8 bra nettbutikker med alle de beste robotstøvsugerne

beste robotstøvsuger nettbutikker
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Om de beste robotstøvsugerne og hvilke nettbutikker du får dem hos

Ønsker du å kjøpe robotstøvsuger på nett? Robotstøvsugere sparer deg for tid og rengjør hjemmet ditt, men hvor kjøper du de beste? På denne siden får du en innføring i hva en robotstøvsuger er, hva den kan gjøre for deg og hvor vi anbefaler at du kjøper en. Listen over nettbutikker finner du litt lenger ned og inneholder både elektrobutikker med godt utvalg, offisielle nettsider til støvsuger-merker og andre spesialiserte nettbutikker vi liker.

Gå direkte ned til de beste støvsugerne og nettbutikkoversikt

Robotstøvsugere er har blitt veldig populære siden folk ønsker å rengjøre hjemmene sine med mindre innsats og gjøre hjemmet smartere De sparer tid og krefter og slipper å bruke hele helgen på å rengjøre alt selv. Vår erfaring er at en robotstøvsuger kan avlaste og holde støvnivået nede til hverdags, men den løser ikke absolutt alle rengjøringsoppgaver.

De kan riktignok moppe over gulvet, men en gang i ny og ne må man kanskje trå til med vaskeklut og kost selv. Hver jul for eksempel? Alt støv over gulvhøyde i hyller og på overflater må dessuten fjernes på andre måter som med støvmopp, klut eller en annen støvsuger med støvbørste. Man må også passe på å ha det noenlunde ryddig på gulvet, selv om fler og fler varianter klarer å identifisere slike hindringer og kjøre rundt. Ledninger er for eksempel dumt at den kjører over. Det er en støvsuger, ikke en rydderobot.

Har du kjæledyr som hund og katt kan man bli nervøs for om roboten ved uhell drar utover bæsj fra dyret som av eller annen grunn havner på gulvet. Det opplevde disse menneskene her. Da blir gulvet alt annet en rent og det er både ekkelt og tidkrevende å rydde opp i.

Produsenten iRobot har en slags løsning på dette de kaller P.O.O.P… Pet Owner Official Promise. Eller som de lover: «No more pooptastrophies»… Deres topp robotstøvsugere klarer å gjenkjenne og identifiserer etterlatenskapene til dyret og unngår dermed å kjøre over. Skulle den likevel gjøre det, får du ny støvsuger.

Robotstøvsugere er designet for de som ønsker å gjøre mindre husarbeid, men likevel ha et renslig hjem. Robotstøvsugere er også et must for de som har problemer med å bruke tradisjonelle støvsugere, har bevegelsesproblemer eller de som bare ønsker å spare tid på å rengjøre hjemmene sine smart.

Hvordan virker en robotstøvsuger?

En robotstøvsuger er en selvgående (autonom) gulvvasker som bruker børster, en roterende børste eller en luftdrevet turbin for å suge og plukke opp skitt og rusk fra tepper og harde gulv. De jobber på egenhånd uten menneskelig innblanding og er programmert til å surre rundt i hjemme ditt i bestemte rom. De kan som regel sette i gang via en app og du trenger ikke være hjemme. Vår robotstøvsuger kan startes til å ta hele etasje, et bestemt rom (eller flere) eller en sone som er møkkete.

Noen har også en vanntank og moppefunksjon. Denne må fylles før hver vask og man må huske på å tømme tank, og fjerne mopp når den er ferdig… ellers kan det begynne å lukte. Det finnes modeller med basestasjon som kan tømme tanken fra roboten automatisk.

Robotstøvsugere har sensorer, radar (Lidar) og roterende laser for å oppdage hindringer i veien som møbler, døråpninger og trapper slik at de kan navigere rundt dem og ikke falle ned. De stopper også opp om det kommer en person eller et kjæledyr. Maskinen kan også måle avstanden de har tilbakelagt, oppdage farer og finne nye områder å rengjøre.

En robotstøvsuger går på batteri og er oppladbare. De har en egen basestasjon den kan lade i. Noen av de dyre og beste modellene kan også tømme støvbeholderen i denne basestasjonen.

Jente som bruker robotstøvsuger
Jente som bruker robotstøvsuger enkelt som bare det

Fordeler med en robotstøvsuger

Det er mange klare fordeler med en robotstøvsuger i huset. La oss se på noen grunner til at du kanskje trenger en slik støvsuger selv:

1. De sparer deg for mye tid. En av de største fordelene med å ha en robotstøvsuger er selvsagt at den frigjør tid du ellers ville brukt på rengjøring. Hjemme hos oss bidrar den med å holde støvnivået nede i hverdagen og er som en hjelpende hånd når jeg rengjør i helgene. Du kan også sette opp en plan slik at den starter når du er på jobb, om natten eller på andre tidspunkt der den ikke er i veien for deg!

