Shampoo merker – De 12 mest populære merkene

Shampoo merker populære
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Populære shampoo merker og tips hvor de kan kjøpes

Shampoo merker er noe som interesserer mange og shampoo er et produkt de aller fleste med hår bruker ofte, gjerne i kombinasjon med balsam. Hvis du lurer på hvilke som er de aller mest populære, for både menn og kvinner, har vi her tatt et dypdykk i nettbutikker, erfaringer og annen informasjon for å gi deg en liste over de aller mest populære shampoo merkene.

Det er ikke nødvendigvis den billige sorten du finner i matbutikker, men de som regnes som bra du gjerne finner i apotek eller nettbutikker med skjønnhet- og hårprodukter som BliVakker, Blush og NordicFeel.

Du finner flere slike apotek og butikker på nett som selger shampoo under kategorien hårpleie.

Noen kjappe fakta om shampoo

Shampoo (eller shampo… eller til og med sjampo) er et av de mest grunnleggende og essensielle hårpleieproduktene som brukes over hele verden. Shampoo er et flytende, geléaktig eller kremaktig hårpleieprodukt som er designet for å rense håret og hodebunnen ved å fjerne smuss, skitt og andre produktrester. Dens viktigste funksjon er å opprettholde sunn hår- og hodebunnshygiene, og det er derfor det har blitt et så viktig produkt i vår daglige rutine.

Før shampoo ble oppfunnet, brukte folk såpe og vann for å vaske håret sitt. Men såpen forårsaket ofte en oppbygging av kalk og gjorde håret stivt og vanskelig å gre. Shampoens ankomst på markedet på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet endret hårpleieindustrien fullstendig og gjorde det mulig å rense håret uten å strippe det for sine naturlige oljer.

Interessant nok stammer ordet «shampo» fra hindi-ordet «chāmpo» (चाँपो), som betyr å massere eller kna. Denne betegnelsen viser til den tradisjonelle indiske hodebunnsmassasjepraksisen med å bruke naturlige oljer og urter for å rense og nære håret.

Sjampoo er ikke bare én type produkt – det finnes et bredt spekter av varianter designet for ulike hårtyper og behov. For eksempel er det sjampoer spesielt laget for farget hår, krøllete hår, rett hår, fint hår og tykt hår. I tillegg finnes det sjampoer som adresserer spesifikke problemer som flass, tørr hodebunn, håravfall og skadet hår.

Det finnes en rekke merker og typer som passer forskjellige behov og hårtyper. Fra naturlige ingredienser og bærekraftige alternativer til luksuriøse og høyteknologiske formler. Produktene kommer i flaske og tuber fra typisk 200 ml til en liter, i mange variasjoner. Shampooindustrien i konstant utvikling og fortsetter å tilby innovative løsninger for å holde håret vårt friskt, sunt og glansfullt og det skal ikke være vanskelig å finne noe som passer deg.

Her er de mest populære shampoo merkene nå:


1. Oribe – Luksuriøs hårpleie for den kresne

Oribe er et eksklusivt merke som tilbyr luksuriøs hårpleie for den kresne. Deres sjampoer er spesielt utviklet for å gi håret en sunn glans og styrke. Oribe (lenken leder til deres offisielle nettside, men ikke kjøp herfra om du er norsk) sine sjampoer inneholder naturlige og nærende ingredienser som beskytter håret mot skader og gir det en myk og glatt følelse.

Deres signaturduft er en annen grunn til at mange elsker Oribe. Sjampoene er dyre, men verdt prisen for den som ønsker det beste for håret sitt.

Fine nettbutikker som selger Oribe

Eksempel på Oribe Shampoo
Eksempel på Oribe shampoo

2. Redken – Profesjonell hårpleie for alle

Redken er et profesjonelt hårpleiemerke som tilbyr sjampoer for alle hårtyper. Grunnlagt i 1960 i USA og kjent for sin vitenskapelige tilnærming til hårpleie. Deres sjampoer er spesielt utviklet for å gi håret en sunn glans og styrke. Redken har også sjampoer som er spesielt utviklet for å beskytte farget hår.

