Hvor finner man bra nettbutikker: Våre topptips

Hvor finner man bra nettbutikker
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Netthandel har blitt enkelt, men hvor finner man egentlig bra nettbutikker?

Det finnes mange forskjellige nettbutikker som selger ulike produkter, fra klær og møbler til elektronikk og leker. For å finne ut hvor du skal handle kan være lurt å starte med å søke etter nettbutikker som selger det du er interessert i, for eksempel ved å skrive inn søkeord som «nettbutikker klær» eller «nettbutikker elektronikk» på Google, eller annen nettleser. Du kan også prøve å søke etter anmeldelser av ulike nettbutikker for å få en ide om hvilke butikker som er bra og som har gode anmeldelser fra tidligere kunder.

Utfordringen ligger i å finne nettbutikker som opptrer seriøst og sikkert. Som forbruker har vi blitt svært opptatt av god service, rask levering, knirkefri handleopplevelse og god oppfølging i ettertid om vi trenger det. På ebutikker.no (dette nettstedet) vil du kunne søke etter oppføringer av nettbutikker vi anser som trygge å gode å handle i.

Her er eButikkers eget søkefelt:


Det kan også være lurt å se på ulike sammenligningssider for nettbutikker, som for eksempel Prisjakt eller Kelkoo, som kan hjelpe deg med å sammenligne priser og finne de beste tilbudene. Disse sidene samler data fra ulike nettbutikker og gir deg en oversikt over priser og tilbud, slik at du enkelt og greit kan finne den beste dealen.

Du kan også prøve å søke etter nettbutikker på sosiale medier, som for eksempel Instagram, hvor mange butikker også selger sine produkter. Mange nettbutikker har også egne nettsider og blogger der de presenterer sine produkter og gir tips og råd om ulike temaer. Det kan være lurt å følge med på disse sidene for å holde deg oppdatert på nyheter og tilbud. Her ser du gjerne kommentarer fra andre som har brukt nettbutikken, og folk er kjappe med å skrive noe negativt om de har hatt en dårlig opplevelse.

Les også: Trygge nettbutikker – unngå å bli svindlet!

Hvordan vet man om en nettbutikk er seriøs?

Det er viktig å være forsiktig når du handler på nett slik at du ikke blir svindlet. Et godt tips er å alltid sjekke at nettbutikken du handler fra har en gyldig betalingsløsning og at den har gode anmeldelser fra andre kunder. Det kan også være lurt å sjekke at nettbutikken har en gyldig personvernerklæring og at den behandler dine personlige opplysninger på en sikker måte. Det er også en god idé å lese gjennom vilkårene for kjøp og levering før du gjør et kjøp, slik at du vet hva du kan forvente når du handler samt finne ut om butikken tilbyr gode betingelser for retur og bytte, slik at du kan returnere eller bytte produkter hvis det er noe som ikke stemmer.

I Norge har vi en sertifiseringsordning som heter Trygg e-Handel. Nettbutikker som er Trygg e-Handel sertifiserte opplever vi gjerne som ekstra trygge. Les mer om det og finn slike nettbutikker her: Norske nettbutikker som er Trygg E-Handel sertifiserte.

Her oppsummerer vi i en enkel liste:

Det finnes en rekke ting du kan gjøre for å finne ut om en nettbutikk er seriøs eller ikke. Her er noen tips du kan følge:

  1. Sjekk om nettbutikken har en gyldig betalingsløsning: Dette er et tegn på at nettbutikken er seriøs og at du kan føle deg trygg når du handler hos dem. Vipps, PayPal og Klarna er populære og sikre løsninger.
  2. Les anmeldelser fra andre kunder: Du kan finne anmeldelser av nettbutikken på ulike anmeldelsessider eller ved å søke etter «anmeldelser [nettbutikknavn]» på Google. Dette kan gi deg en ide om hvordan andre har opplevd å handle hos nettbutikken og om de er fornøyde med produktene og tjenestene de har mottatt.
  3. Sjekk om nettbutikken har en gyldig personvernerklæring: Dette er en side som beskriver hvordan nettbutikken behandler dine personlige opplysninger og hvordan de beskytter dem mot uautorisert tilgang. Den ligger gjerne nederst på siden, eller under Om siden. Du kan også søke etter den i nettbutikkens søkefelt.
  4. Se etter kontaktopplysninger: En seriøs nettbutikk bør ha en gyldig kontaktadresse, gyldig epost og et telefonnummer du kan nå dem på, slik at du kan få hjelp hvis det er noe du lurer på eller om du har behov for å kontakte dem.
  5. Les gjennom vilkårene for kjøp og levering: Denne siden beskriver hvordan nettbutikken håndterer ordre, betaling, levering og retur. Dette kan gi deg en ide om hva du kan forvente når du handler hos nettbutikken.
  6. Sjekk om nettbutikken har et gyldig, norsk, organisasjonsnummer. Dette kan du dobbeltsjekke mot Brønnøysundregisteret.
  7. Husk også å være forsiktig med å oppgi personlige opplysninger og å ikke handle hos nettbutikker du ikke stoler på.
Slik finner du den beste nettbutikken for dine behov
Slik finner du den beste nettbutikken for dine behov

Hva skal du gjøre om du har blitt svindlet på nett?

Hvis du blir svindlet i en nettbutikk, er det viktig å handle raskt for å prøve å løse problemet så fort som mulig. Her er noen steg du kan følge:

  1. Kontakt nettbutikken: Prøv å kontakte nettbutikken og forklar hva som har skjedd. Se om du kan få hjelp til å løse problemet direkte med dem.
  2. Be om en refusjon: Hvis du ikke får hjelp hos nettbutikken, kan du prøve å be om en refusjon av betalingen du har gjort. Dette kan du gjøre ved å kontakte betalingsselskapet eller banken din og be dem om å reversere transaksjonen.
  3. Anmeld saken: Hvis du ikke får hjelp hos nettbutikken eller betalingsselskapet, kan du vurdere å anmelde saken til politiet eller Forbrukerrådet. Dette kan være en god idé hvis du har blitt svindlet for en større sum penger eller hvis du tror at nettbutikken har drevet med svindel på en systematisk måte.

Du har alltid rettigheter som forbruker og du skal kunne få hjelp til å løse problemet hvis du blir svindlet i en nettbutikk.

Det kan også være lurt å fortelle om saken til venner og familie, slik at de også kan være oppmerksomme på nettbutikken og unngå å bli lurt selv. Finner du nettbutikken her hos oss ber vi deg ta kontakt slik at vi kan evaluere om vi skal fjerne nettbutikken fra vår database. Les også noen flere av våre tips her: Hva gjør du om du blir svindlet i en nettbutikk?

God netthandel!

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.