10 Luftige nettbutikker der du kan kjøpe droner

nettbutikker der du kan kjøpe droner
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Her er en oppdatert liste over norske nettbutikker der du kan kjøpe lekedroner, kameradroner, reservedeler og dronerelaterte produkter for nybegynnere og proffe!

Populariteten til droner er økende her til lands. De små radiostyrte maskinene med fire propeller har ofte avanserte sensorsystemer som gjør at de er enkle å fly og komme i gang med. Droner kalles også multikopter, quadcopter (kvadrokopter) eller enda enklere, quads. Kjært barn har mange navn …

Jeg (Andreas) er selv en aktiv dronepilot på fritiden og liker å ta bilder med min DJI Mavic Pro og blogge om det. I tillegg har jeg så smått begynt å bygge min egen FPV drone med deler bestilt fra både norske nettbutikker og kinesiske Banggood. Elektronikk og smådeler er billige på denne siden, bare husk å holde deg under tollgrensa for å unngå ekstra gebyrer.

Jeg har også oppdaget at man kan kjøpe en del dronedeler som for eksempel RunCam kameraer og andre komponenter på CDON.com.

Har du stilt deg selv spørsmålet: Hvor kjøper man droner? Lenger ned på siden er en oversikt over de 10 beste norske dronebutikkene.

Droner kan brukes til veldig mye forskjellig – fra lek til nyttig arbeide. Man skiller gjerne på innendørs og utendørsdroner. Små, lette, droner med beskyttelse rundt propellene passer best til å fly med inne og for å lære seg å fly. De takler bra å kræsje, men ute kan de lett bli tatt av vinden. Slike kontrolleres enten med medfølgende kontroller, eller så bruker man mobiltelefon.

Små innendørs quads med kamera kan du fint la barna dine bruke også. En av mine favoritter når det kommer til små droner er Ryze Tello. Den koster rundt en tusenlapp, som er litt mer enn de aller billigste variantene, men du får en ganske avansert liten flymaskin som kan gjøre triks, passer for barn og kan programmeres til å utføre en handlingsrekkefølge.

Utendørs har man større spillerom og det er her man finner de litt større kameradronene samt de profesjonelle filmdronene. Disse kommer gjerne fra den seriøse dronemakeren DJI, men det finnes andre merker som Yuneec, Hubsan, Parrot, Eachine og Walkera. Fotodroner har som nevnt over gjerne stabilisatorer og kamera som har mulighet til å se både rett fram og ned. Det gjør at man kan ta kule nedoverbilder som jeg er veldig fascinert av.

Ute finner man også såkalte FPV (First Person View) droner som er laget for fart og spenning. Man har på seg videobriller og ser nøyaktig det kameraet på dronen ser på øyet. Opplevelsen dette gir er fantastisk, men det krever en del mer øving å få til, og i denne sjangeren er det vanlig å bygge egne quads så man lærer å komponentene å kjenne. Det gjør det lettere å reparer når man kræsjer. Kvadrokoptere som er klare til å fly rett fra esken kalles gjerne RTF (Ready To Fly) droner.

Innen FPV skiller man også på Racing og Freestyle flyging, der racing foregår gjennom porter og på baner mens i Freestyle gjør man spektakulære triks. Begge disse grenene kan for så vidt utføres inne i haller også …

Så… foto, video, racing eller freestyle? Det er opp til deg. Dronemarkedet endres raskt og det kan være vanskelig å følge med, så sjekk nettbutikkene jevnlig. Her er i hvert fall anbefalte nettbutikker der du kan kjøpe utstyret:


Norske autoriserte DJI forhandlere

Leter du etter hvor du kan kjøpe DJI droner i Norge er disse autoriserte forhandlerne å anbefale:

1. Kjell & Company fører varer innen hjemmeelektronikk, og har derfor mye innen quadcoptere. De har også loddeutstyr og verktøy du trenger til prosjektene dine. Har også fysiske filialer.

Kjell og Company nettbutikk
Kjell og Company nettbutikk

2. DJI Oslo holder til i Oslo og er en offisiell forhandler av alt dette merket selger. Alltid oppdatert og med mulighet or service og reparasjon.

3. Elefun har alt innen radiostyrt og har derfor mye innen propellfartøy. Bra service, trygg, og med rask levering.

4. Eplehuset er også en offisiell forhandle i tillegg til at de selger alt innen Apple.

Deler til FPV droner og byggeprosjekter

Skal du kjøpe deler til eget byggeprosjekt som kameraer, rammer, motorer, propeller, flight controllere (FC), PDB’er osv kan jeg anbefale disse internettbutikkene. Banggood er riktignok ikke norsk, og det tar litt tid å få tilsendt varene fra Kina, men de har et stort utvalg og det koster ikke all verdens. Jeg pleier å kjøpe reservedeler som ikke koster all verdens, men de har også hele dronepakker. Ta også en sjekk på Amazon.co.uk.

1. Dronehandelen hadde et veldig bra utvalg av alt innen droner, selvbyggeprosjekter, FPV og komponenter. Anbefales.

2. Banggood er et stort utenlandsk varehus som sender varer av alle slag. De er oppdaterte på FPV drone-deler og verktøy til en rimelig penge.

Kan man fly drone hvor man vil?

Det enkle svaret er nei. Det finnes et sett med regler som man skal sette seg inn i, men mye bygger på sunn fornuft. Disse reglene er noe man skal bli opplyst om fra de man kjøper droner hos, men erfaringsmessig får man ikke alltid med det.

Hovedpunktene i de norske drone-reglene kort oppsummert er:

  • Aldri fly høyere enn 120 m da du kan treffe på annen flytrafikk (og at man mister dronen av syne).
  • Man skal alltid fly innen rekkevidde så man kan se dronen.
  • Ikke fly nær ulykkessteder.
  • Hold deg 5 km unna flyplasser.
  • Fly 150 m unna andres eiendom og folk.

Kilder og nyttig: Luftfartstilsynet – Dronelek.no, Forskrift om kontroll med informasjon innhentet med luftbårne sensorsystemer, Kart som viser spesielle forbudssoner.


10 beste dronebutikker på nett

Her er en liste over de trygge internettbutikker du kan kjøpe droner og kameradroner. Klikk på den blå knappen merket Til Nettbutikken til høyre for å gå rett til deres side. Du kan også sortere på om nettbutikken for eksempel har gratis frakt. Anbefalinger bygger på mine egne erfaringer.

logoNavnSammendragHandle

Fly trygt! Tusen takk delinger, kommenterer og at du lenger til denne siden fra egen droneblogg. Hvilken sjappe er din favoritt dronebutikk? Del gjerne erfaringer i kommentarfeltet – det er veldig hjelpsomt for andre. Vet du om en internettbutikk som mangler, si fra om det her.

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

    • eButikker sier:

      Bra tips. Dronehandelen er veldig viktig! Ser den mangler nå men skal legge den inn igjen ved neste oppdatering. Dronehandelen var uten en periode da hele nettbutikken var til salgs, men er operativ igjen nå. Bruk av norske nettbutikker som denne til dronedeler er mer aktuelt nå enn Banggood og de andre utalandske jeg brukte mye før 350 kr tollgrensa forsvant. Andreas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.