Slik gikk det da vi handlet på Fruugo – vår Fruugo erfaring

fruugo erfaringer
Siden kan inneholde annonselenker

Er Fruugo en legit nettbutikk? Slik gikk det da vi handlet der

Fruugo anmeldelse: Du er kanskje på jakt etter noen med Fruugo erfaring før du handler? Vi har handlet fra Amazon konkurrenten Fruugo Norge sine sider flere ganger, og vil oppsummere våre handleopplevelser i denne artikkelen. Mangel lurer også på om Fruugo er en sikker nettside å handle fra og om siden er trygg eller svindel. Vi skal prøve å svare på det også og du kan lese om hvordan det gikk da vi handlet på Fruugo sist gang.

Det er sansynligvis de svært lave prisene i kombinasjon med dårlig kundeservice og tvilsomme nettanmeldelser som har fått mange til å tro at Fruugo er en svindelnettsted som bør unngås for enhver pris. Det kan også ta lang tid å få varene fra utlandet.

Men vi ser likevel at Fruugo for øyeblikket har 3.6 av 5 stjerner på Trustpilot. Av nesten ti tusen anmeldelser gir over halvparten fem stjerner, over 20% gir 1 stjerne og resten et sted i mellom. Det kan jo virke litt avskrekkende, men du kan jo lese deg litt opp på hva folk mener og hva folk har problemer med. Mange har gode opplevelser og vil handle igjen, slik som Wenche:

Wenche: Jeg bestilte noen lys lykter slik jeg har gjort tidligere. Det var enkelt å finne de på nett, grei betaling, fikk følge leveransen og plutselig en dag fikk jeg beskjed om at den stod på trappa mi. Trygt-kjapt og rimelig, anbefales 👍

Hva er Fruugo?

Hva er så Fruugo?

Det første vi må ha på plass er at Fruugo ikke er en ren nettbutikk i tradisjonell forstand med varelager som sender produktene sinde ut selv. De samler mange selgere under samme tak.

Fruugo er er en global nettmarkedsplass som opperer i over 40 land, grunnlagt i 2006 med hovedkontor i Storbritannia. De gir forbrukere muligheten til å kjøpe produkter fra flere butikker over hele verden gjennom én enkelt plattform. Det blir litt det samme som Amazon eller Ebay og selv om du handler gjennom Fruugo sinde norskspråklige nettsider er det størst sansynlighet for at varene blir sendt fra et annet land. Dette er verdt å tenke på.

Fruugo sorterer alt av betaling og valutaomregning, noe som gjør det enkelt for forbrukere å kjøpe produkter fra utlandet. Plattformen tar også hånd om kundeservice og returer på vegne av forhandlerne, noe som kan gi en mer sømløs handleopplevelse for kundene, hvis man er heldig. De fikk litt kritikk tidlgiere for å ha en litt rotete nettside og produktbeskrivelser som ikke hang helt sammen, men det har blitt litt bedre.

Det er en rekke forskjellige produkter tilgjengelig på Fruugo, inkludert klær, elektronikk, husholdningsartikler, leker, skjønnhetsprodukter, og mer. På forsiden deres akkurat nå ser vi at de har fordelt hovedkategoriene til klær og tilbehør, helse og skjønnhet, hjem og hage, interiør, møbler, elektronikk, media, kunst og underholdning, sportsutstyr, spill, puslespill, leker, kjæledyrutstyr, jernvare og verktøy.

Og vi ser at du kan søke på over 10 millioner produkter og 20 tusen merkevarer.. det er jo ikke så ille. Trykk på bildet for å åpne en trygg kobling til siden og gjør et søk selv:

Fruugo nettbutikken sin forside
Fruugo nettbutikken sin forside

Hva bør du kjøpe fra Fruugo?

Hva kan du handle her, og hva kan du ikke? Vi har samlet noen generelle tips til hva som er ok å handle på Fruugo, og hva som er mindre lurt.

Det kan være lurt å kjøpe:

 1. Unike produkter fra hele verden: Fruugo er flott for å finne varer som kanskje ikke er tilgjengelige lokalt eller i ditt eget land.
 2. Bøker og læremateriell: Fruugo har et bredt utvalg av bøker og pedagogiske ressurser.
 3. Hjemme- og hageprodukter: Fruugo har ofte gode tilbud på husholdningsartikler, hageutstyr og møbler.

Det kan være mindre lurt å kjøpe:

 1. Elektronikk: Fruugo har en rekke elektroniske produkter, men vær forsiktig. Noen ganger kan garantier og returpolicy være komplisert med internasjonale selgere.
 2. Dyre merkevarer: Pass på falske merkevarer. Hvis en pris er for god til å være sann, er den kanskje det. Dette gjelder alt fra klær, sko, vesker til klokker.
 3. Mat og helseprodukter: Kvalitetskontroll og fraktforhold kan være variabelt for slike produkter. Sørg for å sjekke selgerens vurderinger og andre kjøperes tilbakemeldinger før du kjøper. Sjekk også om det er lov å ta inn slike ting i Norge i det hele tatt.

Generelt dyre ting vil vi fraråde å handle herfra. Det er rett og slett fordi det kan hende du ikke får det du har bestilt eller varen blir borte i frakten.

Hvordan gikk det da vi handle på Fruugo?

Vi har god erfaring med å handle på Fruugo – vi har altså Fruugo erfaring. Det siste vi handlet var reparasjonssett til Bose hodetelefoner (179 kr) pluss et sidespeil til sykkel (50 kr). Ganske billige produkter begge to, atlså.

