Lys opp veien med ekstralys – Finn de beste lysbutikkene her

ekstralys til bil
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Nettbutikker med lamper, arbeidslys og lys til bil, båter og varsling

Ekstralys er et viktig tilbehør til for eksempel bilen som kan gi deg økt sikkerhet på veien og gi bedre sikt i mørket. Disse lysene kan monteres på ulike deler av bilen eller båten, avhengig av hva slags lys du velger og hva du trenger det til. Ekstralys, noen ganger kalt arbeidslys, finnes i ulike størrelser, former og med ulike lysstyrker, og kan brukes til mange forskjellige formål.

I denne artikkelen vil vi se nærmere på hva slikt lys er, hvor du kan bruke dem, samt gi deg en oppdatert oversikt over hvilke nettbutikker som selger ekstralys.

Hva er ekstralys?

Ekstralys, eller tilleggslys, er lys som monteres på bilen i ettertid, og som gir ekstra lys på veien. Dette kan være til stor hjelp når man kjører på mørke og dårlig opplyste veier, eller når man ferdes på steder med dårlig sikt, som for eksempel i tåke eller snøvær. Ekstralys finnes i ulike varianter og kan monteres på forskjellige steder på bilen, for eksempel på taket, fronten eller bakparten av bilen.

Dette er to av våre favorittbutikker:

To supre nettbutikker med ekstralys

1. Ekstralys.no er en norsk nettbutikk som spesialiserer seg på å selge billykter og tilbehør. De tilbyr et bredt utvalg av produkter, inkludert hovedlykter, pærer, LED-lys, arbeidslys og mer. Ekstralys leverer produkter til blant annet Politiet og Brannvesenet. Hos dem er det kvalitet som gjelder, i alle ledd. Kunder kan søke etter produkter ved å velge bilmerke, modell og årsmodell. Butikken tilbyr også gratis frakt for bestillinger over 999 kroner og har en 90-dagers bytterett.

Nettbutikken Ekstralys sitt utvalg av ekstralys - klikk på bildet
Nettbutikken Ekstralys sitt utvalg av ekstralys – klikk på bildet for å se

2. Arbeidslys.no er en nettbutikk som selger ekstralys og arbeidslys til biler, lastebiler og maskiner. De fører merker som PIAA, Rigid, VisionX, Lazer og Odin, og har også et utvalg av pærer og varsellys. Frakt koster 79 kroner, men er gratis for bestillinger over 999 kroner. Nettbutikken tilbyr også prismatch og god kundeservice.

Nettbutikken Arbeidslys.no sitt utvalg av ekstralys - klikk på bildet for å se
Nettbutikken Arbeidslys.no sitt utvalg av ekstralys – klikk på bildet for å se

Hvor kan man bruke ekstralys?

Ekstralys kan brukes til mange forskjellige formål, og er ikke bare begrenset til bruk på bilen. Her er noen eksempler på hvor ekstralys kan være nyttig:

  • På bilen: Som nevnt tidligere kan ekstralys gi økt sikt og dermed økt sikkerhet på veien. Dette kan være spesielt viktig når man kjører på dårlig opplyste veier eller i mørket. Ekstralys kan monteres på forskjellige steder på bilen, avhengig av hva man trenger det til. For eksempel kan man montere ekstralys på taket av bilen for å få bedre oversikt over veien foran seg, eller på fronten av bilen for å gi bedre lys til veien foran.
  • På båten: Mer lys kan også være nyttig på båten, spesielt hvis man ferdes på sjøen om natten eller i dårlig sikt for å øke sikkerheten. Det kan monteres på forskjellige steder på båten, for eksempel på baugen eller på tårnet.
  • På ATVen: Lys kan også være nyttig på ATV-er og lignende kjøretøy, spesielt hvis man ferdes i terreng eller på steder med dårlig sikt. Lampene kan monteres på forskjellige steder på ATV-en, for eksempel på fronten eller på taket (hvis den har det), og kan gi økt sikt og dermed økt sikkerhet på veien.
  • Arbeidsplasser: Å lyse opp ekstra kan også være nyttig på arbeidsplasser, spesielt på byggeplasser eller andre steder der man trenger mye lys. Lys kan også monteres på arbeidskjøretøy som lastebiler eller gravemaskiner.
  • Som varsling: Ekstra lamper kan også brukes som varslinglys, for eksempel på kjøretøy som ambulanser, brannbiler eller politibiler. Disse kjøretøyene trenger gode og synlige lys for å varsle andre trafikanter om deres tilstedeværelse og at de er på vei til en nødsituasjon. Ekstralys kan monteres på disse kjøretøyene for å gi ekstra lys og dermed bedre varslingseffekt, men det er ikke akkurat noe du bør vurdere å skaffe deg.

Hvor kan man kjøpe ekstralys?

Det finnes flere steder der man kan kjøpe ekstralys, både i fysiske butikker og på nettet. Noen av de mest kjente stedene der man kan kjøpe ekstralys og andre lysprodukter til bilen finner du i listen under. Disse nettbutikkene har også lys til båter, ATV-er og andre kjøretøy, samt arbeidslys og varslinglys.

Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at det finnes ulike regler og krav når det kommer til montering av ekstralys på bilen. Det er derfor viktig å undersøke dette nøye før man velger å kjøpe og montere ekstralys på bilen. I Norge er det blant annet krav om at ekstralysene må være godkjent av Statens vegvesen og montert på en forskriftsmessig måte.

logoNavnSammendragHandle

Konklusjon

Ekstralys er et nyttig tilbehør til bilen og kan gi økt sikkerhet og bedre sikt på veien. De kan også være nyttige på båter, ATV-er, arbeidsplasser og som varslinglys. Det finnes flere steder der man kan kjøpe ekstralys, både i fysiske butikker og på nettet, men det er viktig å undersøke kravene og reglene når det kommer til montering av ekstralys på bilen. Ved å investere i ekstralys kan man øke sikkerheten på veien og dermed unngå farlige situasjoner.

Les også: Bildeler på nett – de 10 beste nettbutikkene du kan handle i

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.