Padel: Sporten som gir deg en helseboost

Nettbutikker med padel utstyr
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Alt du trenger å vite om padel og hvor du handler utstyr på nett

Hva er padel? Padel, eller Paddle Tennis, er en form for racquetball som er veldig populær i Spania, Mexico og andre deler av Latin-Amerika, og som nå blir mer og mer populært i Norge. Den raskt voksende sporten er en form for tennis der spillere bruker kortere racketer og spiller på et mindre felt med glassvegger rundt banen. Målet med spillet er å få ballen til å treffe bakken innenfor motstanderens territorium før de kan returnere den.

Padel er en veldig sosial og morsom aktivitet som kan spilles av folk i alle aldre og ferdighetsnivåer. I tillegg til å lære mer om padel i denne artikkelen, vil du få tips til de beste nettbutikkene å handle padel utstyr i, i tilfelle du er ny og ikke har noe fra før.

Hopp ned til listen over nettbutikker med padelutstyr

Padel er en relativt ny idrett med voksende popularitet. Det er en blanding av tennis og squash, og spilles på en litt mindre bane med gjerder rundt. Dette gjør at spillet blir litt raskere og mer intens enn tradisjonelt tennis, noe som kan være en del av det som gjør det så attraktivt for mange.

En annen grunn til at folk kan like padel er at det er en sosial idrett. I tillegg til å spille en mot en, kan du kan spille med to mot to (doubles), noe som gjør at du kan ha en morsom og sosial opplevelse sammen med en venn eller et familiemedlem mens du trener. Dette kan være en hyggelig måte å tilbringe tid sammen med andre på, og kan være en god motivasjon for å fortsette å spille.

I tillegg til å være morsomt har det naturlig nok mange helsebringende effekter å spille padel. For det første gir det deg muligheten til å trene og holde deg i form, noe som kan bidra til å forebygge en rekke helseproblemer som overvekt og hjerte- og karsykdommer. I tillegg kan det hjelpe deg med å redusere stress og gi deg bedre mental helse.

Hva trenger man for å spille padel?

For å spille padel trenger man litt spesialisert utstyr. Er du ny har du nok ikke det fra før. Men fortvil ikke, for dette kan handles enkelt og greit på internett. Nettbutikker som Racketspesialisten, Ongoal og Rocket Padel har både produkter og inspirasjon på lager.

Det første du trenger er en padelracket, som ligner litt på en tennisracket, men er litt mindre og har en annen form. Den har ikke strenger og mer solid. Du trenger også en padelball, som ligner en tennisball, men er litt mindre og har en annen fyllingsgrad. På innendørs baneanlegg trenger du sannsynligvis innendørs treningsko med såle som ikke gir merker på gulvet.

Eksempel på Bullpadel padel racket for nybegynnere og for de som allerede har spilt litt padel – hos Ongoal

Du trenger også et nett og en padelbane, som ligner litt på en tennisbane, men er litt mindre. Dette kan du prøve å finne i nærheten av der du bor siden du sannsynligvis ikke får plass til en slik bane hjemme. Skulle du likevel få lyst til å bygge en padelbane kan du lese om det her.

Altså kort oppsummert – for å spille padel trenger man følgende utstyr:

  1. Padelracket
  2. Padelball
  3. Padelbane med nett
  4. Sko med non-marking såler (hvis du spiller innendørs)

Du kan også ha med deg ting som vannflaske for å holde deg hydrert og håndkle å tørk svette underveis i spillet. Hvis du spiller med en partner, kan det også være lurt å ha med noen ekstra baller, slik at dere ikke trenger å lete etter ballen hver gang den går utenfor banen.

Alt dette, bortsett fra selve banen, finner du i nettbutikkene under.


5 bra nettbutikker der du kan kjøpe padel utstyr

Dette er et utvalg av de beste nettbutikkene innen padel. Kjøp racket, sko, baller og annet utstyr her. Benytt deg av den store knappen som siter «Til nettbutikken» som en snarvei til de fine nettbutikkene.

logoNavnSammendragHandle
Ongoal
Ongoal

Ongoal er en nettbutikk som selger padel, tennis og innebandy utstyr. Sjekk ut de gode pakketilbudene med racketter, vesker og mer som er perfekt for å komme i gang. I tillegg har de fitness utstyr som treninsapparater, massasjepistoler, tredemøller, treningssykler, crosstrenere og klør og løpesko. De har kjente varemerker som Starvie, Adidas og Babolat. Er du ny kunde får du 10% i rabatt på første handel.

