10 Godkjente og trygge apotek på nett

Siden kan inneholde annonselenker

Liste over 10 apotek på nett der du trygt kan handle helserelaterte produkter!

Apotek på nett: Antall godkjente nettapotek som selger apotekvarer til privatpersoner øker stadig. For noen år siden var det bare noen få, men nå har de fleste seriøse apotekkjeder egen nettbutikk. Det er ofte svært enkelt og rimelig og handle legemidler, kremer, kosttilskudd, jodtabletter (Jodix), slankeprodukter, produkter for røykeslutt, munnbind, desinfeksjon som håndsprit (Antibac), prevensjonsmidler, plaster, hudpleie- og hårpleieprodukter samt medisiner. I noen tilfeller må varer hentes i fysisk apotekfilial.

Sjekk også listen over alle apotek på nett og ulike nettbutikker med selvtester, hurtigtester og hjemmetester.

Hva er et apotek?

Et apotek er en forretning som selger blant annet legemidler, kremer, tannpleieutstyr og enkelt medisinsk utstyr. I Norge har apoteker monopol og spesielle rettigheter til å selge reseptbelagte medisiner. For å kjøpe reseptbelagte preparater trenger du resept fra for eksempel fastlegen din. De som jobber på apotek kalles farmasøyter og apotekteknikere.

Det er nå også åpnet for at man kan kjøpe både reseptfrie og reseptbelagte produkter på nett. E-resept er et begrep som går mer og mer igjen. For å få oversikt over ens egne resepter logger man seg inn med Bank ID for å sikre personvern og sikkerhet. Dermed kan reseptvarer bestilles enkelt og greit.

Er du på jakt er steder å kjøpe håndsprit, hånddesinfeksjon og antibac på nett, sjekk artikkelen vår som heter Her kan du kjøpe hånddesinfeksjon i nettbutikk!


De 3 beste anbefalte apotek på nett, for mennesker og dyr, som også selger reseptbelagte legemidler

1. Farmasiet er et av Norges største nettapotek med flere tusen produkter. De har fri frakt på reseptvarer og er Trygg e-Handel sertifisert.

Farmasiet nettbutikk
Farmasiet nettbutikk

2. Med24.no er et nytt stort nettapotek vi syns er veldig fint. De har alt man trenger av apotekvarer, god hjelp og rimelige priser – alt sendt fra lager i Oslo.

Med24 nettapotek
Med24 nettapotek

3. Apotekhjem er et oversiktlig apotek på nett med gode aktuelle tilbud. Her finner du billige apotekvarer og får god service. Betalt enkelt og trygt med Vipps.
Her er de 10 beste nettapotekene

Klikk på den blå knappen merket Nettbutikk til høyere for å gå rett til deres side.

logoNavnSammendragHandle

Hele Apotek-kategorien finner du her: Alle nettapotek.


Fordelene er mange

Det er mange fordeler med å handle legemidler på nett. Du slipper å stå i lange køer (noe det ofte er på et apotek), du kan søke opp mye informasjon om produkter på egenhånd, du får levert medisinene rett hjem, du får tilgang til mange alternativer og stort antall produkter, du får full oversikt over rabatter og tilbud og det er diskret og sikkert. De fleste seriøse aktørene har bra rådgivning sider og mulighet for å hjelp av fysiske rådgivere hvis du lurer på noe.

Styr unna ukjente og useriøse nettapotek

Det er viktig å bidra til å bekjempe useriøse aktører. Hvis du vurderer å handle på et ukjent nettapotek, bør du først og fremst sjekke om dette er en godkjent nettapotek og lovlig utsalgssted for legemidler. Dette gjør du enkelt og greit ved å gå inn på Legemiddelverkets hjemmesider og ser om de står oppført på listen over lovlige, godkjente apotek på nett. Vær generelt svært forsiktig, eller helst unngå, og kjøpe ting via nettsteder som virker useriøse.

Som en ekstra sjekk kan du gå nederst på siden i nettbutikken og sjekke om apoteket har lagt opp en logo med link som viser at de er registrerte og godkjente. Det ble for noen år siden, i 2015,  gjort store innstramninger som gjorde at det ikke er lov å kjøpe reseptbelagte legemidler fra utlandet. Dermed åpner det opp for gode og trygge online apoteker i Norge fortsatt kan drives bra. Skal du ut på reise har du lov å ta med en begrenset mengde legemidler til eget bruk. Les mer om dette hos Tolletaten.

Det er enkelt å netthandle produkter innen disse kategoriene:

 • Astma og Allergi
 • Ansiktspleie
 • Intim, underliv
 • Hudpleie og sminke
 • Hårpleie
 • Hygiene, håndsprit og desinfeksjon
 • Feber og forkjølelse
 • Hjelpemidler
 • Mage og tarm
 • Mor og barn, graviditet
 • Tannhelse, tannbleking og munnpleie
 • Kosttilskudd som Omega 3
 • Smertelindring
 • Sår, stikk og bitt
 • Øre, nese og hals
 • Reseptvarer
 • Munnbind
 • ++

Har du kommentarer, ris og ros og andre forslag, skriv det i kommentarfeltet nederst! Sjekk også artikkelen der vi lister opp alle nettbutikker innen helse og velvære.

Takk for at du deler i sosiale media og legger igjen en kommentar på siden. Del gjerne erfaringer du har med nettapotekene i kommentarfeltet og skriv gjerne en anmeldelse med terningkast på selve apoteket.

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.