8 auksjoner på nett. Beste nettauksjoner

auksjoner på nett
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Oversikt over spennende auksjoner på nett der du kan gjøre kupp

Auksjoner på nett kan være en spennende greie. Nettbaserte auksjoner finnes i mange former og har eksistert i en årrekke. De fungerer som helt vanlige auksjoner, men det hele foregår digitalt på internett. Her kan man by på mange slags ting uten å måtte være der i egen person. Det er mange typer produkter tilgjengelige på nettbaserte auksjoner. Du kan skaffe deg alt fra biler, antikviteter, klokker, gamle møbler, kunstverk og smykker, til mer hverdagslige objekter som elektronikk, klær og husholdningsartikler. Så lenge du har det høyeste budet når den digitale hammeren faller, da.

I tillegg til fysiske produkter, kan man også by på digitale produkter på nettbaserte auksjoner. Digitale produkter kan være programvare, digitale kunstverk, eller til og med domenenavn. Dette gjør nettbaserte auksjoner til et spennende sted å finne og kjøpe unike ting, enten de er fysiske eller digitale.

Nettbaserte auksjoner gjør det enkelt for folk å kjøpe og selge ting på nettet. Med bare noen få klikk kan du delta i budgivning og kanskje få tak i noe spesielt eller nyttig som passer akkurat deg. Det er en morsom og enkel måte å handle på, uansett om du er ny til auksjoner eller har erfaring fra før.

Her får du en oversikt over an haug av spennende auksjoner på nett.

Liste over spennende nettbaserte auksjoner

1. Auksjonen.no

Auksjonen.no er kjent som Norges største nettauksjon for kjøp og salg av brukte maskiner, kjøretøy og utstyr. Plattformen tilbyr et bredt utvalg av biler, båter, motorsykler, bygg- og anleggsmaskiner, og lastebiler.

I tillegg til det brede utvalget av varer, legger Auksjonen.no stor vekt på å tilby en trygg budgivningsprosess og sikker betalingsløsning for sine brukere. I løpet av 2021 opplevde nettstedet betydelig aktivitet med salg av over 26,500 objekter og registrering av mer enn 574,000 bud.

Dette tyder på et høyt nivå av brukerengasjement og popularitet blant norske brukere. Auksjonen.no fokuserte på å tilby sikre, dokumenterbare og transparente handler for både kjøpere og selgere. Nettstedet har 60 ansatte og er basert i Tønsberg, Norge, noe som ytterligere etablerer sin tilstedeværelse og pålitelighet i det norske markedet for online auksjoner.

2. GiBud.no

GiBud.no er en annen populær nettauksjonsplattform i Norge, og den er spesielt kjent for sin brukervennlighet og omfattende katalog av varer tilgjengelig for budgivning.

Selv om det har vært noen rapporter om brukermisnøye, spesielt knyttet til situasjoner der solgte objekter ikke har blitt betalt, men selgerhonorarer likevel har blitt trukket, fortsetter GiBud.no å være en av de foretrukne plattformene for online auksjoner i Norge.

Denne plattformen har også blitt mer populær etter nedleggelsen av QXL, noe som har ført til en økning i antall auksjonister som bruker GiBud.no for sine online auksjonsbehov.

3. Blomqvist

Blomqvist er ikke bare Norges eldste, men også største auksjonshus med en historie som strekker seg over 130 år. Spesialisert i norsk kunst og antikviteter, har Blomqvist etablert seg som en anerkjent ekspert på Edvard Munch, samt et utvalg av internasjonal kunst. Blomqvist er et sted hvor kunstentusiaster og eksperter samles for å nyte, handle og diskutere kunst.

Med en imponerende rekke fine og dekorative kunstauksjoner, har Blomqvist tilbudt 779 kunstobjekter fra 353 forskjellige kunstnere bare det siste året, med en total salgsverdi på 5,694,302 USD. Blomqvist er synonymt med kvalitet, tradisjon og ekspertise innen kunstauksjon i Norge.

4. Skanfil

Skanfil er Norges ledende distributør av frimerker for samlere, og har også en betydelig tilstedeværelse i auksjonssektoren, spesielt innen frimerker, mynter og sedler. Selskapet, med base i Haugesund, har etablert seg som en pålitelig plattform for samlere å både kjøpe og selge samleobjekter.

Skanfil har et stort utvalg av objekter tilgjengelig for auksjon, og deres Fall Auction er spesielt populær blant samlere. Denne auksjonen er vanligvis arrangert i november og er den største auksjonen av frimerker, mynter og sedler, med en trykt katalog som sendes ut til potensielle budgivere. I tillegg til online budgivning, arrangerer Skanfil også offentlige visninger av objektene i både Bergen og Oslo, noe som gir budgivere muligheten til å undersøke objektene personlig før auksjonen.

5. BCA Norway

BCA Norway er en del av BCA Marketplace, som er Europas største bilauksjonshus. BCA Norway tilbyr et bredt utvalg av kjøretøy gjennom sine 100% online auksjoner, noe som gir kjøpere en praktisk måte å kjøpe biler på. BCA Norway har et godt segmentert og stabilt auksjonskalender, noe som gjør det enklere for kjøpere å finne og kjøpe de kjøretøyene de er interessert i.