2. De kan rengjøre under møbler. Rengjøring er sjeldent gøy og det å måtte bøye seg under sofaen eller flytte på møbler man gjøre rengjøringsopplevelsen mye verre. Robotstøvsugere derimot kommer godt med i disse situasjonene og kommer til nesten overalt!

3. Du kan sette den på når du er bortreist. Har du vært på ferie i noen ukers tid er det hyggelig å komme tilbake til et støvfritt gulv. Robotstøvsugeren kan settes på før du kommer hjem igjen og la gulvene skinne. Vaskefunksjon fungerer selvfølgelig ikke i dette eksempelet, og det fordrer at du har ryddet gulvet før du dro.

4. Ingen støvsugeposer. Siden robotstøvsugere suger støv oppi en intern beholder trenger man ikke bytte støvsugeposer, så der er noen penger og litt styr spart. Selvtømmende roboter med støvbeholder i ladebasen bruker gjerne pose som må byttes 1-3 måned avhengig av modell.

5. De kan vase gulvet i samme slengen. En robotstøvsuger med mopp kan vaske gulvet samtidige som den støvsuger. Noen har innebygget vanntank i basestasjon som tømmes automatisk. To fluer i en smekk!

Nederst på siden finner du en liten liste over det vi anser som bakdelene med en robotstøvsuger. Det er ting å tenke på før du anskaffer en selv. Andre ting å tenke på når du skal velge robotstøvsuger å kjøpe er støynivå, kraft, support fra butikk eller merke og driftssikkerhet.


8 beste nettbutikker med robotstøvsugere og robotstøvsuger-merker

1. Neatsvor – Premium robotstøvsugere til hjemmet

Neatsvor selger alle de fantastiske robotstøvsugere sine i den offisielle nettbutikken sin. Bestiller du herfra vil alltid tilgang til de siste og beste modellene. Her får du blant annet deres best i test toppmodell Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger med moppe- og vaskefunksjon.

Modellen har blitt kåret til Best i Test av Tekguiden i 2022 og har mange positive anmeldelser på siden.

Neatsvor X600 Pro er en kraftig sak, utviklet for vanskelige gulv med vask og støvsuging. De kraftige motorene suger opp hår, støv, sand, hundehår og andre partikler, til og med på tepper. Den styres med App der du setter opp tidsplaner, no-go zoner, romfordelinger og mer. Den lader automatisk i ladestasjonen når den er ferdig eller trenger strøm.

Kjøper du en Neatsvor X600 Pro får du med selve enheten, vannbeholder, mopper, ladestasjon, børster og filtre.

 • Mopp og vask
 • 6000 PA sugekraft
 • 5200 mAh batteri
 • 120 – 180 minutter batteritid
 • Automatisk lader
 • No-Go-Zones
 • Kommer i sort og hvit farge

Klikk på bildet for pris, bilder og mer spesifikasjon hos Neatsvor:

Neatsvor-x600-Pro-Robotstovsuger-med-mopp-og-vask
Neatsvor X600 Pro Robotstovsuger med mopp og vask (Foto: Neatsvor)

2. iRobot – Roboter for beste komplette rengjøring

iRobot er et merke veldig mange liker og de har mange modeller å velge mellom. Vi velger å trekke fram iRobot Roomba s9+ som er en allrounder innen rengjøring. Dinside ga den terningkast 5 i en best i test runde de hadde.

iRobot Roomba s9+ automatisk tømming av støvbeholderen i basestasjonen. Her finnes en pose som har plass til støv, hår og smuler fra 30 støvsuger-beholdere. Dermed kan støvsugeren gå lenge før du må kaste noe.

Husker du vi nevnte P.O.O.P. lenger opp? Disse robotene fra iRobot er perfekte for deg med kjæledyr da de kan styre unna bæsj og etterlatenskaper på gulvet.

 • Kraftig og rengjør svært grundig
 • Tømmer seg selv
 • Rengjør langs vegger og hjørner
 • Kartlegger hjemmet og lærer underveis
 • Supert valg for deg med kjæledyr som hund og katt (dyrehår)

 

Merket iRobot kan også handles hos White Away, så sammenlign gjerne prisene her og i den offisielle iRobot nettbutikken.

