Vår OutdoorExperten erfaring. Var det så ille da? 🏔️⛷️

outdoorexperten erfaring
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Vi gjorde en test av OutdoorExperten for å se om vi fikk en positiv handelsopplevelse

Vi har sett at mange som skriver om sine erfaringer med OutdoorExperten ikke er veldig fornøyde. Terningkastene 2 og 3 blir ofte trillet på Trustpilot og andre steder og det er jo ikke så bra.

Det som er gjennomgående er at folk sliter med dårlig service og manglende respons, har hatt store problemer med at levering tar mye lenger tid enn forventet og i noen tilfeller at pakker ikke blir levert i det hele tatt, dårlig kommunikasjon og løsningsvilje.

For eksempel, kommer det frem i anmeldelsene at på tidspunkt for reklamasjoner, føles mange presset til å akseptere gavekort istedenfor reparasjon eller utskiftning av varer. Dette er jo helt klart ikke hyggelig lesing om en moderne nettbutikk.

Men hva med alle som har god erfaring?

Vi valgte som alltid å gå igjennom anmeldelser av OutdoorExperten samtidig som vi ville gjøre opp våre egne formeninger om butikken.

Ville vi få samme resultat som andre eller ville vi bli positivt overrasket?

Vi kan røpe at det heller mot det siste.

outdoorexperten nettside

Butikkinfo OutdoorExperten

  • Gratis frakt og retur innen 14 dager på bestillinger over 1000 kr.
  • Stort utvalg av produkter av høy kvalitet til en rimelig penge.
  • Penger å spare på de billigste varene, samt Outlet.
  • Når det kommer til kundeservice og leveringstid, var ytelsen god.
Besøk OutdoorExperten

Hva er OutdoorExperten?

OutdoorExperten er en nettbutikk som er gode på utendørsutstyr og -klær. Nettstedets design er brukervennlig og organiserer produkter i tydelige kategorier som Dame, Herre, Barn, Utstyr, Alpin, Løping, Vandring, og Aktiviteter, samt en Outlet-seksjon for rabatterte varer der du kan spare litt penger på de billigste varene.

De startet sin virksomhet i Västerås i 2005, hvor de også har sin eneste fysiske butikk. Siden oppstarten har de utviklet seg til å bli en av Sveriges ledende nettbutikker for friluftsklær og -utstyr, og har ekspandert så de sender til Norge og Finland.

De har et stort utvalg produkter som klør og sko til ulike utendørsaktiviteter, fra fritidsvandring til mer ekstreme eventyr. Nettbutikken tilbyr produkter for både hverdagslig bruk og for mer spesifikke aktiviteter som alpinsport, løping og vandring, noe som gjør den til et samlingspunkt for utendørsentusiaster.

Selv om nettstedet ikke gir en detaljert historie om selskapet, er de kjent for å fokusere på høykvalitetsprodukter fra kjente merker som blant annet Houdini, Patagonia, Osprey, Madshus, Fischer, Black Diamond, Hoka, Swix, Oakley, Norrøna og mange flere.

Vårt kjøp

For å få får til vår egen anmeldelse av nettbutikken måtte vi handle fra dem selv.

Vi gikk inn på nettsiden deres, fant fram til en hodelykt (en Nordfjell Headlamp Pro) og noen rimelige langrennsbriller (Bliz Snow Visor) vi trengte og puttet det i handlekurven. Det hele gikk ganske raskt og vipps var ordren bestilt og betalt. Vi betalte med Svea. De mangler en del andre betalingsløsninger vi liker som Klarna og Vipps, men i bunn og grunn var det enkelt å bruke.

Det er verdt å merke seg at ordren ble lagt til en lørdag kl 15:44, midt i en helg altså. Vi forventer ikke at de kaster seg rundt og sender i en helg, og det ble levert på under en uke.

Helgen gikk uten at vi hørte noe mer på mandagen heller. Da kunne det kanskje skjedd noe. Men på tirsdagen fikk jeg melding om at varene var på vei med sendingsbekreftelse kl 16. Frakten var det PostNord som stod for.

Ytterligere to dager, senere på torsdagen, fikk vi melding om at varene var klare til å hentes hos vår lokale Coop Prix. Da hadde det gått seks dager fra vi la inn bestilling, eller fire virkedager.

Helt greit fra en butikk som vi hadde lite forhåpninger til så vi gir ikke trekk i stjerner (eller terningkast).

Leveransen var godt pakket inn med tydelig tape fra nettbutikken. Inni lå returlapp, varene og en hyggelig hilsen på et A4 ark.

Kontakt med kundeservice

Vi har også kontaktet kundeservice med en sak, rett og slett bare for å teste om vi får svar. Vi hadde ingen problemer med varen. De informerer selv om at man må kontakte dem via epost og chat og de har ikke tlf. Vi fant riktignok ikke chatten, selv om vi prøvde innenfor åpningstidene deres, så vi måtte sende mail via et kontaktskjema og håper de vil svare på mail tilbake.

Vi var lovet svar innen 48 timer.

Til tross for høysesong og et autosvar om at det kanskje ville ta litt tid svarte de på imponerende kort tid.

De faktiske tidspunktene fra da vi sendte inn kontaktskjemaet var torsdag kl 09:46.

Og ganske utrolig, samme dag, torsdag kl 11:02, kom det svar. En time og et kvarter senere sånn ca.

Det var fra Pär som kunne bekrefte at de jobber på:

Vi anställer ny personal både för att packa orders, samt till kundtjänst för enklare frågor så som vart ordern befinner sig etc. Vi jobbar kvällar och helger för att hinna med men det är ett extremt högt tryck och en bättre Black Week än någon gång innan så tyvärr är det både längre svarstider och leveranstider men vi löser alla kunder och alla orders på bästa och snabbaste sättet vi bara kan. Ha en fortsatt trevlig dag! Med vänlig hälsning, Pär.

Oppsummert ansetter altså selskapet nytt personale for pakking og kundeservice. De jobber ekstra for å håndtere høyt trykk, noe som fører til lengre svar- og leveringstider. Men de streber etter å løse alle kundebehov og ordrer så raskt og godt som mulig og tar tydeligvis den dårlige ratingen sin seriøst.

Uansett er jeg fornøyd med rask kundebehandling og vår erfaring med Outdooreksperten er faktisk ganske positiv og imponerende. Kanskje de som opplever at de ikke svarer på mail har vært uheldige?

Konklusjon

Jevnt over viser det seg at det vi leser om OutdoorExperten ikke stemte og at de har fått et litt ufortjent dårlig rykte. Vi opplevde at det vi kjøpte ble levert på fire virkedager. Det er kanskje ikke fort, men mer en godkjent.

De svarer raskt og gir god informasjon, de holder det de lover og vi fikk forholdsvis rask levering til Oslo. Det burde kanskje gått enda raskere, men vi bestilte i en helg midt i en travel handelshøytid. Vi hadde ingen behov for å få leveransen sendt i retur, så vi fikk ikke testet om de har enkel retur.

Det er supert at du gjør din egen research, siden vi alltid anbefaler at du også tar deg tid til å finne og lese kundenes anmeldelser her og der. Skriv en anmeldelse selv om du vil i kommentarfeltet med dine erfaringer, eller legg til en omtale på oppføringen til butikken her på ebutikker.

Har du ikke handlet herfra før kan du trykke her for å teste selv. God netthandel.

Besøk OutdoorExperten
Frister det ikke å komme seg litt ut?

Les også: Outnorth erfaringer – Les vår anmeldelse før du handler

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.