Plattformen er spesielt anbefalt for de som er interessert i klassiske biler, og tilbyr et brukervennlig grensesnitt, utmerket kundeservice og en pålitelig partner for vintage bilentusiaster.

6. Tradera

Tradera er en online markedsplass som er populær i Skandinavia, og tilbyr en plattform for kjøp og salg av en rekke varer, fra klær og elektronikk til antikviteter og samleobjekter. Med nesten 5,000 anmeldelser på Trustpilot, har Tradera en gjennomsnittlig vurdering på 3.7 stjerner ut av 5.

Noen brukere advarer mot å bruke Tradera, mens andre roser plattformen for verifiserte selgere, sikre betalingsmetoder og garanti. Det er interessant å merke seg at Tradera tidligere var eid av PayPal, noe som betød at PayPal-transaksjoner var gratis på plattformen. Imidlertid, etter at Tradera ble en uavhengig enhet fra 1. desember 2021, er dette ikke lenger tilfellet, noe som indikerer en overgang i selskapets betalingsstruktur og eierskap.

7. Fineart.no

Fineart.no er Norges største formidler av kunst, og tilbyr et bredt utvalg av kunstverk til salgs. Plattformen har over 11,000 unike kunstverk fra over 1,100 kunstnere tilgjengelig for salg. Fineart.no har spesialisert seg på salg av kunst gjennom både fysiske utstillinger og online auksjoner.

Nettstedet holder nettauksjoner der det primært kjøper grafikk, men også større eller hele opplag av kunstverk. De setter en galleripris sammen med kunstneren, selv om markedet til slutt bestemmer den endelige prisen basert på budrunden. Vinnerbudet vil alltid få bildet, uansett differansen til den angitte galleriprisen.

Fineart.no gir også kunstnerne muligheten til å diskutere en annen startpris enn kr 1 hvis de ønsker det. Kunstverkene som er til salgs på auksjon er også tilgjengelige i nettgalleriet til den bestemte galleriprisen, noe som gir budgivere og kunstkjøpere flere muligheter til å kjøpe kunstverkene de er interessert i.

Fineart.no har et godt rykte i Norge for sin kunstekspertise og kundeservice, og er et populært valg for kunstkjøpere og samlere.

8. Diger.no

Diger er nok en norsk nettauksjonsplattform som fokuserer på salg av brukte kjøretøy, maskiner og utstyr​​. Dette inkluderer alt fra biler, hengere, personbiler, varebiler, landbruksmaskiner, caravan, MC, båt, container, brakker redskap, buss, minibuss, ting til verksted og annet tungt utstyr som kan brukes i byggebransjen eller andre industrielle sektorer.

Både Diger og Auksjonen.no opererer litt i samme marked med samme typer kjøretøy, så det kan være lurt å sjekke begge om du er på jakt etter slikt.


Det er alltid en god følelse å sitte igjen med vinnerbudet
Det er alltid en god følelse å sitte igjen med vinnerbudet

Huskeliste når det gjelder nettauksjoner

Er det noe som er verdt å tenke på når man byr på ting på nett? Ja, det er det. Når du byr på noe på nett, enten det er via en auksjonsside som noen av de over eller en markedsplass som Finn.no, er det flere ting du bør ta i betraktning for å sikre en trygg og vellykket transaksjon. Her er noen tips:

Forskningen er kritisk før du legger inn bud på nett. Det er viktig å undersøke verdien av varen du er interessert i, samt sjekke selgerens rykte ved å lese vurderinger og tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere.

Når det gjelder selve budgivningen, bør du bestemme deg for en maksimal pris du er villig til å betale, og vurdere om du ønsker å følge strategier som å legge inn bud i siste sekund, også kjent som sniping.

Kommunikasjon med selgeren er også viktig; still spørsmål om du har noen, og sørg for at alle detaljer rundt betaling og levering er klare før du legger inn et bud.

Sikker betaling er en annen viktig faktor, og det anbefales å bruke sikre betalingsmetoder som PayPal. Auksjonesider på nett sørger stort sett for at dette går greit for seg.

Dokumenter alle trinn i transaksjonen ved å ta skjermbilder, inkludert varebeskrivelse, bud og betaling, i tilfelle det oppstår problemer senere.

Sjekk leveringsdetaljer som fraktkostnader og leveringstid før du byr, da disse kan variere, spesielt hvis selgeren er basert i et annet land.

Det er også lurt å forstå selgerens returpolitikk i tilfelle varen ikke møter dine forventninger. I noen tilfeller kan det være lurt å bruke en pålitelig tredjepart eller en mellommann for å håndtere transaksjonen, som en ekstra sikkerhetsforanstaltning.

Ved å følge disse tipsene kan du sørge for at budgiving går fint og opplevelsen rundt det å handle på auksjon på nett blir hyggelig. I den digitale auksjonens verden er hvert klikk en mulighet, og for den årvåkne budgiver kan nettet by på skjulte skatter og du kan gjøre et spennende kjøp.

Skriv gjerne om dine egne erfaringer rundt auksjoner på nett i kommentarfeltet. Takk.

Vi avslutter med en liten snutt fra Blomqvist:

Les også: Er infrarød sauna farlig? Og hvor kjøper man en?

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.