Topp 6 skibutikker på nett med best utvalg og service

Skibutikker på nett
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Her er de beste skibutikkene på nett for netthandel av ski og utstyr

Skibutikker: I en tid hvor netthandel har blitt enkelt og smidig, er det ikke overraskende at også skientusiaster velger å kjøpe utstyret sitt på nettet. Fra alpinski til langrenn, og alt imellom, kan man finne utvalget og prisene man leter til å bedrive skiidrett bare med noen få klikk. I denne artikkelen vil vi guide deg gjennom de beste skibutikkene på nett, hva du bør tenke på før du handler ski og utstyr, og hvorfor det kan være en fordel å handle på nettet kontra i en fysisk butikk. Noen tenker kanskje at å handle store ting som ski, og sykler for den saks skyld, er vanskelig å handle på internett, men det trenger ikke være det.

Listen over skibutikker finner du lenger ned. Du kan hoppe til listen ved å trykke her.

Typer ski du kan kjøpe på nett

Det finnes flere typer ski, og det er viktig å vite hva slags ski som passer best til ditt bruk og det du liker best. Det er selvfølgelig ingen ting i veien for å prøve noe nytt heller. Her er noen av de mest populære typene kort forklart:

Alpinski

Disse skiene er laget for å kjøre ned bratte fjellsider, og er spesielt designet for å håndtere ulike snøforhold. Alpinski kommer i ulike former og størrelser, fra carving ski som er lette å svinge med, til freeride ski som er laget for å takle dypere snø.

  • Slalomski: Disse skiene er designet for slalåmkjøring og er kortere og smalere enn andre alpinski. De har en dyp sidecut, som gjør det lettere å svinge raskt og presist mellom portene. Slalomski er ideelle for konkurransedyktige skiløpere som ønsker å kjøre raskt på preparerte løyper.
  • Twintip-ski: Twintip-ski har en symmetrisk form med tips som peker opp både foran og bak, noe som gjør det enkelt å kjøre i begge retninger. Disse skiene er populære blant freestyle skiløpere, da de gir god kontroll og balanse for triks, hopp og jibbing i parken.
  • Carvingski: Carvingski har en bredere tupp og hale, samt en dypere sidecut for å tillate kraftige og presise svinger. De er designet for å gi god kantgrep på preparerte løyper, og er ideelle for skiløpere som liker å svinge med høy hastighet og presisjon.
  • Randonnée-ski (også kjent som toppturski): Disse skiene er laget for å kunne gå både oppover og kjøre nedover fjellsider. Randonnée-ski er lettere enn tradisjonelle alpinski, og brukes sammen med spesielle randonnée-bindinger som tillater fri bevegelse av hælen under oppstigning. Skifeller festes under skiene for å gi bedre feste i oppoverbakke. Disse skiene er populære blant skiløpere som liker å utforske fjellet utenfor preparerte løyper og heisområder.
Alpinski
Alpinski

Langrennsski

Disse skiene er smalere og lettere enn alpinski, og er designet for å gli over snøen i langrennsløyper. Langrennsski kommer i to hovedkategorier: klassisk og skøyting. Klassiske langrennsski brukes i spesielle spor i løypene, mens skøyteski brukes for å skøyte på snøoverflaten.

  • Klassiske langrennsski: Disse skiene er laget for klassisk langrennsteknikk, der skiløperen beveger seg fremover i parallelle spor. Klassiske langrennsski er smale og har en buet form som gir god kontakt med snøen og jevn glid. Skiene har en smøresone (også kjent som festesone) i midten som gir feste når man sparker ifra. Festesonen kan enten smøres med festevoks eller ha en integrert skala- eller kortfell-mønster for å gi feste uten voks.
  • Skøyteski: Disse skiene er designet for skøyteteknikk, der skiløperen skyver av med skiene i en V-formet bevegelse. Skøyteski er kortere, stivere og har en mindre buet form enn klassiske langrennsski. Dette gir bedre stabilitet og kantgrep når man skøyter på snøen. Skøyteski har ingen festesone, da skiløperen kun bruker glid for å bevege seg fremover. Skiene smøres med glidvoks over hele lengden.
  • Backcountry langrennsski (også kjent som fjellski): Disse skiene er designet for å takle mer utfordrende terreng og løssnøforhold utenfor preparerte løyper. Backcountry langrennsski er bredere og mer robuste enn tradisjonelle langrennsski, med en dypere sidecut og metallkanter for bedre kontroll og kantgrep i variert terreng. De kan brukes med både klassisk og skøyte-teknikk, avhengig av forholdene. Skiene kan ha en festesone som smøres med festevoks, eller et integrert mønster for å gi feste uten voks.
  • Kombinert langrennsski: Disse skiene er en blanding av klassiske og skøyteski, og er designet for skiløpere som ønsker å kombinere begge teknikkene uten å måtte bytte ski. Kombinert langrennsski har en moderat bue og en festesone som gir feste når man sparker ifra, men er samtidig stivere og mer stabile enn rene klassiske langrennsski for å kunne skøyte mer effektivt. Selv om de gir en viss grad av allsidighet, gir ikke kombinert langrennsski like god ytelse som spesialiserte klassiske og skøyteski i hver av teknikkene.