Redken sjampoer inneholder naturlige ingredienser som gir håret en myk og glatt følelse. Med et bredt utvalg av sjampoer tilpasset ulike hårtyper og behov, sørger Redken for sunnere og mer motstandsdyktig hår til en overkommelig pris.

Nettbutikker som selger Redken

Eksempel på Redken Shampoo
Eksempel på Redken shampoo

3. Rituals – Naturlig hårpleie for en avslappende opplevelse

Rituals er et merke som tilbyr naturlig hårpleie for en avslappende opplevelse. Rituals ble etablert i 2000 i Nederland av Raymond Cloosterman, som ønsket å skape luksuriøse produkter som forvandler daglige rutiner til meningsfulle ritualer. Vi kan skrivet under på at sjampoene deres forvandler hverdagslige rutiner til meningsfulle hårpleieritualer. Inspirert av gamle østlige tradisjoner, er Rituals-sjampoer formulert med naturlige ingredienser som nærer og styrker håret. Resultatet er et sunt, glansfullt hår og en følelse av velvære.

Nettbutikker som selger Rituals

Eksempel på Rituals shampoo
Eksempel på Rituals shampoo

4. Sisley – Eksklusiv hårpleie med naturlige ingredienser

Sisley Paris er et eksklusivt merke som tilbyr hårpleieprodukter med naturlige ingredienser. Det franske merket ble grunnlagt i 1976 av Hubert d’Ornano og fokuserer på høykvalitets hudpleie og kosmetikk basert på naturlige planteekstrakter og essensielle oljer. Deres sjampoer er spesielt utviklet for å gi håret en sunn glans og styrke. Med en balansert og mild formel, rengjør og pleier Sisley-sjampoer håret skånsomt, og etterlater det glansfullt, mykt og friskt.

Bra nettbutikker som selger Sisley

Eksempel på Sisley Paris shampoo
Eksempel på Sisley Paris shampoo

5. Olaplex – Hårpleie for skadet hår

Olaplex-sjampo, opprettet i 2014 i USA av to kjemikere, er kjent for sin patenterte teknologi som reparerer skadet hår på molekylært nivå. Olaplex-sjampoer er ideelle for personer som ønsker å forbedre hårets helse og struktur, og gir en nyskapende løsning for de som ønsker å oppnå et sterkere, glansfult, sunnere og mer vitalt hår og beskytte det mot fremtidige skader

Les også mer om Olaplex i vår artikkel her.

Nettbutikker som selger Olaplex

Eksempel på Olaplex shampoo
Eksempel på Olaplex shampoo

6. Kérastase – Eksklusiv hårpleie for alle hårtyper

Mange har nærmest et lidenskapelig forhold til Kérastase-sjampoer. Kérastase er et fransk hårpleiemerke etablert i 1964, kjent for sin luksuriøse og målrettede hårpleieprodukter utviklet av L’Oréals flinke forskningsteam. Disse franske luksusproduktene, fullpakket med innovative ingredienser, gir mer enn bare rene lokker. De gir håret en dyp pleie, og etterlater det silkemykt, glansfullt og revitalisert. Med Kérastase, blir hver hårvask en luksuriøs behandling hevds det.

Nettbutikker som selger Kérastase

Eksempel på Kérastase shampoo
Eksempel på Kérastase shampoo

7. Wella – Profesjonell og bra hårpleie for alle

Wella SP, som ble grunnlagt i Tyskland i 1880 av Franz Ströher, er et profesjonelt hårpleiemerke for alle typer hår som tilbyr salongkvalitet og ytelse hjemme. Disse profesjonelle hårpleieproduktene renser effektivt, samtidig som de gir næring og pleie. Med Wella, blir håret ditt sunnere, glansfullt og mer motstandsdyktig.

