Gratis Omega 3 – Er du sikker på at du får i deg nok?

Gratis omega 3 fiskeolje kapsler
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Sikker på at du får i deg nok Omega 3?

Omega 3 er kanskje det mest populære kosttilskuddet på det norske markedet, ofte tatt i form av ulike tranprodukter. Men hva er egentlig så spesielt med omega 3? Og kan du være sikker på at du får i deg nok av det? Vi har sett nærmere på noen av de vanligste spørsmålene.

Omega 3 kan kjøpes på apotek som Farmasiet og Apotekhjem eller via spesialiserte nettbutikker. I tillegg viser vi deg noen måter du kan skaffe deg gratis omega 3 lenger ned på siden.

Les også: Topp 10 nettapotek

Hva er Omega 3? 

Omega 3 er en type flerumettet fettsyre som betegnes som «essensiell». Dette innebærer at kroppen ikke har evnen til å produsere den selv, og derfor må vi få den gjennom kostholdet.

Omega-3 spiller en nøkkelrolle i mange kroppslige funksjoner: den bidrar til å gi oss energi, hjelper til med å opprettholde nivåene av sunt kolesterol, styrker immunforsvaret, og kan til og med ha en positiv effekt på humøret.

Siden kroppen ikke kan lage omega-3 på egen hånd, er det viktig at vi sørger for å få i oss nok av dette sunne fettet gjennom mat eller kosttilskudd.

Omega-3-fettsyrer inneholder to viktige komponenter: EPA og DHA. Disse spiller kritiske roller for helsen. EPA bidrar til å regulere betennelse i kroppen og har en positiv innvirkning på hjertehelsen. DHA på sin side er avgjørende for utviklingen og funksjonen av hjernen, noe som gjør omega-3 spesielt viktig for barn i vekst og for utviklingen av babyer i mors liv. Forskning viser at DHA er essensielt for synets utvikling og nevral helse.

Gravide blir ofte anbefalt å sørge for tilstrekkelige nivåer av omega-3 for å støtte optimal hjerneutvikling hos det ufødte barnet. Det anbefales også for eldre å vedlikeholde gode nivåer av omega-3, da det kan bidra til å bevare kognitiv funksjon. Med tanke på de omfattende fordelene det har for både fysisk og mental helse, er omega-3 uten tvil en vital del av et balansert kosthold.

Gratis omega 3 kapsler og andre tilbud

Her kan du skaffe deg gratis omega 3. Prøver du fra flere får du en god mengde prøveprodukter uten at det koster deg stort. Du må kanskje ut med frakt, men det står det mer om på nettsidene deres. Flere nettbutikker med kosttilskudd kommer etter hvert.

Lær mer om omega 3 i bunnen av siden.

Super Omega 3 med Kollagen

1. Gratis super Omega 3 kapsler

Her kan du prøve super omega 3 med kollagen gratis i hele 60 dager. Daglig inntak er en stykk fiskeolje kapsel som er sunt for hjertet, hjerne og øyne året rundt. Den inneholder norsk lakseolje, udenaturert haibrusk, Collagen type 2, Vitamin C, D og Mangan. Andre fordeler med kosttilskuddet er at det bidrar til bedre hukommelse, konsentrasjon, er viktig for ledd, muskler og hud.

Helsemyndighetene anbefaler fiskeolje med omega 3 og disse vitaminene. Helsenorge.no skriver at «Inntak av fisk, fiskeolje og lange flerumettede omega-3-fettsyrer kan redusere risikoen for død av hjertesykdom».

Så da er det vel verdt å prøve? Les mer om fordeler og hvordan du skaffer deg det her:

Få Gratis omega 3 i 60 dager

2. Prøv Omega 3 kapsler uten fiskesmak

OmegaMed Extra tilbyr et gratis 30-dagers prøveabonnement omega-3-tilskuddet sitt. Det inneholder vitamin D og E. Produktet støtter hjerte, hjerne og syn, har ingen fiskesmak, og er produsert i Norge med bærekraftig fiskeolje. Les mer om hvordan du kan prøve gratis i 30 dager her:

Prøv OmegaMed Extra gratis i 30 dager
Olivita omega3

3. 50% på Olivita Omega 3

Olivita er også et bra kosttilskudd for hjerte, ledd og immunforsvar. Kapselen deres inneholder patentert omega-3 av selolje og antioksidanter fra olivenolje, tilsatt D-vitamin.

