30 kjente sportsmerker og hvor du kan netthandle dem

Kjente sportmerker
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Kjente sportsmerker som definerer sportsverdenen

Innholdsfortegnelse

Er du klar for shopping av de mest kjente sportsmerkene? Her lister vi opp de aller mest populære merkene innnen sport og viser videre til oversikter over nettbutikker som fører merkene.

Sportsmerker er kjent for sine innovative, stilige og høykvalitetsprodukter. Fra sko og klær til sportsutstyr og tilbehør, har disse merkene satt sitt preg på sportsverdenen og blitt favoritter blant både profesjonelle og hverdagsutøvere.

Tilgjengelighet, ikke eksklusivitet, er nøkkelen til sportsmerkers økonomiske suksess. Begrensede utgivelser og eksklusive samarbeid kan fylle sosiale medier, men disse skoene og kolleksjonene havner sjelden i alles garderober. Det anslås at det globale sportsklærmarkedet genererte en omsetning på $178 milliarder i 2021 og vil fortsette å vokse til $204 milliarder innen 2023.

Fra de mest kjente merkene som Adidas og Nike til mindre, men innovative merker som On og Hoka One One, er det et stort utvalg av merker å velge mellom. La oss dykke inn i 30 av de mest kjente sportsmerkene og lære litt om deres historie, hva de er kjent for og hva slags produkter de tilbyr.


1. Adidas

Adidas ble grunnlagt i 1949 av Adolf «Adi» Dassler i Tyskland. Merket har røtter helt tilbake til 1924, da Adi og broren Rudolf startet Dassler Brothers Shoe Factory. Adidas er kjent for å ha skapt ikoniske sneakers som Stan Smith og Superstar, samt å ha inngått sponsoravtaler med noen av verdens mest kjente idrettsutøvere.

Adidas tilbyr et bredt spekter av sportsklær, sko og tilbehør, og er en av de mest gjenkjennelige sportsmerkene i verden.

Nettbutikker som selger Adidas


2. Nike

De fleste har vel hørt om Nike og det er kanskje et at de aller mest kjente sportsmerker. Grunnlagt i 1964 av Bill Bowerman og Phil Knight, startet Nike som Blue Ribbon Sports, før de skiftet navn til Nike i 1971. Navnet Nike kommer fra den greske gudinnen for seier, Nike.

Med sin berømte «Swoosh»-logo og slagordet «Just Do It», har Nike blitt et av verdens mest populære sportsmerker. Nike er kjent for sitt innovative design og funksjonalitet innen sportsklær, sko og tilbehør.

Nettbutikker som selger Nike

Nike - topper kjente sportsmerker
Nike – topper kjente sportsmerker

3. Puma

Puma er et annet tysk merke som ble etablert i 1948 av Rudolf Dassler, Adi Dasslers bror og tidligere partner. Puma er kjent for sine stilige og funksjonelle sportsklær og sko, og har gjennom årene signert flere store idrettsutøvere som Usain Bolt og Pelé.

Merket tilbyr et bredt utvalg av produkter for ulike idretter, som løping, fotball og golf.

Nettbutikker som selger Puma


4. Reebok

Reebok ble grunnlagt i 1958 i Storbritannia av brødrene Joe og Jeff Foster. Navnet Reebok kommer fra en afrikansk antilope, og merket fokuserer på å levere kvalitets sportsklær, sko og tilbehør. Reebok er kjent for sine innovative løsninger og samarbeid med CrossFit og Les Mills, og har på den måten blitt en favoritt blant treningsentusiaster.

Nettbutikker som selger Reebok


5. Under Armour

Under Armour ble lansert i 1996 av Kevin Plank, en tidligere amerikansk fotballspiller som ønsket å skape en t-skjorte som kunne holde ham tørr og komfortabel under trening. Under Armour er kjent for sine tekniske materialer og innovativt design, spesielt innen sportsklær.

De tilbyr et bredt utvalg av produkter som klær, sko og tilbehør for en rekke idretter og aktiviteter.

Nettbutikker som selger Under Armour


6. Patagonia

Patagonia ble grunnlagt i 1973 av Yvon Chouinard i California. Merket er kjent for sitt engasjement for miljøet og bærekraftige produksjonsmetoder. Patagonia tilbyr et bredt spekter av frilufts- og sportsklær, sko og tilbehør, og har et spesielt fokus på klatring, surfing og ski.

Nettbutikker som selger Patagonia


7. Jordan Brand

Jordan Brand ble introdusert av Nike i 1984 og er oppkalt etter basketballlegenden Michael Jordan. Merket er kjent for sine populære og luksuriøse sneakers, spesielt Air Jordan-serien, samt sportsklær og tilbehør. Jordan Brand har blitt et kulturelt fenomen og et symbol på prestasjon og suksess innen sport.

Nettbutikker som selger Jordan Brand


8. Craft

Craft er et svensk merke som ble etablert i 1977 av Anders Bengtsson. Craft er kjent for sine funksjonelle og tekniske sportsklær, spesielt innen langrenn, løping og sykling. Merket fokuserer på å tilby klær med god passform, komfort og kvalitet, og er en favoritt blant profesjonelle og amatørutøvere.

