Hvordan impregnere skoene dine: En trinnvis guide

nettbutikker med skoimpregnering
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Så enkelt impregnerer du skoene dine for å beskytte mot vann og smuss

For å impregnere sko kan du bruke en skoimpregnering eller skokrem. Det finnes mange forskjellige typer impregneringer på markedet, så det kan være lurt å sjekke produktetiketten for å se hvilken som passer best for dine sko. Impregnering kan du kjøpe i for eksempel skobutikker eller sportsbutikker – kort og godt nettbutikker som selger sko.

Det er dumt at sko blir våte og møkkete fordi det kan gjøre skoene ubehagelige å gå med og kan også føre til at skoene blir ødelagte. Når skoene blir våte, kan de begynne å suge til seg vann og fuktighet, noe som kan gjøre dem tunge og ubehagelige å gå med. Dette kan også føre til at føttene dine blir kalde og våte som ikke er spesielt behagelig.

Blir skoene dine våte kan det føre til at materialet blir skadet eller forringet. Dette kan for eksempel føre til at skinnskomaterialet blir tørt og sprøtt, eller at sålen begynner å løsne fra resten av skoen. Det vil man jo helst unngå så man slipper kjøpe nytt hele tiden.

For å bevare skoene dine kan du kan for eksempel bruke skotrekk eller impregnere skoene dine, som vi skriver om her, for å hindre at de blir våte, eller ta av deg skoene hvis du kommer inn i en situasjon der de kan bli våte.

Hvordan impregnerer man sko

Impregnering kommer i mange former, så det er viktig å lese bruksanvisningen. Men her er en trinnvis og kort guide til hvordan du impregnerer skoene dine:

  1. Start med å vaske skoene grundig med en skobørste og lunkent vann. Dette vil fjerne eventuelle smuss og skitt som kan hindre impregneringen i å trekke godt inn i skoene.
  2. La skoene tørke helt. Dette kan ta noen timer, så det kan være lurt å la skoene tørke over natten.
  3. Når skoene er helt tørre, er det på tide å påføre impregneringen. Bruk en impregneringsspray eller -børste, og påfør jevnt over hele skoen. Et godt tips er å følge anvisningen på produktetiketten for å sikre at du bruker impregneringen riktig. Noen sprayer lukter ganske heftig så det kan være lurt å gjøre dette ute.
  4. La impregneringen trekke inn i skoene i noen minutter, før du tørker av eventuelt overflødig impregnering med en ren, tørr klut.
  5. La skoene tørke helt igjen, før du tar på dem. Dette kan ta noen timer, så det er lurt å la skoene tørke over natten for best resultat.

Når du har impregnert skoene dine, vil de være bedre rustet mot vann, smuss og skitt. Impregneringen vil også bidra til å bevare skoens farge og form, slik at de ser fine og nye ut lenger.

Det er viktig å huske at impregneringen ikke er en permanent løsning, og at skoene dine vil trenge å bli impregnert på nytt med jevne mellomrom. Hvor ofte dette bør gjøres, avhenger av hvordan skoene dine blir brukt, så det kan være lurt å sjekke produktetiketten for å se om det står noe om hvor ofte de bør impregneres.

Hvor lenge må sko stå etter impregnering?

Etter at du har påført skoimpregnering, er det lurt å la skoene tørke helt før du tar på dem igjen. Dette kan ta noen timer, så det kan være lurt å la skoene tørke over natten for best resultat. Det er viktig å la skoene tørke helt, slik at impregneringen får tid til å trekke inn i materialet og beskytte skoene på best mulig måte.

Hvor lenge skoene dine trenger å tørke etter impregnering, vil avhenge av hvilken type impregnering du bruker og hvilket materiale skoene dine er laget av. Du kan finne mer informasjon om dette på produktetiketten, eller ved å spørre i en sportsbutikk eller skobutikk.

Les også: 10 Beste skobutikker på nett med alle typer sko

Hva slags type sko impregnering finnes?

Det finnes mange forskjellige typer skoimpregnering på markedet, og de passer til ulike typer sko og materialer. Noen impregneringer er spesielt beregnet for skinnsko, mens andre passer best for syntetiske materialer som for eksempel lær eller gummi.

Sko som impregneres med spray
Sko som impregneres med spray

Noen av de mest vanlige typer skoimpregnering inkluderer:

  • Vannavvisende impregnering: Denne typen impregnering er spesielt beregnet for å hindre at vann trenger inn i skoene. Vannavvisende impregnering kan være lurt å bruke på sko som skal brukes i regn eller snø, slik at føttene dine holder seg tørre og komfortable.
  • Skinnimpregnering: Skinnimpregnering er spesielt beregnet for å beskytte og bevare skinnskomateriale. Denne typen impregnering kan bidra til å hindre at skinnskoenes farge blekner eller at materialet blir tørt og sprøtt.
  • Flekkavvisende impregnering: Flekkavvisende impregnering kan være lurt å bruke på sko som er utsatt for å bli skitne eller som lett får flekker. Denne typen impregnering vil bidra til å gjøre skoene enklere å holde rene, slik at de ser fine og nye ut lenger.

Det er viktig å huske at det er lurt å velge en skoimpregnering som passer til det materialet skoene dine er laget av. Du kan finne mer informasjon om dette på produktetiketten, eller ved å spørre i en sportsbutikk eller skobutikk.

