10 Susende nettbutikker med el sparkesykler

Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Oversikt over anbefalte nettbutikker med el sparkesykler

Elektriske sparkesykler er i vinden som aldri før og tar helt av. Det er et lett fremkomstmiddel som enkelt frakter deg fra A til B på en smidig måte enten du skal til skole eller jobb. I de store byene drukner vi nesten i disse scooterne som har blitt et meget synlig tilskudd til bymiljøet.

Hopp rett til listen over nettbutikker med elektriske sparkesykler

Enten man er for eller i mot dette er har populariteten økt kraftig i en tid der man må unngå kollektivtrafikk og blir oppfordret til å ikke bruke bil. Den kan selvfølgelig også brukes for å komme deg raskt til der tog, trikk eller buss går.

Hva er en elektrisk sparkesykkel?

En el-sparkesykkel er et fremkomstmiddel med to hjul, likt vanlige sparkesykler, men med elektrisk motor til drift. Den har ikke sete men en ståplate og styre på en stang med bremsehendel og fartskontroll. Den kan legges sammen. Fremkomstmiddelet følger de samme reglene som sykler når det gjelder lys, hjelmbruk og trafikkregler.

Ønsker du deg din helt egne modell, så du slipper leietjenestene som Voi, Tier, Lime, Bird og Bolt, kan du titte igjennom listen vår over bra nettbutikker med el sparkesykler lenger ned. Kanskje det er bedre å eie enn å leie?

Når du skal kjøpe deg el sparkesykkel er det en del ting som er verdt å tenke på. Det er viktig at sparkesykkelen kan klappes sammen og bli liten slik at den er enkel å bære med seg inn på forskjellige steder. De aller, aller fleste har denne funksjonen.

Pass på at høyden kan justeres så den blir perfekt for deg og andre brukere.

Skal den parkeres utendørs i for eksempel sykkelstativ må du husk å kjøpe en lås alla sykkellås. Vi anbefaler å bruke hjelm, type sykkelhjelm, for sikker bruk i tilfelle du skulle velte på en fortauskant eller krasje i noe.

Vurder hvor langt den kan gå på an opplading og om du kommer deg dit du skal. Rekkevidden varierer gjerne fra 12-60 km. Dyrere modeller kan kjøre lenger. Les mer om fordeler, ulemper og gjeldene regler helt nederst på siden. Sjekk også maks belastning og om den takler nok vekt.

Direkte snarveier til el sparkesykkel-avdelinger

Vi kunne skrevet litt om hva som er anbefalte og populære modeller akkurat nå. Men i fare for at slik informasjon blir utdatert ganske raskt, syns vi det er lurere at du går inn på de forskjellige nettbutikkene og se hva de anbefaler. Nye modeller og merker kommer stadig til. Her er noen lenker som går rett til sparkesyklene, noe som gjør det enklere for deg.

 • Elon – Selger Xiaomi og E-Way.
 • Tretti, Skousen og WhiteAway – fører de samme merkene: Denver, SoFlow, Ninebot by Segway, Maserati
 • Roboteksperten – Fører Denver, Ninebot by Segway, Xiaomi, Unagi, Razor, Rawlink og Hecht

Ellers finner du komplett butikkoversikt her:


De 10 beste nettbutikkene med elektrisk sparkesykkel

Disse er de nettbutikkene på markedet vi anser som best. Det finnes derimot flere. Har du god erfaring med en annen butikk er det bare fint om du skriver en melding til andre i kommentarfeltet.
logoNavnSammendragHandle

Sikker bruk av sparkesykkel med el drift

Det finnes en rekke regler å følge som skal sikre en trygg bruk av slike fremkomstmidler. Oppdater deg alltid på de siste reglene. Det kan ha kommet nye siden vi skrev denne artikkelen.

Det er regler for aldersgrense. Trygg Trafikk anbefaler en nedre grense på 12 år siden yngre barn fort kan skade seg i trafikken. Vi ser at noen nettbutikker skriver at de anbefaler 15 årsgrense og at yngre personer må ha følge med voksne eller holde seg på avlukkete områder.

Det er regler for forsikring og at alle som bruker/har el sparkesykkel må ha ansvarsforsikring.

Det må være reflekser og lys som alltid er på, uansett på døgnet når den brukes. Gjeldene regler for reflekser er minst en hvit foran, en rød bak og en hvit eller gul på hver side.

Den skal ikke gå raskere enn 20 km/t ved egen kraft. På fortau på man kjøre forbi folk i gangfart.

Vekten på en el sparkesykkel får være maks 25 kilo, må ikke være lenger en 2 meter og under 70 cm bred. Disse målene er ganske romslige, så de fleste modeller kommer under dette.

Det er et krav om at en elsparkesykkel på være CE merket. Ikke kjøp om den ikke er det. Tenk på din egen sikkerhet og at det finnes dårlige produkter der ute.

Ikke drikk alkohol før du suser rundt. Dette har vist seg gang på gang er en dum kombinasjon og har ført til både personskader og død. Promillegrensen er som på sykkel og bil, 0,2.

Hjelm anbefales på det sterkeste. Det er de samme reglene som på sykkel og ikke påbudt.

Husk at du kan få bøter, samme som syklister, hvis trafikkregler som kjøring på rødt lyst, høy fart, alkoholpåvirkelse, kjøring mot enveiskjøring og for manglende lys. Biler har ikke vikeplikt for deg om du suser over gangfelt, akkurat som med sykler.

Fordeler og ulemper med el sparkesykkel

Fordeler

 • Effektivt framkomstmiddel
 • Praktisk og gøy
 • Man kommer seg ganske raskt fram (i hvert fall i forhold til å spasere)
 • Miljøvennlig
 • Svært lave driftsutgifter

Ulemper

 • Må lades sikkert (ikke om natta)
 • Stort skadepotensiale hvis man krasjer
 • Du kan få bøter om du ikke følger lover og regler
 • Du kan få en del stygge blikk om du ikke kjører hensynsfullt

Håper listen falt i smak og at du fant deg en ny sparkesykkel å suse rundt i. Skriv gjerne om dine erfaringer med din elektriske sparkesykkel lenger ned. Ride trygt. Sus i vei.

Les også: 14 steder å kjøpe gadgets

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.