Klikk på bildet for pris, bilder og mer spesifikasjon hos iRobot:

Et utvalg iRobot støvsugere
Et utvalg iRobot støvsugere (Foto: iRobot)

3. Premiumtek – Nettbutikk med smarte dingser til hjemmet

Nettbutikken Premiumtek har mange smarte ting til hjemmet og har et bra utvalg robotstøvsugere. Vi har dratt fram Kyvol Cybovac S31 som anbefales av Techradar.

Kyvol Cybovac S31 robotstøvsugeren kommer i sort finish og med basestasjon. Ladebasen fungerer som lader og som tømmestasjon mellom øktene. Den kan gå hele 60 økter før den trenger å tømmes noe som er meget praktisk.

Kyvol Cybovac S31 har sensorer som passer på at den ikke ramler ned trapper og avsatser, lager lite støy, har doble børster og er såpass lav at den går under møbler. I tillegg klatrer den forholdsvis enkelt opp på tepper.

 • Mopp og vask
 • Selvtømmende
 • 4 timers batteridrift
 • Styres med app
 • Automatisk ladning i ladebase
 • Kraftig og stillegående

Klikk på bildet for pris, bilder og mer spesifikasjon hos Premiumtek:

Kyvol Cybovac S31 Robotstøvsuger
Kyvol Cybovac S31 Robotstøvsuger (Foto: Kyvol)

4. White Away – Alt innen billig elektronikk

White Away er ikke et varemerker i seg selv, men en stor nettbutikk med elektronikk. De fører den kjente og kjære Roborock S5 Max White som vi vet tjener i mange hjem, inkludert vårt.

Roborock S5 har en hyggelig pris og er ikke av de dyreste modellene, men vi har mye glede av den. Støvsugeren er poseløs og suger og børster støv oppi i en intern beholder på 0,46 liter som bør tømmes i søpla etter hver gang.

I tillegg kan man montere på en vanntank og en mikrofiber mopp som trekkes etter robotstøvsugeren og vasker gulvet i samme slengen. Super enkelt!

For allergikere man nevnes at den har vaskbart HEPA filter.

 • Poseløs
 • Appstyrt (Sett opp kart, soner og rom)
 • Én sidekost
 • Timerfunksjon
 • Wi-fi tilkoblet
 • 180 minutters arbeidstid
 • Vaskbart HEPA filter

Klikk på bildet for pris, bilder og mer spesifikasjon hos White Away:

ROBOROCK S5 Max White , Robotstøvsuger
ROBOROCK S5 Max White (Foto: Roborock)

5. Electrolux – Trekantet fantastisk robotstøvsuger med 3D syn

Electrolux lager spennende robotstøvsugere og har mye å tilby. Produktene kan du kjøpe i deres offisielle Electrolux butikk eller hos Skousen. Toppmodellen heter Electrolux Pure i9.2 og er i manges øyne kanskje den beste robotstøvsugeren på markedet. Den er i hvert fall kåret til Best i Test av svenske ‘PC för Alla – digitala hemmet’.

Electrolux Pure i9.2 har en uvanlig trekantet form som gjør at den når fram i hjørner, kriker og kroker. Den er utstyrt med 3D vision som guider den fram og kan gå i 120 minutter. Dette 3D vision systemet gjør at den lett ser hindringer og at rydding i forkant ikke er nødvendig – den kjører bare rundt.

 • Laser- og kamera baserte detektorer
 • Unik smart trekantet form
 • Vaskbart filter
 • Ikke vaskefunksjon

Klikk på bildet for pris, bilder og mer spesifikasjon hos Electrolux:

Pure i9.2 120 min Robotstøvsuger
Pure i9.2 120 min Robotstøvsuger (Foto: Electrolux)

6. Skousen – Trygg elektronikkkjede

Skousen er for mange synonymt med hvitevarer men de har også hjemmeelektronikk som støvsugere. Vi bet oss merke i den spennende Samsung Jet Bot AI+ robotstøvsugeren på 170 watt.

Jet Bot modellen har LiDAR sensoerer som skanner rommet 360 grader og finner ut den beste ruten. Skanneren holder styr på et område på 6 meter ved 10 omdreininger i sekundet.

Den kommer med en ekstremt nyttig rengjøringsstasjon med støvbeholder som kun trengs å byttes hver 1-3 måned. Det er også her den lader. Vi anbefaler at du vurderer denne spenstige rengjøringshjelperen. Den ser jo ganske kul ut, ikke sant?