Når du skal velge langrennsski, er det viktig å tenke på hvilken teknikk du ønsker å fokusere på, samt hvilket terreng og forhold du planlegger å bruke skiene i. Ta også hensyn til faktorer som din egen vekt, ferdighetsnivå og preferanser når det gjelder skiens stivhet og glid. Husk at riktig størrelse, passform og smøring er avgjørende for å få best mulig opplevelse på langrennsskiene.

Langrenn
Langrenn

Telemarkski

Telemarkski er en unik type ski som kombinerer elementer fra både alpinski og langrennsski og gir skiløpere muligheten til å nyte både utforkjøring og toppturer. Disse skiene er vanligvis litt bredere og lengre enn langrennsski, men smalere og lettere enn alpinski. Dette gir dem en god balanse mellom stabilitet og flyt i løssnø, samt manøvrerbarhet og kantgrep på preparerte løyper. Telemarkski kan variere i form og konstruksjon, med noen modeller som er mer fokusert på utforkjøring og andre som er mer allsidige og egnet for toppturer.

En av de mest karakteristiske trekkene ved telemarkski er bindingssystemet. Telemarkbindinger festes kun i tåen av skistøvelen, noe som gir fri bevegelse av hælen og muliggjør den klassiske telemarkstilen med knebøy i svingene. Dette gir en mer naturlig og flytende skistil

Har vi glemt noen? Legg igjen en kommentar. I tillegg til ski trenger du forskjellig skiutstyr som bekledning, skisko eller skistøvler, staver, hjelm hvis du skal stå nedover, og kanskje litt turutstyr.

Les også: Fordeler og ulemper med å handle ski på nett

Les mer om hva man bør tenke på før man handler ski på nett under disse nettbutikkforslagene:


Topp 6 skibutikker på nett

Vil du kjøpe ski på nett kan vi anbefale en av disse supre skibutikkene basert på erfaring, utvalg og service.

1. VPG – En juvel av en skibutikk med skyhøy kompetanse

Vertical Playground (VPG) er en virkelig juvel av en sportsbutikk. Forkortet til VPG har nettbutikken alt du trenger for en perfekt skitur! De tilbyr et bredt utvalg av skiutstyr og skiklær for dame, herre og barn, samt utstyr for klatring, brett, tur, sykkel, padling, løp og mer. Du finner merker som Dynafit, Salomon, Black Diamond, og mange flere. Trenger du tips og råd for å velge riktig utstyr eller har spørsmål om en bestilling, kan du kontakte deres dyktige kundeservice. Hos Vertical Playground er de opptatt av kvalitet, service og fornøyde kunder! Er du i Oppdal kan du jo stikke innom den fysiske butikken deres.

Sjekk VPGs nettbutikk her

VPG nettbutikk ski
VPG nettbutikks skiforside

2. AktivVinter– Skiklær, skiutstyr og mye annet

AktivVinter er en norsk nettbutikk som tilbyr et bredt utvalg av skiutstyr og skiklær for både menn, kvinner og barn. Butikken har en enkel og oversiktlig nettside hvor du kan søke blant mer enn 10 000 produkter fra populære merker som DIEL, HEAD, Helly Hansen, Salomon og mange flere. AktivVinter.no tilbyr prisgaranti, rask levering og gratis frakt for ordrer over 999,- kroner. Kundeservice er også tilgjengelig via telefon eller e-post for eventuelle spørsmål eller veiledning. Med over 375 000 fornøyde kunder siden 2003 og perfekte anmeldelser, er AktivVinter.no en trygg og pålitelig nettbutikk for vintersportsentusiaster.

Sjekk AktivVinters nettbutikk her

3. Foss Sport – Eksperter på langrenn

Foss Sport Nettbutikk tilbyr et bredt utvalg av ski- og utstyr til både alpint og langrenn, samt bekledning og tilbehør til ulike aktiviteter som løping og sykling. Med forlenget returrett og god kundeservice kan du trygt handle hos Foss Sport og være sikker på å få hjelp dersom du skulle trenge det. Med Kjøp nå, betal senere og Klikk & Hent er det også enkelt å handle på nett og få varene levert raskt og effektivt. Bli medlem av Kundeklubben og få tilgang til eksklusive tilbud og rabatter.