Fri frakt over 500 kr. Gratis retur. 60 dagers angrefrist. Prisgaranti. Trygge betalingsmåter.

Racketspesialisten
Racketspesialisten

Racketspesialisten har et stort utvalg racketer og tilbehør til mange racketsporter. De hevder selv de har Nordens største utvalg racketer. Her finner du racketer til tennis, badminton, squash, bordtennis, padel og pickleball. I tillegg har de sko, klær og annet utstyr.

God kundeservice på epost eller telefon. Rask leveranse. Prisgaranti. 60 dagers åpent kjøp.

racqet logo
Racqet

Racqet er en nettbutikk som spesialiserer seg på padel-utstyr, inkludert racketer, baller, sko, vesker, klær og tilbehør fra kjente merker. De tilbyr sikre betalinger med Klarna, rask levering og 30 dagers åpent kjøp. I tillegg har de ofte salg på populære produkter.

Klarna betaling. Lynrask levering. 30 dagers åpent kjøp.

Sportshopen
Sportshopen

Sportshopen er en svensk online sportsbutikk som er spesialisert på sportsklær, ull, undertøy, sko, vesker, badeklær og fritidsklær for dame, herre og barn (junior). I menyene kan du sortere ut produktene på sporter og aktiverer som løping, sykkel, camping, alpint, ski, trening, fiske, turklær, langrenn, fotball, padel, golf, bordtennis, flytevester, svømming, sommerlek, baller og innebandy.

Sportshopen nettbutikk her gratis frakt over 500 kr. Gratis retur til butikk og raske leveranser.


Litt mer om padelbanen

En padelbane ligner litt på en tennisbane, men er litt mindre og har noen forskjeller i utformingen. Padelbanen er vanligvis rektangulær i form, med en lengde rundt 20 meter og en bredde på 10. Nettet i senter av banen har en høyde på 88 cm.

Rundt banen er det et gjerde som er 3 meter høyt i midten og 4 meter høyt i de to endene. På banegulvet er det linjer som markerer spilleområdet og serveområdet. En padelbane kan både være utendørs eller innendørs.

Padel regler

Padel spilles vanligvis med to spillere på hver side av nettet, slik at det blir fire spillere totalt på banen. Dette gjør at spillet kan ligne litt på tennis, selv om det også har noen forskjeller i regler og utforming. Det er imidlertid også mulig å spille padel med bare to spillere, slik at det blir en spiller på hver side av nettet. Dette kan være en god måte å øve seg på å treffe ballen mer presist, eller bare ha det gøy med en enkelt venn.

Padel er altså en racquet sport der målet er å slå ballen over nettet og inn i motstanderens halvdel slik at de ikke klarer å returnere den. Her er noen av reglene i padel:

  1. For å serve står man bak servelinjen. Ballen skal sprette i bakken og serven skal slås under midjen, over nettet og diganoalt over til motstanderens banehalvdel.
  2. Ballen slås deretter fram og tilbake på en slik måte at motstanderne ikke skal kunne returnere den. Ballen kan treffe bakken maksimum en gang før motstanderen må slå den tilbake.
  3. Spillere kan bevege seg fritt over hele banen, men kan ikke gå inn i motstanderens halvdel under spillet.
  4. Veggene rundt kan brukes i spillet så lenge ballen ikke treffer to ganger i bakken.
  5. Klarer ikke motstanderen slå ballen tilbake, eller den treffer bakken to ganger, får du poeng. Scorer du ett poeng får du 15 og scorer du to poeng får du 30. Tre poeng gir 40.
  6. Når stillingen er 40–40, må man vinne med 2 poeng for å avgjøre gamet. Den som først vinner 6 game, vinner settet.

Se denne videoen for enda mer regler som forklarer spillet enkelt på 5 minutter:

Vi håper dette ga deg inspirasjon til å komme igang med padel. Du kan også se over generelle sportsbutikker og se om de har fått inn padelutstyr. Lykke til.

Les også: 9 trygge nettbutikker med hjemmetester av ulike slag

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.