Denne beskyttende sprayimpregneringen passer de fleste materialer som skinn, semsket skinn, tekstil, nappa, nubuck og nylon.
Denne beskyttende sprayimpregneringen passer de fleste materialer som skinn, semsket skinn, tekstil, nappa, nubuck og nylon. Fås hos Skomani.
Sportsbutikker (som VPG) har ofte produkter til å impregnere alle typer sko slik som denne fra ShoeCare.
Sportsbutikker (som VPG) har ofte produkter til å impregnere alle typer sko slik som denne fra ShoeCare.
Outnorth har mange impregnerinsprodukter. Blant annet fra det populære merket Nikwax.
Outnorth har mange impregnerinsprodukter. Trykk på bildet. Blant annet fra det populære merket Nikwax.

Hvor kjøper man skoimpregnering?

Impregnering til sko kan kan kjøpe i fysiske skobutikker og sportsbutikker eller butikker på nett. Her er noen fine eksempler på nettbutikker som selger sko impregnering:

logoNavnSammendragHandle
ALFA Sko
ALFA Sko

ALFA Sko er et norsk skomerke med kvalitetssko av alle sorter. De har tursko, fjellstøvler, jaktstøvler, skisko, jaktstøvler, vintersko, langrennsko, fjellskisko, skisko og barnesko. For proffmarkedet har de vernesko, vernestøvler, uniformssko, uniformsstøvler og brannstøvler. ALFA utviklet også den norske marsstøvelen for det Norske Forsvaret for 50 år siden som mange av oss kjenner svært godt.

I nettbutikken til ALFA Sko får du tilgang til deres store utvalg sko og massevis av flotte bilder og videoer som presenterer produktene. ALFA har skotøy som passer alle fra barn på tur til de som skal gå lengere ekspedisjoner.

Norsk skomerke av høy kvalitet. Gratis frakt over 500 kr. Betal med VISA, Amex (American Express) eller Apple Pay.

Mani skomani logo
Mani (Skomani)

Mani er en skobutikk på nett med skotøy for hele familien – dame, herre og barn. Varene er sortert på mange kategorier og det er enkelt å finne det du er ute etter. Noen av kategoriene er bunadsko, boots, gummistøvler, loafers, slip-ons, pumps, pensko, sandaler, Sneakers, snøresko, støvletter, tursko, fritidssko tøysko og tøfler.

Lynrask levering 13 dager. Gratis frakt over 499,-. Fri retur til butikk. Anbefalt av oss. Anbefalt nettbutikk

Outnorth
Outnorth

Outnorth er en nettbutikk som selger produkter til tur og reise. De fører de beste skandinaviske varemerkene som de mener har best funksjonalitet og kvalitet. Noen av kategoriene er bekledning, sko og støvler, turutstyr, trening og ryggesekker.

Fri frakt over 999,-. Trygg e-Handel sertifisert.

Vertical Playground (VPG)
Vertical Playground (VPG)

Vertical Playground, forkortet VPG, er en sportsbutikk på nett med butikklokale i Oppdal. De spesialiserer seg på utendørsaktiviteter som topptur, skikjøring, klatring, fjelløping, fjelltur, sykling og padling. De skilter med ‘trivelig sørvis’, rask levering og sikker betaling.

Fri frakt over 1500 kr. Tar Vipps og PayPal. Anbefalt nettbutikk. Anbefalt nettbutikk

XXL Sport og Villmark
XXL Sport og Villmark

XXL Sport og Villmark er en stor sportsbutikk og friluftsliv kjede med mange fysiske varehus. De har også nettbutikk der du får varer innen hovedkategoriene vintersport, klær, sko, jakt og friluft, sport og ballspill, trening, elektronikk og sykkel. De klarer å presse prisene grunnet størelsen og høyt salgsvolum. De har også sykkelverksted og skiverksted som hjelper deg å fikse ditt sportutstyr så det varer lenger.

Gratis frakt over 1000 kr, med noen forbehold.  Betal trygt med Klarna. 


Skal man impregnere Gore Tex sko?

Det er ikke alltid nødvendig å impregnere Gore Tex sko. Gore Tex-materialet er et vanntett og pustende materiale, og de fleste Gore Tex-sko er allerede behandlet for å motstå vann og smuss. Imidlertid kan det være lurt å impregnere Gore Tex-sko hvis du bruker dem i ekstreme værforhold eller hvis du ønsker å forlenge skoens levetid.

Hvis du velger å impregnere Gore Tex-sko, bør du bruke en skoimpregnering som er beregnet for Gore Tex-materiale. Dette vil sikre at impregneringen ikke skader materialet eller reduserer dets vanntette og pustende egenskaper. Du kan finne mer informasjon om dette på produktetiketten, eller ved å spørre i en sportsbutikk eller skobutikk.

Tips til impregnering av fjellsko

Konklusjon

Oppsummert kan vi si at impregnering av sko er en enkel måte å beskytte skoene dine mot vann, smuss og skitt. Ved å bruke en skoimpregnering kan du hindre at skoene blir våte og møkkete, noe som kan gjøre dem ubehagelige å gå med og kan føre til at skoene blir ødelagte. Impregnering kan også bidra til å bevare skoens farge og form, slik at de ser fine og nye ut lenger. Det er viktig å huske at impregneringen ikke er en permanent løsning, og at skoene dine vil trenge å bli impregnert på nytt med jevne mellomrom. Med litt omsorg og vedlikehold kan du holde skoene dine i god form og gjøre dem mer motstandsdyktige mot vær og skitt.

Les også: Hvor kjøper man Nike? Her er en liste over trygge nettbutikker.

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

En tanke om “Hvordan impregnere skoene dine: En trinnvis guide

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.