 • Kraftfull og effektiv
 • Ultraeffektiv børste
 • Oppgradert Wi-Fi kontroll
 • Rengjøringsstasjon
 • Vaskbar støvbeholder
 • Rødsone innstillinger (der den ikke skal gå)

Klikk på bildet for pris, bilder og mer spesifikasjon hos Skousen:

SAMSUNG Jet Bot AI+ , Robotstøvsuger
SAMSUNG Jet Bot AI+ , Robotstøvsuger (Foto: Samsung)

7. Roboteksperten – Fører de fleste kjente robotstøvsuger-merker

Roboteksperten selger de fleste kjente merker som Cleanmate, Dreame, Ecovacs, Electrolux, Eufy, iRobot, Lenovo, Maxcom, Neato, Roborock, Severin, Trifo, Viomi og Xiaomi. Vi velger å anbefale en spennende robotstøvsuger fra Dreame som heter Dreame Bot W10.

Dreame Bot W10 er smart og nyttig. Den både støvsuger, skrubber og mopper gulvet for deg. Etter endt vask tømmer den vanntanken selv og fyller på med rent vann fra beholderen i basestasjonen.

Enheten bruker LDS navigasjon for å kartlegge omgivelsene og lagrer faste ting som tepper og bord i minnet. Via appen kan du også legge til No-go soner etter eget ønske.

 • Automatisk tørkesystem
 • 4000 Pa sugekraft
 • 4 liters vanntanker for rent og brukt vann
 • 6400 mAh batteri
 • App-styring og planlegging
 • Trappesensor og systematisk navigasjon

Klikk på bildet for pris, bilder og mer spesifikasjon hos Roboteksperten:

Dreame Bot W10 robotstøvsuger
Dreame Bot W10 robotstøvsuger (Foto: Dreame)

8. Elon – De har en rimelig robotstøvsuger

Elon er elektrobutikken med alt mulig rart. Besøk dem om du trenger noe til hjemmet. Vi fant en robotstøvsuger som koster under 5000 kr her, men de har også enda rimeligere modellen. Den har det lange navnet Elvita CRD4550S og er verdt en titt.

Elvita CRD4550S er en diskret appstyrt og sort støvsuger som passer på å holde hjemmet støvfritt og pent. Den takler både tepper og hardegulv og har sidebørster for vegger og hjørner. Til tross for størrelsen har den moppefunksjon for gulvvask.

 • Planlegg via app
 • Mopper og støvsuger
 • 800 ml vannbeholder
 • 0,35 l støvbeholder
 • Overopphetings beskyttelse

Klikk på bildet for pris, bilder og mer spesifikasjon hos Elon:

Elvita robotstøvsuger CRD4550S (Foto: Elvita)

Du kan også finne flere nettbutikker som er oppført med stikkordet robotstøvsuger her.


Bakdeler med robotstøvsugere

Hvis vi skal snakke om noen bakdeler, eller i hvert fall ting å tenke på når det kommer til slike selvgående smartprodukter som en robotstøvsuger er, kan du tenke på følgene:

1. De er ikke intelligente og kan trenge litt hjel en gang i blant. Det hender de setter seg fast og ikke kommer seg løs. Dette gjelder spesielt ledninger, og problemet kan løses ved å rydde disse slik av støvsugeren ikke ruller over dem.

2. De kan være dyre. Robotstøvsugere kan koste mer en vanlige støvsugere. Det er fordi de inneholder langt mer teknologi enn tradisjonelle støvsugere som sensorer, databrikker og et mer komplisert børste system. Men ikke for det.. prisen er ikke helt avskrekkende heller.

3. De virker ikke så bra på tepper. Er teppet for høyt klarer den sannsynligvis ikke komme opp i det hele tatt. Siden en slik støvsuger baserer seg mye på børster og ikke så mye suging, kan det være problematisk å få opp alt støvet og skitten i et møkkete teppe.

4. Du kan oppleve at de ikke rengjør like godt som en vanlig støvsuger. Noen har også litt problemer med å komme inn i hjørner. Vi ser at et hjem også trenger en vanlig støvsuger i tillegg, men at en robotstøvsuger definitivt hjelper til i det daglige og holder en jevn ren standard i hjemmet.

Har du egne erfaringer med enten robotstøvsugere, merker eller nettbutikker vil vi gjerne at du skriver i kommentarfeltet! God shopping og god rydding.

Les også: Teppebutikker – Over 10 Fine butikker med tepper på nett

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.