7 Nettbutikker som selger BALL gensere

Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

BALL gensere er i skuddet. Men hvor kjøper du det på nett?

Det er morsomt hvordan klesplagg vi som er 40-50 år var godt vant med på 80-tallet er på vei tilbake igjen. Ett av disse er BALL-gensere som var veldig i vinden. Lenger ned finner du en oversikt over hvor du kan kjøpe BALL-gensere i norske nettbutikker.

Hadde du spurt meg for noen år siden om jeg trodde bøttehatter, BALL klær, tennissokker, slitte og ‘brukte’ jeans og hockey-sveis ville komme tilbake, ville jeg nok ristet på hodet. Det var klær fra en svunnen tid, trodde jeg. Ikke at det var noe galt med 80-talls klesstilen, men den føltes litt passe. Bøttehatter og steinvasket jeans er også veldig på vei inn blant de unge og nå ser man altså at BALL gjør samme rensesanse. La oss bare håpe det ikke går så langt at hårsveisene fra denne tidsepoken gjør sin tilbakekomst…

Historisk bilde av folk med Ball genser
Historisk bilde av folk med BALL gensere. (foto fra balloriginal.com)

Historie

BALL-merket hadde sin store glanstid på 80 og 90 tallet og var både ettertraktet og sett opp til i Europa. Det italienske merket ble grunnlagt allerede i 1974 av Aldo Ciavatta i byen Rimini. Siden kom  det til Skandinavia et par år senere. Historien startet med lansering av steinvaskede BALL-jeans på Skandinavere tidlig på 80 tallet, før de slo virkelig slo igjennom i ’83 med tykke gensere med trykk. Etterhvert var man nesten ikke sosialt akseptert om man ikke gikk med de ensfargede, eller stripete, genserne med stort trykk. Ifølge nettsidene deres ble det solgt over en halv million gensere gjennom 80’årene i Skandinavia.

Genserne med lik mønster fikk også stor oppmerksomhet da de senere ble brukt av rutebilstasjon-karakterene til Bård Tufte Johansen og Harald Eia i Lille Lørdag. Da var allerede populariteten til plaggene dalene, og i 1996 ga de opp.

BALL relansert

I 2020 er merket tilbake igjen etter at motebildet på nytt preges av komfortable klær som minner veldig om nettopp 80-90’talls stilen. Designet er likevel piffet opp noe, men er veldig påvirket av hvordan det var før. BALL er på nytt et varemerke det er verdt å bite merke i, og som man vil se mer og mer av i tiden fremover. Fler og fler skriver om dette slik som her og her.

Husk at den fortsatt skal stappes ned i bukselinningen på en utvasket jeans. Og pass på å bruke hvite tennissokker.

Hvor kjøper man BALL?

Vi regner med at flere og flere nettbutikker vil ta inn klesmerket nå som det har blitt hot igjen. Men inntil videre er det deres egen nettbutikk, Miinto og Ferner Jacobsen som har det beste utvalget. Listen under gir deg den komplette oversikten og oppdateres så snart vi oppdager nye utsalgssteder. Tips oss gjerne!

Slik ser noe av utvalget hos Ferner Jacobsen ut:
Utvalg i nettbutikk
Utvalg i nettbutikken

og hos Miinto …

BALL gensere hos Miinto
BALL gensere hos Miinto

Ta også en titt hos NLY Man for flere BALL gensere for menn og Nelly har mye for damer:

BALL hos NLY Man
BALL hos NLY Man

Nelly:

BALL hos Nelly
BALL hos Nelly

Hartmanns Oslo som selger et nøye utvalgte merkeklær har også BALL:

Hartmanns Oslo BALL gensere
Hartmanns Oslo BALL gensere

Liste over nettbutikker med BALL

logoNavnSammendragHandle

Fortell gjerne om dine egne opplevelser med dette legendariske 80-talls merket i kommentarfeltet og om du kommer til å kjøpe deg en ny genser. 🙂

Les også: 15 Spreke nettbutikker med treningsklær!

Bildet brukt på siden er lånt fra BALL Originals hjemmeside.

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.