10 beste nettsider med friluftsutstyr på nett

friluftsutstyr på nett
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

De beste nettbutikkene med friluftsutstyr på nett

Er du glad i friluftsliv og å være ute på tur? Stadig flere telter ute og finner seg til rette i naturen. Friluftsliv er bra for kropp og sjel og det er fantastisk å komme seg ut i naturen. Du handler enkelt friluftsutstyr på nett. Alt du trenger til turen, enten du er erfaren eller nybegynner, kan du handle i ro og mak hjemme i friluftsbutikker. Når du mottar varene er det tid for å dra ut på tur.

Vi elsker turer i skog og mark med hele familien. Noen ganger blir det enkle dagsturer med hengekøye og andre ganger går, eller sykler, man lengere turer med telt. Vi fyrer opp bål eller primus, lager mat og ungene fyker rundt – uten iPad. Fantastisk for kropp og sjel.

Friluftsliv handler om å komme seg utendørs i de fri. Vi tenker på denne aktiviteten som en hygge-opplevelse uten særlig sportslig preg, men tøffere turer av fysisk art kan selvfølgelig regnes mer som trening.

I listen lenger ned ramser vi opp 10 populære nettbutikker med turutstyr på nett og alt du trenger for å lykkes ute i det fri. Dette er butikker vi selv har handlet fra og er svært fornøyd med. De er, ikke minst, helt trygge å bruke noe vi er svært opptatt av på eButikker. Har du egne erfaringer eller syns en annen butikk hadde fortjent å være listet opp kan du skrive en kommentar og nominere din favorittbutikk.

10 populære nettbutikker med turutstyr

Kanskje finner du en ny favoritt blant disse herlige nisjebutikkene innen tur og friluft? Vi har utelatt noen av de store sportsbutikkene, men de har selvfølgelig en del utstyr de også. Sjekk gjerne under sportsbutikk-kategorien for flere muligheter, eller bruk linken helt nederst på siden.

Bruk knappen ved hver av disse friluftslivbutikkene for enkelt å besøke dem. Nettsiden vil åpne seg i nytt vindu og du mister ikke denne finne listen.

logoNavnSammendragHandle
Backpackinglight nettbutikk
Backpackinglight

Backpackinglight nettbutikk er en leverandør av ultralett turutstyr. De har høy fokus på kvalitet og funksjonalitet og selger turprodukter perfekt for å spare vekt. I kategorien Tursekker finner du sekker rangert på størrelse/liter. Under Sove ute finner du telt, soveposer, liggeunderlag, hengekøyer og tarp. Under Utstyr finner du organisering som hoftevesker, lommebøker, pakkposer, pods og skulderlommer. Her har de også vandrestaver, packraft og camputstyr og annet som vannfilter.

Under menyen turklær finner du vindjakker, fiberjakker, dunjakker og dunbukser til herre og dame. Alt i alt er dette den perfekte turbutikk.

Rask levering. Alt sendes fra Norge. Gratis frakt over 1000 kr. 100 dagers åpent kjøp.

Chillout
Chillout

Chillout Travel Store er en nettbutikk som selger reiseting. De har stor lidenskap for at du skal få den beste reiseopplevelsen. Her finner du blant annet produkter innen kategoriene ryggsekk & bagasje, reiseutstyr, klær & sko og bøker & kart. Du får også gode utstyrstips. De har outlet med gode tilbud i når de har ryddesalg.

De fører populære merker som Osprey, American Tourister, Ticket to the Moon, Klean Kanteen, Patagonia, United by Blue og Cabeau, Matador.

Fri frakt over 500,-. Norsk og trygg. Fysiske butikker i Oslo, Bergen og Moss.

Climbing247
Climbing247

Climbing247 er en klatrebutikk på nett. Liker du klatring og friluftsliv får du alt du trenger her i kategoriene topptur, klatreutstyr, klær, sko, friluftsliv, profesjonell klatring, outlet. Climbing247 er en familieeid bedrift som setter kundenes ønske i fokus.

Fast frakt over 1000,-. 90 dagers åpent kjøp. 

Hyttefeber
Hyttefeber

Hyttefeber er en helnorsk nettbutikk med populære kvalitetsprodukter med interiør og koselige hytteprodukter. De har mange populære serier og merker som Norgesglasset, Marius, Halvor Bakke og Mummi. Andre kategorier er interiør, på bordet, på kjøkkenet og friluft.

