Kjøpe gull på nett? Gullmynter er momsfritt og ekstra lurt

Innholdet er oppdatert i 2023. Siden kan inneholde annonselenker.

Kjøp av gull på nett – kjøp gullmynter

Ønsker du å kjøpe gull på nett kan det gjøres på en enkel måte her i Norge. Det er mange fordeler med å sitte på litt gull og det er nesten like enkelt å handle på nett som truser og sokker. Gull har vært brukt som en form for verdi i tusenvis av år og fortsetter å være en etterspurt investering. Siden gull anses å ha verdi over hele verden kan man enkelt selge eller bytte gull til andre valutaer.

Gull har også en tendens til å stige i verdi når valuta svekkes, eller inflasjonen øker. Dermed er gull sett på som en sikker havn i tider med usikkerhet som økonomiske kriser eller politiske konflikter.

Du tenker kanskje at man må kjøpe gullbarrer, smykker, gullstøv eller gull i andre former? Se bort i fra det! Det smarteste er derimot å kjøpe gull i form av mynter – altså gullmynter. I Norge kan man kjøpe gullmynter momsfritt siden mynter er sett på som et betalingsmiddel, og dermed fritatt for moms. Gullbarrer og andre former for gull må man derimot betale vanlig 25% moms på. Gullmynter med høy vekt kan være lurt å se etter.

Er du likevel interessert i gullsmykker og lignende kan du sjekke gode gullsmeder her.

Å kjøpe fysisk gull er en direkte og håndfast måte å investere i gull på. Man kan i tillegg kjøpe gull som råvarer og sertifikater via aksjer og fond, men det går vi ikke innpå her. Vi elsker nettbutikker og netthandel og liker tanken på å holde fysiske ting i hendene.

Vi vet om en nettbutikk som selger gullmynter på en trygg, sikker og seriøs måte. Den heter Gullbanken og er verdt et besøk. Du kan også klikke på annonsen under for rask tilgang.

Annonse: Gullbanken10 viktige ting du bør vite om gullhandel på nett i Norge

  1. Gullhandel i Norge er regulert av Finanstilsynet, så pass på at nettbutikken følger norske lover og regler.
  2. Sørg for å kjøpe gull med høy renhet (24 karat eller 22 karat).
  3. Gullpriser beregnes ofte per gram, så sørg for å vite vekten på gullproduktet du kjøper.
  4. Priser på gull varierer fra dag til dag, så sørg for å følge med på prisene før du kjøper slik at du kjøper når det er billigst mulig.
  5. Leveringstiden for gull kan variere, så sørg for å vite hva du kan forvente før du bestiller.
  6. Sørg for at nettbutikken du velger har sikre betalingsmåter og beskytter dine personlige opplysninger.
  7. Pass på at de sender med forsikring.
  8. Sjekk nettbutikkens retur- og bytteregler før du kjøper, slik at du vet hva du kan forvente hvis du ønsker å returnere eller bytte gullmyntene.
  9. Sjekk at nettbutikken har et godt omdømme (som Gullbanken nevnt over) og les anmeldelser fra andre kunder.
  10. Vær oppmerksom på eventuelle skatter eller avgifter som kan påløpe ved kjøp av gull på nett i Norge. Husk at gullmynter kan kjøpes momsfritt.

Er det smart å investere i gull?

Historisk sett har det vist seg å være lurt å investere i gull, men som all annen investering innebærer det alltid en viss risiko. Mange investerer i gull (og sølv) for å sikre seg mot økonomiske usikkerheter, som inflasjon og store tap i verdipapirer. Gull og sølv har vært verdsatt som en form for verdilagring i tusenvis av år, og har en tendens til å holde sin verdi selv under økonomiske nedgangstider. I tider med høy inflasjon kan gull og sølv være en god måte å beskytte sparepengene sine på, siden deres verdi ikke er knyttet til en bestemt valuta eller regjering.

Kjøp av gullmynter bør vurderes sammen med andre faktorer som økonomisk situasjon, personlig økonomi og investeringsmål. Som med alle investeringer, innebærer kjøp av gullmynter en viss grad av risiko, og det kan være lurt å søke råd fra en profesjonell før du tar en beslutning hvis det innebærer mye penger.

Tenker du ren investering kan det være smart å kjøpe gullmynter som en del av en diversifisert portefølje, da gull ofte har en lav korrelasjon med andre investeringer og kan fungere som en form for hedging mot økonomisk ustabilitet. Kjøp av fysiske gullmynter gir også muligheten for fysisk eierskap og kontroll over investeringen.

Kjøp av gullmynter som sikkerhet for deg selv, eller som en gave til barn og barnebarn, trenger ikke nødvendigvis å bli sett på som en ren investering, men verdien vil neppe synke.

Er det moms på gullkjøp i Norge?

Som nevnt tidligere er det moms på gullprodukter som gullbarer i Norge bortsett fra gullmynter. Gullmynter som er gyldige betalingsmidler i sine respektive land er fritatt for moms. Vi ser på det som en klar fordel å velge gullmynter om man ønsker å investere i fysisk gull.

Hvor kjøper man gull på nett?

I Norge er kanskje det mest kjente stedet å handle hos K.A.Rasmussen. De har gullmynter og gullbarrer. De har også fine oversikter over gull og sølvpriser som oppdateres daglig.

Vi er også veldig fan av Gullbanken som selger gullmynter på en oversiktlig og enkel måte.

Kjøp gullmynter på nett i Norge
Kjøp gullmynter på nett i Norge

Hvordan gikk investeringen og handelen? Fortell gjerne om dine egne investeringer i gull i kommentarfeltet hvis du har kunnskap som kan hjelpe andre. God gullhandel.

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.