Hva er fordelene med veganske barberhøvler?

hvor_kjøper_man_estrid
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Vær bevisst og kjøp vegansk når man kan (ikke bare mat)

Bevissthet omkring bruk av animalske produkter i både kostholdet og dagliglivet vårt har skutt fart de siste årene, og det dukker stadig opp nye alternative produkter fremstilt av ressurser fra planteriket i stedet for dyreriket.

Vi omringer oss med produkter som helt unødig blir testet på dyr og som inneholder animalske ingredienser – selv om vi har fullgode veganske alternativer til disse.

Veganske barberhøvler, fra eksempelvis Estrid, er et eksempel på et produkt som dekker et behov på nettopp dette området. Hvis du lurer på hvor man kjøper Estrid barberhøvel finner du svaret litt lenger ned. Med et slikt alternativ slipper man både å teste produkter på dyr og bruke animalske ressurser i produksjonen – ettersom vi har fullgode plantebaserte ressurser tilgjengelig.

Flere fordeler med vegansk

Veganske produkter er gjerne også laget med en større bevissthet rundt miljø og bærekraft og det følger dermed også andre fordeler, slik som resirkulerbar forpakning, bærekraftige og holdbare materialer, etiske forhold rundt produksjon og distribusjon av produktet, samt bevissthet rundt kroppsfokus, inkludering, sosiale spørsmål og andre miljø- og samfunnsmessige utfordringer vi får overfor i dagens samfunn.

For å forstå hva det betyr at noe er vegansk må vi tilbake til definisjonen.

Ifølge The Vegan Society, verdens første veganforening, er veganisme en levemåte som søker å ekskludere, så langt som mulig og praktiserbart, alle former for utnyttelse av og grusomhet mot dyr for mat, klær eller andre formål (Norsk Veganersamfunn). Veganske produkter vil dermed ikke inneholde animalske ingredienser, være testet på dyr eller på noen måte ha ført til utnyttelse av dyr i noen form.

Noen velger slike produkter på bakgrunn av miljø- og klimamessige grunner, noen på grunn av det uetiske aspektet ved testing og bruk av dyr i produksjonsprosessene, andre på grunn av helsemessige årsaker – og noen på grunn av en kombinasjon av disse faktorene.

Enkelte kan nok bekymre seg for at veganske barberhøvler ikke når opp til den samme bruksmessige kvaliteten som andre barberhøvler på markedet har, men erfaringer viser faktisk det motsatte. Helsekontrollen hos TV2 testet populære barberhøvler på markedet, og det svenske merket Estrid tronet øverst på grunn av både pris og kvalitet (TV2, 2020).

Sally Huges, spaltist for britiske The Guardian, har også uttrykt seg svært positivt til dette produktet, på lik linje med mange andre bloggere, spaltister og personligheter i media (The Guardian, 2020). Kunder som har lagt igjen sine erfaringer med dette produktet på Trustpilot har også overveldende positive erfaringer å vise til (Trustpilot).

De veganske barberhøvlene er i følge Estrid designet spesielt for forbrukere som bryr seg om effektiv og trygg hårfjerning, lave kostnader og minst mulig negativ effekt på planeten vår.

Vegansk barberhøvel (foto: Estrid)
Vegansk barberhøvel (foto: Estrid)

Hvor kjøper man Estrid barberhøvel?

De superpopulære høvlene for dame fra dette merket kan kjøpes i både deres nettbutikk Estrid.com eller i utvalgte H&M-butikker. Bestilling av produktet er svært enkelt og fungerer som et abonnement. Først bestemmer man farge på høvel samt hyppighet på leveranse for nye barberblader, og deretter kan man bestille «The Starter Kit» med høvel, barberblad og veggfeste fraktfritt hjem.

Prisen i skrivende stund er kr. 95 for første bestilling og deretter kr. 129 for påfyll av fire barberblader med ønsket leveringsfrekvens.

 

 

Mest fordeler men også noen ulemper

Selv om en vegansk barberhøvel alt i alt ser ut til å være ønsket av markedet og et miljømessig nyttig tilskudd, må vi også stille kritiske spørsmål. En ulempe med veganske barberhøvler kan være at de plantebaserte ingrediensene ikke nødvendigvis er mer skånsomme mot huden enn de vi får fra dyr og som har vært testet i flere år.

Det samme gjelder det miljømessige aspektet. Det er ikke nødvendigvis slik at plantebaserte ingredienser har et mindre klimaavtrykk enn animalske på alle områder, og enkelte plantebaserte ingredienser kan gi store miljømessige avtrykk gjennom f.eks. enormt vannbehov, bruk av kunstgjødsel eller behov for å transportere ressurser langveisfra.

Kakao som brukes i blant annet Estrid sine barberhøvler er en av de største grunnene til hogst av tropisk skog i områder som er svært viktig for jordens biologiske mangfold (BBC, 2020). Estrid sine barberhøvler er også produsert av metall i stedet for plast av miljøhensyn. Hvorvidt dette er en ulempe kommer an på forbrukeren som vurderer det, men enkelte kan oppleve den ekstra vekten som noe som taler imot produktets brukervennlighet.

For veganske barberhøvler ser fordelene i det store og hele ut til å veie opp for ulempene de eventuelt måtte ha.

Disse produktene revolusjonerer bransjen og de dekker en stadig mer bevisst befolknings behov for miljøvennlige og etisk fremstilte produkter.

Så går du for veganske barberhøvler neste gang du skal handle og skaffer deg litt god samvittighet, eller går du for den vanlige sorten? Som regel ligger det gratis prøver av andre typer i oversikten vår over gratisprodukter.

(Foto: Estrid.com)
(Foto: Estrid.com)
Kildeliste
TV 2. 2020. «Fjerner alt av hår».
https://www.tv2.no/a/11343689/
Trustpilot. «Estrid vurderes som ‘Enestående’ med 4,6/5 på Trustpilot». https://no.trustpilot.com/review/estrid.com
Gray, Richard. BBC. 2020 «Why the Vegan Diet Is Not Always Green». https://www.bbc.com/future/article/20200211-why-the-vegan-diet-is-not-always-green
Norsk Veganersamfunn. «Hva Er Veganisme?»
https://www.vegansamfunnet.no/hva-er-veganisme/
Estrid. «Hjelp & FAQ».
https://new.estrid.com/no/faq/
Huges, Sally. The Guardian. 2020. «The Best New Sustainable Razors» http://www.theguardian.com/fashion/2020/oct/24/the-best-new-sustainable-razors

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.