Nettbutikker som selger Craft


9. Asics

Asics ble grunnlagt i 1949 av Kihachiro Onitsuka i Japan. Navnet Asics er en akronym for det latinske uttrykket «Anima Sana In Corpore Sano», som betyr «en sunn sjel i et sunt legeme». Asics er kjent for sine høykvalitets løpesko og sportsklær, og har et bredt utvalg av produkter for ulike idretter som løping, tennis og volleyball.

Nettbutikker som selger Asics


10. Hummel

Hummel er et dansk merke som ble etablert i 1923 av Albert Messmer. Merket har en lang historie innen sportsklær og sko, og er spesielt kjent for sine ikoniske håndballsko og fotballtrøyer. Hummel tilbyr et variert utvalg av sportsklær og utstyr for både profesjonelle og hverdagsutøvere.

Nettbutikker som selger Hummel

Les også: Beste nettbutikker med Hummel klær


11. Columbia Sportswear

Columbia Sportswear ble grunnlagt i 1938 av Paul Lamfrom i Portland, Oregon. Merket er kjent for sine funksjonelle og slitesterke frilufts- og sportsklær, og tilbyr et bredt utvalg av produkter som jakker, sko og tilbehør for turgåing, camping og andre utendørsaktiviteter.

Nettbutikker som selger Columbia Sportswear


12. New Balance

New Balance ble etablert i 1906 av William J. Riley i Boston, Massachusetts. Merket er kjent for sine komfortable og støttende løpesko, samt sportsklær og tilbehør. New Balance har et sterkt fokus på kvalitet og innovasjon og tilbyr produkter for en rekke idretter og aktiviteter.

Nettbutikker som selger New Balance


13. Peak Performance

Peak Performance ble grunnlagt i 1986 av tre svenske skikjørere som ønsket å skape teknisk og funksjonelt skitøy. Siden den gang har merket utviklet seg til å omfatte et bredt spekter av sportsklær og tilbehør for ulike aktiviteter, inkludert løping, golf og friluftsliv. Peak Performance er kjent for sin skandinaviske design og kvalitetsmaterialer.

Nettbutikker som selger Peak Performance


14. Brav Norway

Brav Norway er et norsk merke som ble etablert i 2016. De fokuserer på å produsere bærekraftige og funksjonelle sportsklær og tilbehør. Brav Norway er kjent for sine miljøvennlige produkter og innovative design, og tilbyr klær for ulike idretter som løping, sykling og langrenn.


15. Oakley

Oakley ble grunnlagt i 1975 av James Jannard i California. Merket startet med å produsere motorsykkelhåndtak og har siden utviklet seg til å bli en ledende produsent av solbriller, sportsbriller og tilbehør. Oakley er kjent for sine innovative teknologier og høykvalitets materialer, og tilbyr produkter for en rekke idretter og aktiviteter.

Nettbutikker som selger Oakley


16. Diadora

Diadora er et italiensk merke som ble grunnlagt i 1948 av Marcello Danieli. Diadora er kjent for sine stilige og komfortable sportsklær, sko og tilbehør, med et spesielt fokus på fotball, tennis og løping.

Merket har en lang historie med samarbeid med kjente idrettsutøvere og sportsklubber.

Nettbutikker som selger Diadora


17. Ellesse

Ellesse ble etablert i 1959 av Leonardo Servadio i Italia. Merket er kjent for sin blanding av sport og mote, og tilbyr et utvalg av sportsklær, sko og tilbehør med en trendy og retro estetikk. Ellesse har en sterk tilknytning til tennis og ski, og har gjennom årene samarbeidet med kjente idrettsutøvere og ikoner.

Nettbutikker som selger Ellesse


18. Sergio Tacchini

Sergio Tacchini er et italiensk merke som ble grunnlagt i 1966 av den tidligere tennisspilleren Sergio Tacchini. Merket er kjent for sin elegante og sofistikerte sportsklær, sko og tilbehør, spesielt innen tennis. Sergio Tacchini har en lang historie med samarbeid med kjente tennisspillere og har vært en pioner innen mote på tennisbanen.

Nettbutikker som selger Sergio Tacchini


19. Russell Athletic

Russell Athletic ble etablert i 1902 av Benjamin Russell i Alabama. Merket er kjent for sine klassiske og komfortable sportsklær, spesielt innen amerikansk fotball, baseball og basketball. Russell Athletic tilbyr et bredt utvalg av produkter, inkludert klær, sko og tilbehør for en rekke idretter og aktiviteter.

Nettbutikker som selger Russell Athletic


20. Li Ning

Li Ning er et kinesisk merke som ble grunnlagt i 1990 av den tidligere gymnasten Li Ning. Merket er kjent for sin kombinasjon av kinesisk kultur og moderne sportsdesign, og tilbyr et bredt utvalg av sportsklær, sko og tilbehør. Li Ning har et spesielt fokus på badminton, basketball og løping, og har samarbeidet med flere kjente idrettsutøvere og lag.

