Hva er HalloVenn?

hva er hallo venn
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

HalloVenn: Det norske alternativet til Halloween

I de senere årene har et nytt fenomen oppstått i Norge – HalloVenn, som feires som et alternativ til den tradisjonelle Halloween. HalloVenn rimer ganske enkelt også på Halloween.

Mens Halloween har sine røtter i eldgamle keltiske tradisjoner, er HalloVenn et moderne norsk initiativ designet for å skape et mer inkluderende, vennlig og positivt alternativ.

Hva er HalloVenn?

HalloVenn er en feiring som oppfordrer til vennskap, inkludering og glede blant barn. Ideen bak HalloVenn er å lage en feiring som fremmer positive verdier, i stedet for skrekk og gru som ofte er assosiert med Halloween.

I stedet for å gå fra dør til dør for «knask eller knep» (trick or treat), oppfordrer Hallo Venn barn til å besøke naboene med en positiv hilsen, et vennlig smil og ofte en liten gave eller en god gjerning. Målet er å bygge samhold og vennskap i lokalsamfunnene, og å minne barna om viktigheten av å være snille og inkluderende mot hverandre.

Hvordan feire HalloVenn?

Barn som deltar i Hallo Venn, kle seg ofte ut i fargerike og glade kostymer, i motsetning til de skremmende kostymene som er vanlige under Halloween. Mange lager også håndlagde gaver eller kort som de gir til naboene som en del av feiringen.

Arrangementer blir som regel holdt rundt omkring om man ikke starter noe selv. Det er flere HalloVenn Facebook grupper.

Det er også vanlig å arrangere vennskapsaktiviteter og spill, som fremmer samarbeid og fellesskap. Dette kan inkludere alt fra fellesturer, sangstunder, til bake- og håndverksprosjekter.

HalloVenn er en flott måte å feire høsten på, med et fokus på vennskap, fellesskap og positivitet. Det er en feiring som lærer barna viktige verdier, samtidig som det skaper glede og engasjement i lokalsamfunnet.

Har du gode erfaringer med HalloVenn selv, setter vi pris på om du deler erfaringer i kommentarfeltet. Takk.

Les også: Hva er Halloween og når er det?

Bildet i toppen med teksten HalloVenn med ballonger og kake, er laget av AI tjenesten Firefly fra Adobe.

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.