Selv om vi gjorde én handel og én betaling med kort (via Klarna) via portalen, oppfattes det som to handler. Vi fikk en bekreftelses epost med Forsendelse 1 og Forsendelse 2 men etter det ble det på en måte splittet opp. Det var altså to forskjellige selgere, begge fra Kina, som skulle sende hver sin pakke. Det ble også trukket to beløp fra konto, og ikke ett som innehold hele handelen. Men det spille jo ikke store rollen.

Begge produktene vare såpass små at de skulle sendes rett hjem i postkassen.

Vi har nevnt før at du bør ha god tid hvis du skal handle herfra. Kanskje vi var heldige med de selgerne vi kjøpte fra, men det tok ikke altfor lang tid. Ikke utenom forventet i hvert fall.

Kjøpet ble foretatt 18. juni.

 • Forsendelse 1 lå i postkassen allerede 23 juni, altså etter 5 dager.
 • Forsendelse 2 brukte litt lenger tid og lå i postkassen 30. juni, altså etter 12 dager.

Vi har opplevd langt lenger ventetid tidligere via Amazon, Banggood og Ebay så det var ikke så ille.

Prøv å handle fra Fruugo selv

Hva gjør man om man ikke mottar varene man har bestilt fra Fruugo?

Mange av de dårlige anmeldlesne til Fruugo går på at folk ikke får varene de har bestilt. Dette bunner gjerne ut i at varer blir sendt fra forskjellige steder, og noen er avsendere er mer seriøse enn andre. Det kan i tillegg virke vanskelig å kontakte kundeservice for å ordne opp. Feil på siden og andre problemer skaper også trøbbel.

Når du har ventet, og ventet og kanskje ventet litt til… siden det tross alt kan ta tid å få varen, er de tradisjonelle support veiene å kontakte selgeren via Fruugo portalen og spørre om hvor det blir av pakken. Hvis du ikke får svar fra selgeren innen rimelig tid, eller hvis selgeren ikke klarer å løse problemet ditt, kan du kontakte Fruugo Kundeservice for videre assistanse.

Hvis du fremdeles ikke mottar varen eller er misfornøyd med svaret fra selgeren eller Fruugo Kundeservice, kan du åpne en tvist med betalingsleverandøren din, for eksempel banken din eller kredittkortselskapet.

Det kan derimot virke som Fruugo kundeservice selv sliter litt noen ganger og ikke gir deg tilstrekkelig svar. Det virker som løsningen folk med problemer går for, er rett og slett å skrive en dårlig anmeldelse på Trustpilot. Da pleier Fruugo å ta kontakt og prøve å rette opp… dårlige anmeldelser er ikke noe de ønsker.

Er Fruugo en legit nettbutikk? Vår konklusjon

Basert på vår erfaring og de mange tilbakemeldingene vi har sett, kan vi trygt si at Fruugo er en legitim nettmarkedsplass. Dette er ikke å si at du ikke vil møte problemer, men generelt kan du stole på at transaksjoner gjennom plattformen er sikre og vil bli behandlet på en profesjonell måte. Men vi understreker også at siden Fruugo er en plattform med flere selgere, kan opplevelsen og kvaliteten på produkter og tjenester variere mye fra selger til selger.

Det er viktig å huske at når du handler på Fruugo, er det ikke direkte fra Fruugo du kjøper, men fra en av de mange tredjepartsforhandlerne på plattformen. Dette betyr at kvaliteten på kundeservice, leveringstid og produkt kan variere mye. Vi anbefaler derfor at du alltid sjekker selgerens vurderinger og leser produktbeskrivelsene nøye før du kjøper noe.

Vi har hatt mest suksess med å kjøpe mindre dyre varer som ikke haster. Vi har også hatt positive erfaringer med å kjøpe produkter som er vanskelige å finne andre steder. Hvis du er på utkikk etter unike produkter fra hele verden, kan Fruugo være en god plattform å bruke.

Hvis du imidlertid er ute etter dyrere merkevarer eller produkter, spesielt innenfor elektronikk, vil vi råde deg til å være ekstra forsiktig. Mange kunder har rapportert problemer med å få refusjon for varer som ikke er ankommet, og det har vært rapporter om falske merkevarer.

Vår erfaring tilsier at Fruugo er en trygg nettmarkedsplass å handle fra, så lenge du er klar over potensielle utfordringer og tar nødvendige forholdsregler. Vi anbefaler at du gjør din due diligence, sjekker selgerens vurderinger, og leser produktbeskrivelser og leveringsdetaljer nøye. Med dette i bakhodet, ønsker vi deg lykke til med shoppingen din på Fruugo!

Les også: 31 Varehus på nett med stort sortiment

Annonse fra Fruugo:

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

 1. Torsten Larsen sier:

  Har bestilt en pakke fra Fruugo men har ikke fått noe annet en faktura, varen ble bestilt i juli mnd. Tror dette er svindel da jeg ikke mottar info om hvor pakken befinner seg 🤔
  Mvh SVÆRT SKEPTISK

 2. Vidar Gjerdingen sier:

  Jeg bestilte kremsprøyte 23. april. Betaling trukket etter tre dager. Nå er det blitt 3. September uten at den er kommet. Forsøkte å etterlyse den, men de bare bytter spoingsnr. Kan ikke kalles annet enn svindel.

  • eButikker sier:

   Takk for deling av erfaringen din. Virker som det til tider kan være litt utfordrende å handle her ja, selv om det stort sett går greit når vi gjør det. Andreas

 3. Bjørnar sier:

  Fikk deler til båt motor gjennom fruugo. Problemet ble verre, og får ikke laget konto eller sendt forespørsel om hjelp via fruugo. Finner ikke email eller telefon nr. Virker veldig useriøst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.