Åpent kjøp i 90 dager. Lynrask levering. Gratis frakt over 600 kr. Personlig service. Anbefalt av oss. Anbefalt nettbutikk

jaktia logo
Jaktia

Jaktia leverer alt av utstyr til jakt, fiske og friluftsliv på nett. Her finner du alt fra klær, støvler, fiskestenger, sneller, fiskeutstyr til våpen og ammunisjon. De gir deg gode råd både før og etter netthandelen slik at de bidrar til å gjøre jakt-, fiske- og friluftslivopplevelsen din bedre.

Fri frakt over 699 kr. 14 dagers angrerett. Vipps, Kort eller faktura-betaling.

Magasinet
Magasinet

Magasinet selger alt til jakt, tur og fritid på nett. De har også butikker i Drammen, Trondheim, Hamar, Bergen og Førde. Produktkategoriene på nettsidene er klær, sko, friluftsliv, jakt, fiske, varemerker, restesalg og anbefalte produkter.

Gratis bytte og retur. Rask levering. 100 dagers angrerett. 5 fysiske butikker.

Milrab
Milrab

Milrab.no er nettbutikken for militær, trening og villmark. De startet i 2005 med å selger taktisk utstyr til militæret men satser også sivilt. Her får du klær og sko, klokker og briller, bagger og sekker, artikler innen profilering, god oversikt over merker. De har også egen salg og outlet side. Av kjente merker finner du blant annet Suunto, Condor, Garmin, Under Armour, Oakley, Casio, Crispi, Leatherman, Gerber, American Optical, Ray-Ban, Adidas, Tasmanian Tiger.

Seriøs nettbutikk for seriøs aktivitet. Betal med Klarna eller Vipps. Gratis frakt over 800 kr. Gratis retur. 365 dagers returrett.

Outnorth
Outnorth

Outnorth er en nettbutikk som selger produkter til tur og reise. De fører de beste skandinaviske varemerkene som de mener har best funksjonalitet og kvalitet. Noen av kategoriene er bekledning, sko og støvler, turutstyr, trening og ryggesekker.

Fri frakt over 999,-. Trygg e-Handel sertifisert.

Packraft nettbutikk
Packraft Norge

Hos Packraft Norge får du alt du trenger til Packrafting og mye mer. Den kjente og ultralette oppblåsbare kajakken Packraft er perfekt for tur, ekspedisjon, fiske og friluftsliv. Det er 3 års garanti på packraft.

I tillegg kan du kjøpe produkter og utstyr som padleårer, sikkerhetsutstyr, fottøy, hansker, hodeplagg og tørrdrakter. De har også tilbehør som festemateriell, finner, fiskestangholder, fotstøtte, lårreimer, pumper, hjelmer, vester, reservedeler og deler til reparasjon.

Fri frakt over 1500 kr. Prismatch. Norges største Packraft utvalg. Alt sendes fra Norge. Betaling med American Express, Apple Pay, Klarna, Visa og Vipps.

Revir
Revir

Revir er en fantastisk norsk friluftsbutikk med utrolig mye fint. De har det meste til turen og overnattingen ute innen utstyr og klær for turglade kvinner og menn. Her får du sekker, bagger, fottøy, fiskeutstyr, kniver, telt, tarp, soveposer, liggeunderlag, turkjøkken og sykler. De har også en inspirerende turblogg som heter Magasinet.

Alt innen turutstyr. Flott nettsted.

Sporten Beitostølen
Sporten Beitostølen

Sporten Beitostølen er en sportsbutikk på Beitostølen med egen nettbutikk. Her får du kjøpt sportsklær, sko, ski, smøring, friluftsutstyr, briller og det du trenger for å drive med vintersport. Nettbutikken skilter med trygg handel, spennende vareutvalg, personlig service og høy fagkompetanse.

De har kjente merker som Åsnes, Devold, Peak Performance, K2, Fischer, Patagonia, Haglöfs, Fjällräven, La Sportiva, Dæhlie, Madshus, Asics, Houdini, Salomon og Oakley.

Fri frakt over 1000 kr, bortsett fra varer over 120cm. Tar Klarna og Vipps.

SportsDeal
SportsDeal

SportsDeal er en bra nettbutikk for sport, friluft og fritid. De selger klær, sko, turutstyr, ryggsekk, bager, ting til trening og sykkel. Her får du merker som Alfa Go Explore, Johaug, Aqilo, Arc’teryx, Twentyfour, Hoka One One, Jotunheim of Norway og mange fler. Få oppfølging også etter at du har mottat varene dine.