Helsefordelen de ramser opp er: Få sunne, sterke og smidige ledd, det er bra for brusk og bindevev, få bedre immunforsvar, det er bra for hjerte og blodomløp. Og sist men ikke minst reduserer man tretthet og utmattelse.

De har ingen gratis prøve, men de har gode tilbud for nye kunder som 50% rabatt på de to første månedene. Les mer på nettsidene deres.

To Måneder med 50% rabatt
Romega omega 3 fra sild

4. Romega – Omega 3 kosttilskudd

Her kan du kjøpe enkeltpakker på 180 kapsler eller abonnement på Omega 3 ekstrahert fra førsteklasses silderogn, fra norsk vårgytende sild fra Møreksyten. Dette er et norsk produkt av høy kvalitet som sørger for en sunn hverdag og god helse. Ved abonnement får du første pakke til halv pris.

Bestill Romega her

Er det nødvendig å spise fisk dersom du spiser kosttilskudd med omega 3? 

Kosttilskudd skal ikke erstatte mat; mat skal alltid komme først. Og hvis du tar kosttilskudd med omega-3, er det fortsatt viktig å spise fisk jevnlig siden fisken også bidrar med protein, vitaminer og mineraler.

Dersom det ikke høres realistisk ut å spise minst en stor middagsporsjon med fet fisk hver eneste uke, kan et tilskudd være løsningen i de ukene det blir færre fiskemåltid. 

Matvarer som inneholder omega 3

Disse matvarene inneholder omega 3 naturlig.

 • Fet fisk (laks, ørret, tunfisk, sild, makrell)
 • Nøtter og frø (chiafrø, linfrø, valnøtter, hampfrø) 
 • Grønnsaker (brokkoli, spinat, blomkål) 
 • Egg fra høns som bruker omega-3-rik mat (dvs. gress og andre planter). 
 • Kjøtt fra dyr (for eksempel oksekjøtt) som er gressforet 

Vanlige omega 3 kosttilskudd:  

 • Tranprodukter basert på torskelever fra norske farvann 
 • Fiskeoljeprodukter basert på fisk som sild og ansjos 
 • Vegetabilske omega-3 kapsler basert på mikroalger
 • Omega 3 tabletter
 • Gelefisk (for barn) 

Hvorfor er omega-3-nivåene våre lave? 

For mange kan det være vanskelig å få i seg nok omega-3 gjennom kosten. En av grunnene til dette er at omega-3-nivåene i matvarene våre har blitt mye mindre over tid. Et eksempel på dette er oppdrettslaks som på grunn av vegetabilsk fôr bare inneholder halvparten så mye omega-3 som laks fôret med mat fra havet. 

Moderne landbruksmetoder påvirker også mengden omega-3 i egg, fisk og kjøtt. Egg fra høns som fritt beveger seg ute og spiser gress og insekter har en langt høyere verdi av omega-3 enn egg fra innegående høns som får industrialisert fôr. 

I hvilke situasjoner er det ekstra viktig med omega 3? 

Her er eksempler på situasjoner hvor det er ekstra viktig å få i seg rikelig med omega 3: 

 • Ved røyking 
 • Ved høyt alkohol inntak 
 • I perioder med stress 
 • Ved høyt inntak av mettet fett 
 • I de tidlige stadiene av barndommen
 • Under graviditet, spesielt i tredje trimester av graviditeten og under amming 

Balansegangen mellom omega 3 og omega 6 

Omega 6 er en annet viktig gruppe fettsyrer som er sunn i seg selv, men som i motsetning til omega-3 ofte blir forbundet med helseplager som for eksempel betennelse og inflammasjon når man spiser for mye av det.

Det er derfor viktig å finne en god balanse mellom inntak av begge typer fettsyrer siden omega 3 kan motvirke helseplagene fra et høyt inntak av omega-6. En enkel guide for å optimalisere balansen mellom omega-fettsyrene: 

 1. Unngå vegetabilske oljer som solsikkeolje og soyaolje med høyt omega-6-innhold (og bearbeidet mat som inneholder dem)
 2. Spis rikelig med fet fisk, helst to til tre fiskemiddager i uken
 3. Suppler med omega-3-kosttilskudd som flytende tran eller trankapsler

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.