HBO Max endrer navn til bare Max, men hvorfor?

hbo max endrer navn til max
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

HBO Max skifter navn til Max og her er det du trenger å vite.

Navnebytte for HBO Max: Det er få navn innen underholdning som er like synonymt med innhold av høy kvalitet som HBO. HBO, som står for Home Box Office, er en amerikansk betal-TV-tjeneste og strømmetjeneste som tilbyr et bredt spekter av innhold, inkludert filmer, TV-serier, dokumentarer, konserter og spesielle arrangementer. Den er kjent for sinen produksjoner av høy kvalitet som inkluderer populære serier som Game of Thrones, Westworld, The Handmaid’s Tale, Mare of Easttown og Succession med mange flere.

Det har ikke vært bare enkelt å etablere seg som en strømmetjeneste for selskapet, og de har brukt flere navn fra HBO On Demand til HBO Now, HBO Go, HBO Nordic og det siste og kanskje mest kjente HBO Max.

Fra 2023 endrer HBO Max, strømmegrenen av HBO, sitt navn til Max for å reflektere et bredere spekter av innhold utover det tradisjonelle HBO-merket. Dette skjer først og fremst i USA og vi må vente en stund her i Norge før vi ser endringene, men det kan jo være greit å få med seg.

HBO Max blir snart Max

HBO Max info

  • Bredt utvalg av serier og filmer.
  • Månedlig og årlig abonnement, med besparelser på årsplanen.
  • Tilgjengelig på mange enheter.
  • Les mer om tjenesten her:
Prøv HBO Max

Hvorfor skifter de navn til Max?

HBO Max endrer altså navnet til Max for å skifte fokus fra kun prestisjetunge TV-serier til et bredere spekter av innhold, inkludert reality-TV og filmutgivelser. Endringen gjelder kun for strømmetjenesten, ikke HBO-nettverket i seg selv, som vil beholde sitt nåværende navn. Vi har nevnt flere årsaker lenger ned.

Er du kunde fra før er det ingenting du trenger å tenke på. Eksisterende HBO Max-abonnenter vil få abonnementet sitt automatisk overført til Max og vil se et oppdatert design og app som starter 23. mai i USA, høsten 2023 i Latin-Amerika og tidlig i 2024 i Asia og Europa.

Er du ny kunde ligger prisene på Max på nivå med tjensten i dag som er måneds abonnement på 89 kr per måned eller 12 måneders abonnement til 699 kr/måned (her sparer man 34%).

Hva er Max?

Max er en destinasjon for strømmeinnhold som spenner over et bredt spekter av sjangere og merkevarer. Den er hjem til HBO Originals, hvor du finner prisbelønnede serier og filmer produsert av HBO. Fans av Warner Bros. vil glede seg over et rikt utvalg av filmer fra dette kjente studioet, samt Max Originals, eksklusive serier og filmer produsert spesielt for strømmetjenesten.

Max er også stedet for DC-universet, med superheltfilmer og serier, samt det magiske universet av Harry Potter, der du kan oppleve alle filmene og ekstra innhold. Barneinnhold er godt representert, med et bredt tilbud for barn i alle aldre.

Men det stopper ikke der; Max er også vert for førsteklasses programmer innen mat, hjem, reality, livsstil og dokumentarer. Det inkluderer innhold fra ledende merker som HGTV, Food Network, Discovery Channel, TLC og ID. Så enten du er ute etter å dykke inn i et episk drama, lære nye oppskrifter, forstå nye kulturer gjennom dokumentarer, eller bli underholdt av reality-TV, har Max noe for alle.

Et lite dypdykk i bakgrunnen for rebrandingen

I 2022 tilbød AT&T, den daværende eieren av Warner Media (som er HBOs moderselskap), å dele seg fra mediesubsidiaret og fusjonere det med Discovery Inc. Dette tillot dem å danne et nytt selskap: Warner Bros. Discovery som blir WBD forkortet.

Dette åpnet for at de strømmetjenestene vi kjenner i dag kan komme til å endre seg. Administrerende dirkektør i Discovery Streaming, de som har Discovery+ snakket tidlig om å fusjonere Discovery+ med HBO Max, men det er ikke sikkert hvordan det vil skje. Nå ser vi at dette blir tjensten Max som samler alt under samme tak.

Da WBDs administrerende direktør David Zaslav kunngjorde det nye navnet Max under en pressebegivenhet tidligere i april, uttrykte mange fans og abonnenter misnøye med å fjerne HBO-navnet.

Men hvis du allerede er en HBO Max-abonnent, vil som sagt ikke mye endre seg når rebrandingen skjer. Du vil se en oppdatert strømmingsapp med en ny Max-logo, og innholdsbiblioteket vil utvide seg til å inkludere titler fra både HBO Max og Discovery.

Ifølge HBO kommer ønsket om å endre merkevaren for strømmetjenesten først og fremst at etter sammenslåingen med Discovery, inneholder HBO Max mye innhold som ikke har noe med HBO-merkevaren å gjøre og dens assosiasjon med prestisjetunge TV-serier.

Dette er stort sett alt vi vet om den kommende HBO Max-rebrandingen. Selv om det kan virke som en forvirrende som et rart trekk å endre en så kjent merkevare som HBO Max, kan du trøste deg med at i det store og hele blir det ikke så mye forskjell for deg som seer og bruker. Det blir kanskje til og med bedre?

Hva syns du?

Hva synes du om HBO Max-rebrandingen? Tror du det er en god måte å kommunisere et mer variert innholdsbibliotek, eller tror du selskapet skyter seg selv i foten ved å forlate et så populært og verdsatt merkenavn? Legg gjerne igjen meningen din i kommentarfeltet nedenfor, og som alltid, takk for at du leser.

Les også: Strømmetjenesten Strim kan spare deg for litt penger

HBO Max blir snart Max
HBO Max blir snart Max
Prøv HBO Max

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.