Hva er ebutikker?

Kort om eButikker – En nettbutikkoversikt og ehandelsblogg for deg som vil shoppe

Netthandel / eHandel: Liker du nettshopping og å handle på nett? eButikker.no er en nettbutikkkatalog, eller shoppingportal, som ble skapt i 2016 av Andreas, da under navnet eButikkportalen.no, med et ønske om å samle alle seriøse, trygge, internettbutikker i Norge i alle sjangre, som selger fysiske varer og produkter, tjenester og digitale tjenester, på ett sted med snarveier. 

Vi har kommet en lang vei siden da. Navnet eButikker kommer av det gode gamle ordet butikk, med en E foran for å symbolisere at det dreier seg om elektronisk handel. Nå er det 2024 og vi holder det gående enda.

Nå kommer du til oss hvis du bruker nettbutikker.no også! Enda enklere å huske.

Vi kan nettbutikker og elsker shopping. Vi er gode på å sortere ut de beste og tryggeste norske nettbutikkene for bra netthandel. Dette er til stor hjelp for deg når du skal foreta ditt neste nettkjøp og drive med shopping på nett. Vi tester nettbutikker, skriver omtaler og anmeldelser samt sjekker om butikkene er trygge.

Les om oppføring på eButikker og FAQ med 100 spørsmål og svar om netthandel

Se gjerne denne først som forklarer litt mer om hva denne siden er:

En bedre shoppingstart

Det finnes en del slike shopping-sider, men vi så at mange av dem var utdaterte, usikre og manglet innhold. Det skjer endringer i den norske nettbutikk-verdenen hele tiden. eButikker.no har som visjon å være i forkant til enhver tid. Vi gjør så godt vi kan med å fjerne utdatert informasjon, og slette nettbutikker som har gått konkurs.

I tillegg samler vi rabattkoder og tilbud på en egen oppdatert og levende side slik at du kan spare litt ekstra penger.

I det siste har vi også fokusert på merker og varemerker. Vi ønsker at du på en enkel måte skal få opp en liste over hvilke nettbutikker som fører den merkevaren du er på jakt etter. Alt dette er tilgjengelig via søkefeltet, men vi har også en side som ramser opp ulike artikler vi har publisert med tanke på varemerker.

Si gjerne fra om du har ideer til andre ting vi kan fokusere på!

Trygge nettbutikker og problemfri netthandel

Handel på nett handler om å velge trygge web butikker så netthandelen din går smertefritt. Netthandelen i landet har økt kraftig de siste tiårene og nye norske nettbutikker dukker stadig opp. Her er våre tips for hvordan unngå nettsvindel og useriøse nettbutikker.

En nettbutikk lar deg handle enkelt på nett uten at du trenger oppsøke en fysisk butikk, og varene blir sendt enten hjem til deg eller til nærmeste utleveringssted for post. Ved å henvise til bra butikker håper vi at ebutikker.no kan bli en foretrukket nettbutikkportal blant alle bra shopping sider der ute.

Husk at denne siden er ingen nettbutikk i selg selv, vi selger ingen varer eller tjenester, men er bare en formidler av andres butikker. Kjøper du noe i disse må du ta kontakt med den respektive butikken dersom det er noe du lurer på angående varelager, frakt, faktura, forsendelse eller retur. Vi får mange henvendelser fra brukere som misforstår dette.

Funksjonell nettbutikkdatabase

Når vi legger opp en nettbutikk i vår butikkdatabase skriver vi en kort beskrivelse om nettbutikken, legger til logo, kanskje et bilde, kanskje en reklamebanner og en lenke til nettstedet. Vi prøver å få med så mye som mulig av hvilke typer produkter en nettbutikk selger så de skal dukke opp enkelt i søkefunksjonen.

Vi legger nettbutikken inn under en eller flere kategorier der den hører hjemme. Dette kan være om den hører inn under lekebutikk, bilrekvisita, klesbutikk, reise eller noe annet. Stikkord (taags) blir også lagt inn og er en annen måte å sortere ut bestemte nettbutikker på.

I tillegg huker vi av på forskjellige attributter som hvilke betalingsmåter butikken har, fraktkostnader, hjemlevering, outlet, gavekort, land, om butikken er Trygg E-handel sertifisert, og mye mer. Verdiene er stort sett ja/nei basert. Det er dette som kommer opp under «Tilleggsinformasjon» under hver butikk.

På den måten kan vi enkelt hente ut lister på alle nettbutikker med bestemte kriterier som klesbutikker (kategori) som har ja på Vipps. «Klesbutikker som tar Vipps», eller «Nettbutikker med helt gratis frakt».