Nettbutikker som selger Li Ning


21. Fila

Fila ble etablert i 1911 i Italia av brødrene Fila og har siden vokst til å bli et globalt sportsmerke. Fila er kjent for sin ikoniske og retroinspirerte design innen sportsklær, sko og tilbehør. Merket har en sterk tilknytning til tennis og har gjennom årene sponset mange kjente spillere, inkludert Björn Borg og Kim Clijsters.

Nettbutikker som selger Fila


22. Champion

Champion ble grunnlagt i 1919 av brødrene Feinbloom i New York og er kjent for sin høykvalitets sportsklær og ikoniske logo. Merket har en lang historie innen amerikansk sport og er spesielt kjent for sine hettegensere, joggebukser og t-skjorter. Champion tilbyr et bredt utvalg av klær, sko og tilbehør for ulike idretter og aktiviteter.

Nettbutikker som selger Champion


23. Hoka One One

Hoka One One ble grunnlagt i 2009 av franske løpere Nicolas Mermoud og Jean-Luc Diard. Merket er kjent for sine innovative og støttende løpesko med maksimal demping og unike design. Hoka One One har raskt blitt en favoritt blant løpere og tilbyr et variert utvalg av sko for ulike løpestiler og terreng.

Nettbutikker som selger Hoka One One


24. Salomon

Salomon ble etablert i 1947 i Annecy, Frankrike, av François Salomon og hans kone og sønn. Merket er kjent for sine høykvalitets frilufts- og sportsprodukter, spesielt innen ski, snowboard og løping. Salomon tilbyr et bredt utvalg av klær, sko og utstyr for utendørs entusiaster og idrettsutøvere.

Nettbutikker som selger Salomon


25. Le Coq Sportif

Le Coq Sportif er et fransk merke som ble grunnlagt i 1882 av Émile Camuset. Merket er kjent for sine klassiske og stilige sportsklær, sko og tilbehør, med et spesielt fokus på fotball, rugby og sykling. Le Coq Sportif har en lang historie med samarbeid med kjente idrettsutøvere og lag og er en favoritt blant sportsentusiaster.

Nettbutikker som selger Le Coq Sportif


26. Umbro

Umbro ble grunnlagt i 1924 i England av brødrene Harold og Wallace Humphreys. Merket er spesielt kjent for sine fotballrelaterte produkter, inkludert klær, sko og utstyr. Umbro har en lang historie med samarbeid med fotballklubber og nasjonale lag og er en sterk tilstedeværelse innen fotballverdenen.

Nettbutikker som selger Umbro


27. Kappa

Kappa er et italiensk merke som ble grunnlagt i 1916 av Abramo og Davide Vitale. Merket er kjent for sin ikoniske logo og trendy sportsklær, sko og tilbehør. Kappa har et spesielt fokus på fotball og har samarbeidet med mange kjente klubber og nasjonale lag gjennom årene.

Nettbutikker som selger Kappa


28. Garmin

Garmin ble etablert i 1989 av Gary Burrell og Min Kao i Kansas, USA. Merket er kjent for sine GPS- og treningsklokker, som hjelper idrettsutøvere og friluftsentusiaster med å holde oversikt over treningen og navigere i naturen. Garmin tilbyr et bredt utvalg av produkter for ulike aktiviteter, inkludert løping, sykling, svømming og golf.

Nettbutikker som selger Garmin


29. Lululemon Athletica

Lululemon Athletica ble grunnlagt i 1998 av Chip Wilson i Vancouver, Canada. Merket startet som en yogabutikk og har siden utviklet seg til å bli en ledende leverandør av treningstøy og sportsklær for kvinner og menn. Merket er kanskje ikke av de aller mest kjente sportsmerkene her til lands, men Lululemon er kjent for sine myke, elastiske materialer og stilige design, og tilbyr klær for både yoga, løping og andre treningsformer.


30. On

On er et sveitsisk merke som ble grunnlagt i 2010 av tidligere triatlet Olivier Bernhard og hans to venner, David Allemann og Caspar Coppetti. Merket er kjent for sine innovative og lette løpesko med unik dempingsteknologi kalt CloudTec. On tilbyr et variert utvalg av sko og sportsklær for ulike løpestiler og terreng.

Nettbutikker som selger On


Disse 30 sportsmerkene representerer en bredde av design, innovasjon og teknologi som er med på å forme idrettsverdenen. Uansett hvilken idrett eller aktivitet du er interessert i, finnes det et merke som passer dine behov og preferanser. Neste gang du trenger nytt sportsutstyr, kan du vurdere noen av disse merkene og deres imponerende historie og produkter.

Føler du at et merke mangler som hadde fortjent å være på listen? Legg igjen en beskjed i kommentarfeltet.

God netthandel!

Les også: Stormberg lavpris kolleksjon med billig turklær

 

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.