Hva er Halloween?

hva er halloween
Siden kan inneholde annonselenker

Det mystiske og fengslende med Halloween

Halloween er en begivenhet full av mørk fascinasjon, kreativ lek og uendelig spenning for både store og små. Fra de fargerike kostymene til den spennende historien, Halloween har noe for enhver. Hva er Halloween egentlig, og hvordan har den utviklet seg over tid? Når feirer vi Halloween? Hva er de mest populære innkjøpene folk gjør på nettet før denne mystiske feiringen? Bli med på en reise gjennom Halloween og dens mange aspekter.

Hva er Halloween?

Halloween, eller All Hallows’ Eve som det opprinnelig ble kalt, er en årlig feiring som markeres den 31. oktober. Dagen før Allehelgensdag, Halloween er en tid for barn (og voksne!) å kle seg ut i kostymer, dekorere hjemmene sine med alt fra utskårne gresskar til falske edderkoppnett, og selvfølgelig, trick or treat – en tradisjon der barn går fra hus til hus for å samle godteri.

Når er Halloween?

Halloween er alltid på den samme dagen hvert år: den 31. oktober. Denne datoen er spesiell fordi den var opprinnelig den siste dagen i det gamle keltiske kalenderåret, som ble ansett som en tid da verdenene til de levende og de døde overlappet. Dette ga fødsel til mange av de skikker vi forbinder med Halloween i dag.

I Norge er det blitt mer og mer populært å bruke dagen til å feiere HalloVenn istedet. Les mer om HalloVenn her.

Hva er historien til Halloween?

Halloween har sine røtter i den keltiske festivalen Samhain, som ble feiret over 2000 år siden. Kelterne trodde at på natten mellom det gamle og det nye året, ble barrierene mellom levende og døde tynne, og ånder kunne vandre jorden. De ville kle seg ut i kostymer og tenne bål for å skremme bort eller formilde disse åndene.

Da kristendommen spredte seg i de keltiske områdene, ble Samhain gradvis erstattet med kristne høytider, men mange av de gamle tradisjonene ble bevart. I det 8. århundre, erklærte Pave Gregory III 1. november som en tid for å ære alle helgener og martyrer, kjent som Allehelgensdag. Over tid, begynte folk å feire kvelden før Allehelgensdag, som ble kjent som All Hallows’ Eve, og senere Halloween.

Hva kjøper folk på nett før Halloween?

Når Halloween nærmer seg, skjer det en økning i online shopping, ettersom folk søker etter det perfekte kostyme, dekorasjoner og godteri. Populære online innkjøp inkluderer:

  1. Kostymer: Utkledning er en stor del av Halloween, og folk går online for å finne det perfekte kostymet. Dette inkluderer både kostymer for voksne og barn, og noen ganger til og med for kjæledyr!
  2. Dekorasjoner: Fra utskårne gresskar og skrekkelige edderkoppnett til hengende spøkelser og lysende skjeletter, folk elsker å dekorere hjemmene sine for Halloween. Og med netthandel er utvalget av dekorasjoner nesten uendelig. Gjør det skummelt.
  3. Godteri: Med trick-or-treating som en stor del av feiringen, er godteri en nødvendighet. Mange handler godteri online for å spare tid og penger.
  4. Halloween-inspirerte kakeker: Med Halloween kommer det også en økning i salget av Halloween-tema bakeutstyr, som gresskar-formede muffinsformer og spøkelseformede cookie-cutters.

Halloween er en begivenhet full av historie, moro og mystikk. Uansett om du skal kle deg ut og gå trick-or-treating, eller bare nyte de dekorerte gatene og hjemmene, er det alltid noe å glede seg over på Halloween. Husk å forberede deg på forhånd for å få mest mulig ut av denne spennende feiringen!

Les også: Hva er Black Friday egentlig?

happy halloween
Happy halloween!

Bildet over er kjøpt på Depositphotos. Teksten i bildet på toppen er AI generert av Adobe Firefly.

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.