Gratis frakt over 799,-. Noen ganger sinnsykt gode priser. Gratis bytte.

Ut på tur logo
Utpåturnorge

Utpåturnorge, eller Ut På Tur, er en norsk nettbutikk som spesialiserer seg på utendørsbekledning og -utstyr, med et bredt sortiment innenfor kategorier som sko, klær, store sko og tilbehør.

Alle priser er inkludert moms og toll. Betaling gjennom SVEA eller med Visa og MasterCard. Enkel retur.

Vertical Playground (VPG)
Vertical Playground (VPG)

Vertical Playground, forkortet VPG, er en sportsbutikk på nett med butikklokale i Oppdal. De spesialiserer seg på utendørsaktiviteter som topptur, skikjøring, klatring, fjelløping, fjelltur, sykling og padling. De skilter med ‘trivelig sørvis’, rask levering og sikker betaling.

Fri frakt over 1500 kr. Tar Vipps og PayPal. Anbefalt nettbutikk. Anbefalt nettbutikk

Du finner noen flere nettbutikker med med friluftsutstyr i denne kategorien.

Annonse fra Packraft Norge:

Hva kjøper man i en friluftsbutikk på nett

I en nettbasert friluftsbutikk kjøper man alt man trenger til den perfekte utendørsturen i skog og mark eller en noe større ekspedisjon. Det går på bekledning og ytterklær å ha utenpå kroppen, undertøy, tursko, luer og votter for å holde deg varm til utstyr som sekker, soveposer, klatreutstyr og annet.

Det kommer også mye an på hvilken utendørsaktivitet du skal bedrive ute i det fri. Populære friluftsaktiviteter er fottur, fjelltur, klatring, fisking, jakt og

Ser vi på sortimentet til en typisk turbutikk ser vi at de selger følgende til dame, herre og barn:

 • Fjellsekk, rumpetaske, vandresekk og dagstursekk
 • Telt og lavvo
 • Soveposer og lakenposer
 • Hengekøyer og tarp
 • Liggeunderlag og sitteunderlag
 • Hodelykt, lommelykter og lamper
 • Bæremeis
 • Turkjøkken
 • Kart, GPS, kompass og bøker
 • Kikkert
 • Myggmiddel og myggnett
 • Hjelmer
 • Kniv, spade, turøks og multitool
 • Sportsklokker
 • Vandrestaver
 • Solbriller
 • Packrafts

Av klær og tilbehør får man:

 • Skalljakker
 • Regntøy og poncho
 • Fleece og ullfleece
 • Baselayer og undertøy
 • T-skjorter og topper
 • Turbukser, skjørt og shorts
 • Sko og fjellstøvler
 • Luer, caps, hals og skjerf
 • Sokker og ullsokker
 • Votter og hansker
 • Belter

For spising og drikking får man:

 • Turmat (for eksempel Real)
 • Stormkjøkken og kokeutstyr
 • Brensel som gass
 • Drikkeflasker, Thermos og stålflasker
 • Stekepanner og kjeler etter behov
 • Turbestikk og turtallerken (Light My Fire har mye bra)
 • Kopper og krus

Listen kunne sikkert vært lenger. Forlag til nødvendig turutstyr kan gjerne legges igjen i kommentarfeltet. Har du flere kandidater til spenstige friluftsbutikker kan du godt tipse oss om det også.

Fjellvettreglene

Husk også fjellvettreglene som du bør kunne på rams:

Fjellvettreglene:

 1. Planlegg turen og meld fra hvor du går.

 2. Tilpass turen etter evne og forhold.

 3. Ta hensyn til vær- og skredvarsel.

 4. Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer.

 5. Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre.

 6. Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is.

 7. Bruk kart og kompass. Vit alltid hvor du er.

 8. Vend i tide, det er ingen skam å snu.

 9. Spar på kreftene og søk ly om nødvendig.

Devold har en fin lang artikkel om disse reglene. Her er en annen fin artikkel på Ut.no. For værmeldinger kan du sjekke yr.no på stedet du skal ferdes for eksempel.

God handel fra de populære friluftslivbutikkene, og god tur!

Les også: 15 Sporty sportsbutikker på nett for spreke folk

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.