Sjekk Foss Sports nettbutikk her

4. SkiStar Shop – Skistars egen nettbutikk

Skibutikken til SkiStar er absolutt å anbefale og et trygt valg syns vi. De har massevis av vinteridretts- og friluftsutstyr. Dette inkluderer klær, utstyr og skotøy for kvinner, menn og barn, inkludert jakker, bukser, funksjonelle undertøy, hansker, hatter, treningsklær, sokker, dresser og tilbehør. Utstyrsutvalget dekker ski, snowboard, skistøvler, snowboardsko, hjelmer, goggles, beskyttelsesutstyr, staver, ryggsekker, vesker, briller, bindinger, skredutstyr, sykler, voks og tilbehør. Nettbutikken har også elektroniske artikler og tilbehør.

Sjekk SkiStar nettbutikken her

6. Skistart – Nordens største nettbaserte skibutikk

Skistart er en stor nordisk buitkk tilgjengelig for deg som ønsker å få tak i det beste skiutstyret til den beste prisen! Med et stort utvalg av ski, sko og klær for langrenn og alpint, tilbyr de produkter fra de beste merkene i bransjen, inkludert Salomon, Atomic og Madshus. De tilbyr fri frakt på alle bestillinger over 1000 NOK og moms og toll er inkludert i prisen. Kundeservicen er alltid tilgjengelig for å hjelpe deg med spørsmål eller problemer du måtte ha.

Sjekk Skistarts nettbutikk her

5. Braasport – Nettbutikken for skientusiaster

Braasport er en norsk nettbutikk som spesialiserer seg på ski og fjellutstyr. Butikken har gratis frakt på ordrer over 1000 kr og leverer på 1-4 dager. De tilbyr gavekort, kundeservice, og en blogg, samt booking av timer for montering og justering av utstyr. Butikken har et bredt utvalg av ski, klær og sko for langrenn, topptur, og alpint fra kjente merkevarer som Alfa, Dæhlie, Dynafit, Haglöfs, Madshus, Åsnes, og Völkl. Kunden kan også velge mellom ulike sporter og merker for å finne det utstyret de trenger.

Sjekk Braasports nettbutikk her

Du finner enda flere butikker som selger ski under kategorien Ski og Snowboard.


Skistarts video om å kjøpe ski på nett

Skistart har faktisk laget en bra video om det å kjøpe ski på nettet:

Hva bør man tenke på før man handler ski på nett?

Det går helt fint å spørre i en nettbutikk om tips til skikjøpet. Men her er noen raske tips til hva man bør tenke på.

Størrelse og vekt: Det er viktig å vite hvilken størrelse og vekt skiene skal ha basert på din egen høyde, vekt og skiferdigheter. Mange nettsider tilbyr størrelsesguider og veiledning for å hjelpe deg med å finne riktig størrelse og modell.

Se for eksempel denne guiden hos VPG med mange gode videoer: Slik velger du riktig skilengde

Skitype: Tenk på hvilken type ski som passer best for din skistil og de forholdene du planlegger å bruke skiene i. Husk at det kan være forskjeller mellom merker og modeller, så det lønner seg å gjøre litt research før du bestemmer deg. Spør skifolk du kanskje kjenner, eller send en melding til en nettbutikk. Mange av de har inspirasjonsblogger og de er stort sett flinke til å vise fram de nyeste og kuleste skiene.

Budsjett: Sett deg et budsjett før du begynner å lete etter ski. Skal du ha helt nye ski, eller er du åpen for å kjøpe brukte? Husk at det kan være lurt å også inkludere prisen på bindinger og staver i budsjettet ditt. Sjekk tilbud og mange nettbutikker for å sammenligne priser og produkter.

Pakkeløsning: Får du til en god pakkeløsning med ski, bindinger og støvler/sko kan du ofte spare litt penger. Mange nettbutikker har kampanjer på pakker, eller faste pakker på alpin og slalomski som gjør det enklere å velge produkter som passer sammen.

Kundeservice: Velg en nettside med god kundeservice og fleksibel returpolitikk, i tilfelle skiene ikke passer eller du endrer mening. En fra returordning er kjekt å ha.

Å handle ski og utstyr på nettet kan være en praktisk og rimelig måte å finne det du trenger og det er enkelt å holde oversikt over gode tilbud. Men det er viktig å ta hensyn til størrelse, skitype, budsjett og kundeservice før du kjøper. Selv om det er noen ulemper ved å handle på nettet, kan fordelene oppveie disse for mange skientusiaster.

Ved å gjøre grundig research og velge en pålitelig nettbutikk kan du øke sjansene for å finne det perfekte paret med ski og utstyr som passer dine behov og ferdigheter.
>Lykke til med ditt neste ski-kjøp, og måtte du finne glede i snøen uansett hvilken metode du velger for å kjøpe ditt utstyr!

Les også: 15 beste sportsbutikker på nett for spreke folk

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.