Nettbutikker som selger Wella SP

Eksempel på Wella shampoo
Eksempel på Wella shampoo

8. KMS – Hårpleie for den moderne og kreative

KMS ble etablert i 1976 i USA av bio-kjemiker Jamey Mazzotta, og er kjent for sin innovative og kreative tilnærming til hårpleie. KMS-sjampoer er formulert med en unik blanding av naturlige ingredienser og innovative teknologier. Disse sjampoene tilbyr effektiv rengjøring, samtidig som de gir håret rikelig med næring. KMS-sjampoer er designet for å styrke håret, og etterlater det sunt, glansfullt og klar til å reflektere din individuelle stil.

Les mer om KMS her.

Beste nettbutikker som selger KMS

Eksempel på KMS shampoo
Eksempel på KMS shampoo

9. Fudge – Hårpleie for den som tør å være annerledes

Fudge er et merke som tilbyr hårpleieprodukter for den som tør å være annerledes. Merket ble grunnlagt i Australia på 1990-tallet av John Vial og Ian Bolland, og er et hårpleiemerke som fokuserer på farger og styling.

Fudge-sjampoer er perfekte for de som elsker å uttrykke seg gjennom håret. Med et sterkt fokus på fargebevarende og styrkende formuleringer, rengjør og pleier disse sjampoene håret, samtidig som de forsterker og bevarer hårfargen. Med Fudge, kan du eksperimentere med farger, og samtidig holde håret sunt og velpleiet.

Nettbutikker som selger Fudge

Eksempel på Fudge shampoo
Eksempel på Fudge shampoo

10. Joico – Gleden ved sunt hår

Som nok et amerikansk shampoo merke skiller Joico seg ut med sin terapeutiske tilnærming til hårpleie. Det ble grunnlagt i 1975 i USA av Steve Stefano, og er kjent for sin terapeutiske hårpleieformuleringer som styrker og forbedrer hårets helse fra innsiden og ut, og etterlater det sunnere, mer motstandsdyktig og glansfullt. Joicos unike fokus på hårhelse og innovative formuleringer gjør dem til et utmerket valg for å oppnå et vakkert og sunt hår.

Bra nettbutikker som selger Joico

Eksempel på Joico shampoo
Eksempel på Joico shampoo

11. Moroccanoil – Verdensledende hårpleie med arganolje

Maroccanoil sjampoer er kjent for sin rike innhold av arganolje, en olje med ekstraordinære fuktighetsgivende og mykgjørende egenskaper. Merket ble etablert i 2006 av Carmen Tal etter en inspirerende reise til Israel, hvor hun oppdaget arganoljens transformative kraft. Fra sin marokkanske opprinnelse, tilbyr Moroccanoil luksuriøs hårpleie som gir håret en eksotisk touch av skjønnhet og velvære.

Beste nettbutikker som selger Moroccanoil

Eksempel på Moroccanoil shampoo
Eksempel på Moroccanoil shampoo

12. L’Oreal Paris – Hårpleie for alle

L’Oreal Paris er et globalt anerkjent kosmetikkmerke, kjent for sin omfattende portefølje av høykvalitets hårpleieprodukter, inkludert deres sjampoer. Grunnlagt i 1909 av den innovative kjemikeren Eugène Schueller, har L’Oreal Paris et bredt spekter av sjampoer tilpasset ulike hårtyper og behov. Med sin rimelige prissetting, er L’Oreal Paris dedikert til å bringe profesjonell hårpleie til massene. Produkter fra L’Oreal Paris kan enkelt kjøpes i dagligvarebutikker, apotek, skjønnhetsbutikker og online plattformer, noe som gjør merket lett tilgjengelig for alle som ønsker å oppleve dens hårpleieekspertise.

Trygge nettbutikker som selger L’Oreal Paris

Eksempel på L'Oreal Paris shampoo
Eksempel på L’Oreal Paris shampoo

Hvilke merke liker du best? Skriv gjerne en kommentar om ditt favorittmerke rett under her. Kanskje har vi glemt et merker du syns fortjener bli med på listen? Skriv om det også. Takk. Det hjelper både oss og andre på jakt etter de aller mes populære shampoo merkene.

Les også: 30 kjente sportsmerker og hvor du kan netthandle dem

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.