Cyber Monday – hva i huleste er det og når?

Hva er Cyber Monday
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Cyber Monday infoside

Det er tid for å snakke om en av de største shoppingdagene i året: Cyber Monday. Kanskje du har hørt om denne dagen, kanskje ikke. Men uansett, er det en dag du ikke vil gå glipp av om du elsker shopping.

I denne artikkelen vil vi dykke ned i alt du trenger å vite om Cyber Monday – hva det er, når det er, og hvor det kommer fra.

Hva er Cyber Monday?

Cyber Monday er den første mandagen etter Thanksgiving-helgen og Black Friday, og det er en av de største online shoppingdagene i året.

Det startet som en måte for online butikker å konkurrere med de fysiske butikkene på Black Friday, men har siden vokst til en global begivenhet som bringer noen av de beste tilbudene og rabattene på nettet.

Enten du leter etter julegaver eller bare ønsker å få tak i noe du har ønsket deg en stund, er Cyber Monday det perfekte tidspunktet å gjøre det på.

Når er Cyber Monday?

Cyber Monday i 2023 faller på den 27. november. Men hvis du er typen som liker å planlegge framover, har vi også en liste over de neste ti årene:

  • 2024: 2. desember
  • 2025: 1. desember
  • 2026: 30. november
  • 2027: 29. november
  • 2028: 27. november
  • 2029: 26. november
  • 2030: 2. desember
  • 2031: 1. desember
  • 2032: 29. november
  • 2033: 28. november

Hva er historien til Cyber Monday?

Cyber Monday ble først introdusert i 2005 av National Retail Federation i USA for å oppmuntre folk til å handle online. Den opprinnelige ideen var å gi mindre forhandlere en sjanse til å konkurrere med større kjeder som dominerte Black Friday-salget.

Begrepet «Cyber Monday» ble først brukt i en pressemelding fra Shop.org: «Cyber Monday blir en av de største online shoppingdagene i året». Etter den innledende utgivelsen, tok begrepet av og har siden blitt brukt internasjonalt for å markere starten på høytidshandelssesongen på nettet.

Cyber Monday har siden vokst til å omfatte land over hele verden, og mange online forhandlere tilbyr store salg og rabatter på denne dagen. Den har også bidratt til å endre måten folk handler på, da flere og flere forbrukere nå velger å handle online i stedet for i fysiske butikker.

Så, nå som du vet hva Cyber Monday er, når det er, og hvor det kommer fra, er det bare å begynne å planlegge din shoppingstrategi.

Husk, de beste tilbudene går fort, så det er viktig å være forberedt. God shopping!

Les også: Hva er Black Weekend og når er det?

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.