Når er Valentinsdagen?

hva er valentinsdagen
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Når er Valentinsdagen? Og andre ting du trenger å vite om dagen

Som et varmt, pulserende hjerte midt i den kalde vinteren, gir Valentinsdagen oss en anledning til å feire og uttrykke vår kjærlighet. Enten det er kjærlighet mellom romantiske partnere, familiemedlemmer, eller venner, er det en dag hvor vi tar oss tid til å vise at vi bryr oss.

Hva er Valentinsdagen?

Valentinsdagen, også kjent som kjærlighetens dag, er en årlig feiring av kjærlighet og romantikk som finner sted den 14. februar. På engelsk heter dagen Valentine’s Day, men på norsk altså Valentinsdagen.

Historien bak dagen er like romantisk som de feiringene den inspirerer, med røtter som strekker seg tilbake til det tredje århundre i Roma. Den legendariske St. Valentin, en martyr kjent for å utføre hemmelige ekteskap for soldater mot keiserens befaling, er feiringens navnebror. Før han ble henrettet, etterlot han et kjærlighetsbrev til fangevokterens datter, signert «fra din Valentin», og en tradisjon ble født.

Når er Valentinsdagen?

Valentinsdagen feires alltid den 14. februar, uansett hvilken dag i uken det er. Denne konstante datoen betyr at feiringen noen ganger faller på en helg, andre ganger midt i uken, men det gir alltid par en anledning til å ta en pause fra hverdagens rutiner for å hylle kjærligheten de deler.

Hvordan feirer folk flest Valentinsdagen i Norge?

I Norge er Valentinsdagen en relativt ny tradisjon, men dens popularitet har vokst betydelig de siste årene. Den norske feiringen av Valentinsdagen er like variert som de mange parene som feirer den, med alt fra blomster og sjokolade til spesielle middager og utflukter. Hver feiring er unik, gir rom for kreativitet og personlig uttrykk, og gir par en sjanse til å uttrykke kjærligheten de føler for hverandre på en måte som betyr mest for dem.

Hva pleier folk å kjøpe på Valentinsdagen?

Gavene som gis på Valentinsdagen varierer, men det er noen tradisjonelle valg som alltid er populære. Røde roser, sjokolade, smykker, og hjerteformede gaver er blant de mest populære. Noen heldige gir kanskje bort sexy undertøy også. Men det handler ikke bare om materielle gaver. Mange par velger å investere i opplevelser de kan dele sammen, som en romantisk middag, en tur på kino, en overnatting på et koselig hotell, eller en dagstur til et sted som betyr noe spesielt for dem.

Fun facts om Valentinsdagen

Vi avslutter med noen interessante fakta om Valentinsdagen:

  1. Valentinsdagen ble først assosiert med romantisk kjærlighet i middelalderen. Før det var det en helligdag dedikert til St. Valentin. Historien sier at han ble fengslet for å utføre bryllup for soldater som var forbudt å gifte seg, og han ble til slutt drept som martyr for sin tro.
  2. I løpet av 1700-tallet i England begynte det å bli vanlig for folk å utveksle kort eller brev med kjærlighetsbudskap på Valentinsdagen.
  3. Den første kommersielle Valentinsdagen-gaven var et masser produsert Valentinsdagskort. Dette begynte i USA på midten av 1800-tallet.
  4. I dag er Valentinsdagen den nest største kortutvekslingsdagen etter jul. Over 1 milliard Valentinsdagskort utveksles årlig i USA alene.
  5. Ifølge en studie, kjøper amerikanerne rundt 224 millioner roser på Valentinsdagen hvert år.
  6. I Finland og Estland feirer de på Valentinsdagen noe som kalles «Vennedag». I stedet for å fokusere på romantikk, feirer de vennskap.
  7. Noen mener at valget av midten av februar for Valentinsdagen kan ha vært et forsøk på å «kristne» den hedenske feiringen Lupercalia, en fruktbarhetsfeiring som ble observert i det gamle Roma rundt 15. februar.
  8. I Japan er det vanlig for kvinner å gi menn sjokolade på Valentinsdagen, mens menn gir gaver tilbake på «Hvite Dagen» den 14. mars.

Så, uansett hvordan du velger å feire Valentinsdagen, husk at formålet med dagen er å vise de du bryr deg om at du verdsetter dem. Det trenger ikke være en stor gest; ofte er det de små tingene som betyr mest. Så i år, hvorfor ikke ta et øyeblikk for å uttrykke din kjærlighet på Valentinsdagen?

Les også: De 12 mest populære shampo merkene

Ha en fin valentinsdag
Ha en fin valentinsdag

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.