Nå som vi har et stort fokus på varemerker og hvilke merker (brands) en nettbutikk selger, legger vi ofte med det også, men det er litt jobb. Dette dukker opp i en fane du lukker opp under Varemerker og Kategorier på hver nettbutikk oppføring. Vi har over 10.000 merkevarer linket til forskjellige nettbutikker nå, som igjen gjør det enkelt å lage innhold og lister på nettbuitkker som fører en bestemt merkevare. Slik som eksempelvis Clarins.

Vi håper alt dette vil gjøre det enklere for deg å finne fram i shoppingjungelen. Er du mer interessert i selve produktene enn nettbutikkene kan du besøke søstersiden vår Sjopps.no.

Trygg netthandel

Vi er svært opptatt av trygg netthandel og håper du vil føle deg sikker på at nettbutikkene listet opp på denne siden ikke gir deg problemer. Les mer om hvorfor du kan stole på nettbutikkene som blir presentert på eButikker.no i artikkelen Trygge Nettbutikker – Unngå Å Bli Svindlet!

Sett deg også inn i vår liste over generelle råd som gjør deg i stand til skille mellom trygge og useriøse web butikker. Det kan hjelpe deg fra å bli svindlet. Den finner du her: 23 Tips for sikker og trygg netthandel!

Rask og oppdatert

Vi har i tillegg ønske om å lage en rask og responsiv side tilpasset både PC’er og mobil. Flere og flere søk og handling foregår på mobiltelefon (over 80% av vår trafikk), så det er viktig å være i forkant her og. At siden er oppdatert og føles ny og ivaretatt er også viktig – til det trenger vi din hjelp. Si gjerne fra om noe er utdatert og gammelt, eller rett og slett ikke fungerer.

I tillegg til de forskjellige kategoriene med enkel tilgang til hundrevis, ja snart tusenvis, av nettbutikker vil Nyhetsbloggen være oppdatert der det kommer spesielle tilbud og interessant innhold. Dette gjelder særlig i store handelsperioder som Jul, Black Friday og Cyber Monday.

For at du som forbruker skal være trygg på at dette er en side ment for å hjelpe deg i velge gode og trygge butikker er det viktig at DU skriver anmeldelser som kan hjelpe andre på de butikkene du selv har prøvd. Har du en favorittbutikk gi den høy stjerne. Er den dårlig med uholdbar service, gi den en lav stjerne.

Sammen skal vi bygge en bra nettbutikkportal så du kan shoppe i vilden sky. Nettshopping er gøy!

Driftsstøtte

Driften av siden vil bli ivaretatt gjennom partnerprogrammer / affiliateprogrammer hvor eButikker.no får kommisjoner av salg gjort gjennom dette nettstedet. Dette foregår via noen butikkers partnerlenker og slikt innhold regnes som reklame og annonsørinnhold. Det er viktig og lovpålagt å gjøre deg som kunde oppmerksom på dette, men i bunn og grunn vil du ikke merke noen forskjell når du handler i din favoritt nettbutikk. Slike partnerprogrammer kan du lese mer om i denne artikkelen om norske affiliate nettverk – kanskje du vil prøve å tjene penger på nett selv?

De aller fleste butikkene og tjenestene her er derimot ikke knyttet til et slikt partnerprogram.

Følg oss i sosiale medier

Følg oss på sosiale medier. Vær først ute når det kommer nyheter og spesielle tilbud.

Ser du noen feil på siden, har mer detaljer å legge til, eller ønsker å bli oppført, så send oss for all del melding om det til kontakt [alfakrøll] ebutikker.no. Har du spørsmål om forsendelser og varer du har kjøpt må du spørre nettbutikken du har kjøpt fra.

OBS: Vi får mange e-poster med spørsmål om fakturaer på kjøpte varer, når varer ankommer og andre ting vi ikke har kontroll over. Dette må tas opp direkte med nettbutikken du har handlet hos! Vi henviser kun til andre nettbutikker og har verken varelager eller salg av andre ting.

Vi sender heller ikke ut fakturaer og tar ikke betalt for tjenester! Hvis du har fått faktura fra oss, ta kontakt og legg med fakturaen. Da er det svindel og må politianmeldes.

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert om hva som skjer på eButikker.no ved å melde deg på nyhetsbrevet vårt. No spam… og kommer sjelden ut.

Bildene på nettsiden

Det du ser av bilder på nettsidene er stort sett kjøpt fra Depositphotos. Noen er også fra Pixabay og Pexels som er to gode sider for gratis bilder.

Ha en god dag og lykke til med din handel på nett. 🙂 Shopping på nett er gøy!

mvh
Andreas,
grunnlegger av eButikker.no – en nettbutikk-katalog og SWANE CREATIVE, org nr 917 248 834MVA.

Ha en God og Trygg netthandel!

Super mobilvennlighet er et av hovedmålene for eButikker.no.
Mobil vennlighet er et av hovedmålene for eButikker.no.

 

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):