Verdt å vite om å kjøpe briller til barn i nettbutikk

nettbutikker med barnebriller
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Kjøpe briller til barn på nett trenger ikke være så vanskelig

Du har kanskje tenkt at det kan være en utfordring å kjøpe briller til barn, og spesielt på nett. Barn ofte har spesielle behov og brillene er mer utsatt for skader og slitasje. Det sier seg selv at det er lurt å velge briller som er tilpasset barnets behov og aktiviteter samtidig som de er komfortable å bruke. Her får du noen tips i tillegg til å ha samlet en liste over slike nettbutikker med barnebriller lenger ned på siden. Disse nettbutikkene hjelper deg gjerne.

Når det kommer til å velge briller kan det være lurt å velge briller med støtsikre linser og stivere stenger for å redusere risikoen for skader. Vi vet alle at barnebriller kan få ganske hard medfart. Det kan også være lurt å velge briller med justerbare nesebroer og vri- og løseklemmer, slik at brillerne sitter godt på nesen og ikke glir ned.

Det kan også være lurt å velge briller med polariserte linser eller UV-beskyttelse, spesielt hvis barnet skal være mye ute i solen. Det kan også være lurt å velge briller med antirefleksbelegg, slik at barnet kan se klart og uten forstyrrende reflekser.

Kan man få dekket briller til barn og hvem får støtte?

Det er mulig å få dekket briller til barn gjennom det offentlige helsevesenet, avhengig av barnets alder og behov. Det finnes også private helseforsikringer som dekker briller til barn.

I Norge kan barn under 18 år som trenger briller på grunn av synsfeil få støtte til briller gjennom det offentlige helsevesenet. Dette gjelder også barn med spesielle behov, som for eksempel barn med nedsatt syn på grunn av sykdom eller skade.

For å få støtte til briller må barnet ha en gyldig henvisning fra lege eller optiker, og det må være en medisinsk indikasjon for å bruke briller. Det er også en øvre grense for hvor mye støtten dekker, og det kan være at det må betales et egenandel.

Les mer om det å kjøpe barnebriller med NAV-støtte hos Brilleland: Kjøp barnebriller med støtte fra NAV

Prisen på briller til barn varierer avhengig av type briller og valg av linser og rammer. Enkelte briller kan være rimelige, mens andre kan være dyrere. Prøv å sammenligne priser hos ulike optikere og nettbutikker, og å sjekke om du kan få støtte til briller gjennom det offentlige helsevesenet eller en helseforsikring.

Her er 10 tips til det å kjøpe briller til barn på nett:

  1. Velg riktig størrelse: Det er viktig at brillene passer godt på barnet, slik at de ikke glir ned eller er for store. Du kan måle barnets ansikt og sjekke størrelsesguiden til nettbutikken for å finne riktig størrelse.
  2. Velg robuste briller: Barn kan være mer utsatt for skader og brekk på briller, så det kan være lurt å velge briller med støtsikre linser og stivere stenger for å redusere risikoen for skader.
  3. Vurder briller med UV-beskyttelse: Det kan være lurt å velge briller med UV-beskyttelse, spesielt hvis barnet skal være mye ute i solen. Dette kan beskytte barnet mot skadelig solstråling og redusere risikoen for øyeskader.
  4. Vuder briller med antirefleksbelegg: Briller med antirefleksbelegg kan gjøre det enklere for barnet å se klart og uten forstyrrende reflekser, spesielt når de skal lese eller bruke datamaskin.
  5. Sammenlign priser: Det kan være lurt å sammenligne priser hos ulike nettbutikker for å finne de beste tilbudene. Det kan også være lurt å sjekke om det finnes rabattkoder eller andre tilbud som kan gjelde.
  6. Sjekk betalingsløsninger: Et generelt netthandelstips er å sjekke hvilke betalingsløsninger som tilbys av nettbutikken, og å velge en løsning du føler deg trygg på. Det kan også være lurt å sjekke om nettbutikken har en gyldig personvernerklæring og en klar retur- og byttepolicy.
  7. Les anmeldelser: Du kan finne anmeldelser av nettbutikken og brillerne på ulike anmeldelsessider eller ved å søke etter «anmeldelser [nettbutikknavn]» på Google. Dette kan gi deg en ide om hva andre har opplevd å handle hos nettbutikken og om de er fornøyde med produktene og tjenestene de har mottatt.
  8. Kontakt nettbutikken: Hvis du har spørsmål eller lurer på noe, kan du kontakte nettbutikken for å få mer informasjon. Dette kan være en god måte å få svar på spørsmål du måtte ha om brillerne eller om nettbutikken generelt.
  9. Oppbevar kvitteringen: Det kan være lurt å oppbevare kvitteringen og eventuelle andre dokumenter som følger med brillerne, slik at du har dette som bevis hvis det skulle være noen problemer med produktet eller tjenesten.
  10. Ta vare på brillerne: Lær barnet hvordan de skal ta vare på brillerne sine, slik at de holder lenger. Dette kan inkludere å bruke et beskyttende etui når brillene ikke er i bruk, og å rengjøre linsene med milde produkter.

Bra nettbutikker med barnebriller

Her finner du en praktisk liste over bra nettbutikker som selger barnebriller. Noen er kjente og kjære optikerkjeder med stort utvalg, som Brilleland, mens andre er mindre butikker kanskje spesialisert på barn generelt eller alt mulig rart. Trykk på knappen for å gå rett til nettbutikken og surf rundt.

logoNavnSammendragHandle

I denne artikkelen har vi sett nærmere på fordeler og ulemper ved å kjøpe barnebriller på nett. Selv om det kan være mer praktisk og kostnadseffektivt å kjøpe briller på nett, er det viktig å huske på at det også kan være utfordringer knyttet til å finne riktig størrelse og passform for barnas briller. Det er derfor viktig å gjøre grundig research før man bestiller og å sørge for å få hjelp fra en fagperson om nødvendig.

Til tross for dette, kan nettbutikker være et flott alternativ for foreldre som ønsker å handle barnebriller hjemmefra og samtidig ha et bredt utvalg av stilige og funksjonelle briller å velge mellom. Det er viktig å finne en pålitelig og seriøs nettbutikk som tilbyr god kundeservice og en tilfredsstillende returpolitikk, slik at man kan være trygg på at man får gode briller til barna sine. Med disse tipsene i bakhodet, kan du enkelt og trygt kjøpe barnebriller på nett. God handel!

Les også: 10 trygge nettbutikker med solbriller av alle slag

Briller til barn
Briller til barn

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.