Hva er Black Weekend og når er det?

hva er black weekend
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Forstå fenomenet Black Weekend: Historie, dato, og de mest populære kjøpene på nettet

Black Weekend har blitt et globalt fenomen som har fanget oppmerksomheten til både kjøpere og selgere. Det er en tid hvor priskutt florerer, og forbrukere kan få hendene på fantastiske tilbud. Men hva er egentlig Black Weekend, og hvorfor er det blitt så populært?

Hva er Black Weekend?

Black Weekend er en forlengelse av Black Friday, som opprinnelig er en amerikansk tradisjon og markerer starten på julehandelen.

Black Friday skjer alltid dagen etter den amerikanske høytiden Thanksgiving, som er den fjerde torsdagen i november.

Black Weekend strekker seg fra fredag til søndag, og gir forbrukerne ekstra tid til å dra nytte av de utrolige tilbudene.

Når er Black Weekend?

Black Weekend skjer årlig den siste helgen i november, rett etter Thanksgiving. I 2023 vil Black Weekend falle på 24., 25., og 26. november.

Her er en liste over datoene for Black Weekend for de neste ti årene, fra 2024 til 2033:

  • 2024: 29. november – 1. desember
  • 2025: 28. – 30. november
  • 2026: 27. – 29. november
  • 2027: 26. – 28. november
  • 2028: 24. – 26. november
  • 2029: 23. – 25. november
  • 2030: 29. november – 1. desember
  • 2031: 28. – 30. november
  • 2032: 26. – 28. november
  • 2033: 25. – 27. november

Vær oppmerksom på at Black Weekend alltid starter på fredagen etter Thanksgiving, som er den fjerde torsdagen i november. Så datoene kan variere noe fra år til år.

Hva er historien til Black Weekend?

Tradisjonen med Black Friday startet i USA på 1950-tallet, selv om navnet ikke ble populært før på 1980-tallet. Mange mener navnet kommer fra regnskapspraksisen med å skrive tall i rødt når de er i minus, og svart når de er i pluss. På Black Friday gjorde mange butikker det bra økonomisk, dermed «Black» Friday.

Det finnes også andre forklaringer.

Black Weekend er en relativt ny utvidelse av Black Friday. Med fremveksten av netthandel og økt konkurranse har mange butikker valgt å utvide salget over hele helgen, i stedet for bare én dag. Dette gir forbrukerne mer tid til å jakte på tilbud, og butikkene får økt salg.

Hva kjøper man på nett under Black Weekend?

Nesten alt du kan tenke deg er tilgjengelig for kjøp under Black Weekend. Populære varer inkluderer elektronikk som TVer, datamaskiner, smartphones og spillkonsoller. Mange benytter også anledningen til å kjøpe julegaver på tilbud.

Klær, sko og tilbehør er også populært, både fra high-end merker og mer rimelige butikker. Netthandel gir forbrukerne en mulighet til å unngå folkemengder, og mange nettbutikker har eksklusive tilbud som ikke er tilgjengelige i fysiske butikker.

Husholdningsartikler, møbler, kosmetikk, leker, bøker – listen over hva folk kjøper på nett under Black Weekend er nesten endeløs. Det er viktig å merke seg at forbrukerne bør være bevisste når de handler, for å sikre at de faktisk får en god avtale.

Nå som du vet mer om Black Weekend, er du klar for å nyte de fantastiske tilbudene. Men husk, smart shopping innebærer å planlegge, sammenligne priser og sette et budsjett.

Black Weekend er en perfekt tid for å finne gode tilbud, men la ikke salg overskygge viktigheten av kvalitet og bærekraft. Så, om du planlegger å oppgradere teknologien din, kjøpe julegaver, eller bare unne deg noe, er Black Weekend din mulighet.

Lykke til med shoppingen.

Les også: Hva i huleste er Cyber Monday?

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.