Hvordan få kompensasjon for innstilt eller forsinket fly

Hvordan få kompensasjon for innstilt eller forsinket fly
Siden kan inneholde annonselenker.

Kompensasjon ved flyforsinkelser – Slik gjør du krav på erstatning

Dersom du opplever alle flyreisendes store mareritt kan man fort bli litt motløs. Vi snakker ikke om at flyet styrter, men at reisen blir innstilt, flyet forsinket, bagasjen blir borte, flyet er overbooket, at man blir nektet boarding (ombordstigning), mistet flyforbindelse eller andre kjedelige opplevelser. Det kan fort koste ekstra for alt fra overnatting og hotell til mat og drikke på flyplassen.

Hva gjør man da?

Fortvil ikke, det finnes løsninger. Du kan selvfølgelig sette deg ned og Google i vei på rettigheter og hva du har krav på. Kanskje du kjenner en advokat du kan spørre om råd om hvordan man best fremmer kravene sine til et digert flyselskap.

Men det er både tidkrevende, dyrt og unødvendig. Dessuten kan det være tøft å stå alene mot et stort flyselskap og jeg blir helt ærlig litt svett av å tenke på det.

Dersom du lurer på hvordan du skal få igjen penger fra flyselskapene er det uten tvil lettest å bruke noen har gjort dette før og kan regelverket.

De vet hva som skal sendes inn av papirer og vet hvordan man går fram for å få igjen penger. De er eksperter på passasjerers rettigheter ved flyreiser og hjelper deg med å få den erstatningen du har krav på.

De har gjort det hundrevis av ganger og hjulpet fortvilte passasjerer med å få igjen pengene sine. Mange vet ikke at de kan få opp til 7000 kr tilbake per passasjer hvis en lang flytur blir avlyst eller forsinket.

Husk at det er forskjellige grader av kompensasjon og hva man har rett på. Det er ikke sikkert man får så mye, men det hjelper disse flyforsinkelses-tjenestene deg med å finne ut.

Det er også to andre fantastiske ting ved å benytte deg av slike tjenester og stå på krava.

Best av alt er disse tjenestene kostnadsfrie og tar kun betalt dersom du får igjen penger.

Dessuten gjelder disse reglene på alle forsinkede reiser du har hatt de siste 3 årene. Så kommer du på nå at du kanskje burde fått kompensasjon for en innstilling flere år tilbake i tid er det ikke for sent.

De to beste tjenestene vi vet om er henholdsvis Flyhjelp og AirHelp. Det høres ut som samme tjeneste bare på norsk og engelsk, men det er to forskjellige tjenester med ulike nettsider.

I bunn og grunn fungerer de ganske likt og støtter opp om samme regelverk, så her er det bare å velge. Begge tjenestene har også god score på over 4.5 stjerner hos Trustpilot.

Beste tjeneste for erstatning når flyet er forsinket

airhelp tjeneste for kompensasjon med flyforsinkelser

1. AirHelp

AirHelp er en bra global tjeneste som tilbyr kompensasjonshjelp for forsinkede eller kansellerte flyvninger og bagasjeproblemer. De opererer på no win, no fee-basis, noe som fjerner økonomisk risiko for passasjerene. Høyt vurdert på Trustpilot, har AirHelp bistått over 2,3 millioner passasjerer siden 2013.

De har bra design på nettsidene sine med mye relevant informasjon. Anbefales.

Besøk AirHelp
flyhjelp tjeneste for kompensasjon med flyforsinkelser

2. Flyhjelp

Flyhjelp.no er en ny norsk tjeneste som spesialiserer seg på å hjelpe passasjerer med å kreve kompensasjon for forsinkede, innstilte eller overbookede flyvninger. De opererer også med en no cure, no pay-modell, noe som innebærer at det ikke er noen økopnomisk risiko for den som søker erstatning.

Nettsidene gir deg enkel tilgang til rettighetsinformasjon og støtte. De forenkler kompensasjonsprosessen veldig og gjør egentlig hele jobben for deg.

Besøk Flyhjelp
Fly forsinkelser er irriterende, men kan ofte ikke unngås.

En rask oversikt over dine rettigheter ved flyforsinkelser

Når flyet ditt er forsinket, kan det være frustrerende. Her er de viktigste punktene over ting du kan ha krav på.

Kompensasjon: Hvis forsinkelsen fører til at du ankommer ditt endelige reisemål 3 timer senere enn planlagt, kan du ha krav på kompensasjon som varierer mellom 2,700 og 6,500 kroner.

Ved venting: Dersom du må vente i lufthavnen i 2 timer eller mer, bør flyselskapet tilby deg måltider og forfriskninger.

Betingelser for kompensasjon

Forsinkelsen må ikke være eldre enn 3 år.

Forsinkelsen må skyldes en feil fra flyselskapets side.

Flyet må ha lettet fra et land innenfor EU, eller landet i EU dersom det er et europeisk flyselskap.

Disse rettighetene gjelder uavhengig av om du reiser alene, er på jobbreise eller har kjøpt flyreisen som del av en pakkereise.

For mer detaljert informasjon om dine rettigheter og hvordan du kan kreve kompensasjon les mer hos Flyhjelp og Airhelp nevnt over. Så vi anbefaler å besøke dem, så hjelper de deg også.

Du finner også informasjon hos Forbrukerrådet.

Skriv gjerne noen ord om dine egne erfaringer med å kreve penger for tapt reise eller bagasje i kommentarfeltet under.

God tur neste gang.

Les også: Topp 10 Nettsteder med Fly og Hotell samlet

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.