3 Beste på Norsk Webhosting og Domenenavn

beste webhosting
Siden kan inneholde annonselenker.

De beste tjenestene for norsk webhosting og kjøp av domenenavn

Har du en hjemmeside, bedriftsside, nettbutikk eller bare en enkel blogg er det viktig å ha rask og stabil webhosting, eller webhotell som det egentlig heter på norsk. Det er i samme slengen greit å ikke betale altfor mye for domenenavn, selv om det ikke er den helt store årlige kostnaden. Samler du derimot på domene navn som meg er det penger å spare på velge riktig leverandør.

Rask navigering – hopp forbi tekst

Lenger ned på siden finner du våre topp 3 anbefalinger, samt en komplett liste over norske (og et par utenlandske) hosting leverandører.

Er disse ordene nye for deg kan vi fortelle deg at webhosting/webhotellet er den serveren der filene, bildene og databasen til nettstedet ditt er lagret. Domenenavnet, også kalt toppnivådomene (TLD), er det unike navnet på selve nettsiden man kan taste inn i nettleseren. TLD står for Top Level Domain. Dette navnet brukes også i epostadresser og har gjerne endingene .no og .com. Det finnes andre varianter som .org, .net og utallige andre koder for land. No-domener brukes i Norge for norske bedrifter og nettstedseiere. Com-domener står for company og blir som regel brukt i det amerikanske markedet.

I et SEO perspektiv har det en viss effekt at en norsk nettside har .no toppnivådomene og en engelsk side har .com domene. Det kan gi litt ekstra piff hos Google og fremstår som mer seriøst en rare domene endinger. SEO står forresten for Search Engine Optimization, eller Søkemotor Optimalisering på godt norsk.

Raske servere som gir hurtigere visning av nettsider har også mye å si for opplevelsen av nettstedet, rangering hos Google og økt trafikk.

Skal du starte opp en helt ny nettside kan det være lurt å sjekke domenenavnet før du registrerer firmaet for å være sikker på at det er ledig. Dette gjør du i søkefeltet hos for eksempel PRO ISP. Du kan også bruke tjenesten Navnesøk som finner ut om domenenavn, foretaksnavn og varemerke er opptatt med ett søk. Her er en fin liten liste over noen ting å tenke på når du skal velge navn.

Norske domener du kjøper hos domeneforhandler registreres av Norid, og her kan du også lese om rettigheter og ansvar som eier av .no domener. Privatpersoner registrerer norske domener med personnummer, mens firmaer og enkeltmannsforetak bruker organisasjonsnummer fra Enhetsregisteret. En virksomhet kan ha 100 norske domenenavn, mens privatpersoner kan ha 5 i henhold til nåværende regler.

Vår erfaring

Litt om vår historie. Vi har lang erfaring med bruk av forskjellige hosting leverandører både på norske og utenlandske nettsider. I oppstarten av denne siden, da den het ebutikkportalen.no, lå den hos One.com. Det var en rimelig løsning som var lett å bruke. Det er slettes ikke noe galt i å bruke One på norske sider, men etterhvert merket vi endel nedetid i ny og ne samt at sidene lå på danske servere. Siden eButikker.no, som det heter nå, er en helnorsk side ønsket vi å makse hastighet og brukervennlighet og flyttet den over til en helnorsk hosting leverandør.

Valget falt etter mye om og men på PRO ISP som hjalp oss å flytte sidene gratis over pent og pyntelig. Vi var selvfølgelig redd for at noe skulle klusse seg til underveis med databaser og filer, men med god hjelp gikk alt bra. Vi merket etter hvert perfekt stabilitet og også økt hastighet. Selv om denne siden er det du kan kalle litt topptung med noe mer WordPress plugins en man kanskje burde ha på en vanlig side, sviver det veldig bra på de raske serverne.

Prisen ble noe dyrere enn tidligere løsninger, men for oss var det verdt det. Har du nettopp startet en personlig nettside eller blogg kan du forsåvidt likegodt gå for One.com. Helt nederst på siden finner du en mulighet til å få 110 kr i avslag på første hosting kjøp.

Hva med engelskspråklige sider? Jo, undertegnede har også noen nettsider i USA for det amerikanske markedet. Til disse nettstedene kjøper jeg amerikansk hosting hos Namecheap. De har også bra pris på .com domener. OBS: Denne tjenesten støtter ikke norske domene navn og for norske nettsider er det ikke hensiktsmessig å handle herfra.

Har du noen spørsmål rundt dette kan du stille dem i kommentarfeltet. Nå, til listene over de beste tjenestene for norsk webhosting og kjøp av domenenavn.


Topp 3 på norsk webhosting

1. PRO ISP har svært lav pris på domener og tilbyr rimelig webhotell, virtuell server, SSL sertifikat og hjemmesidelager. 10/10 på service og hastighet. Gratis flyttehjelp.

PRO ISP nettbutikk
PRO ISP nettbutikk

2. One.com er en velkjent og populær domene og hosting leverandør. Bra for nybegynnere med enkel One-Click WordPress oppsett. Billige domenenavn men de har ikke egne servere i Norge.

3. Host1 har serverpark i Norge med raske servere med full redundans. De har også skalerbare virtuelle serverløsninger og gode priser på domener under hundrelappen i året. Her kan du betale med Bitcoin.


Alle bra hosting og domene-leverandører

Dette er alle webhosting leverandører oppført her på shopping portalen. Nå trenger du ikke lenger lure på hvor du skal kjøpe domene. Listen inkluderer også noen som ikke er norske, slik som billige amerikanske Namecheap. De er derimot med i tilfelle du har engelskspråklige blogger og nettsider i utlandet. Da kan det være hensiktsmessig å bruke disse tjenestene og ikke norske. Trykk på den store blå knappen for å gå rett til nettsidene deres. Har du tips til andre bra norske tjenester? Skriv en kommentar nederst eller send oss en melding.

logoNavnSammendragHandle

Håper du ble litt klokere på hva du skal velge. Kort oppsummert mener vi dette om kjøp av webhotell og domenenavn:

  • For proffe, raske, stabile, nettsteder i Norge velger du PRO ISP eller Host1.
  • For nye nettsteder, blogger og personlige hjemmesider som ikke skal koste stort velger du One.com.
  • For engelske nettsider i USA bør du velge Namecheap.

Aktuelle tilbud

110 kr

One.com prisavslag!

Klikker du på linken over eller her får du 110 NOK i rabatt på en hostingpakke hos One.com!

Mer Mindre
Ingen utløpsdato
LinkedIn

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.