Norske nettbutikker som er Trygg E-Handel sertifiserte!

Innholdet er oppdatert i 2023. Siden kan inneholde annonselenker.

Her er en oversikt over alle norske nettbutikker som er Trygg e-handel sertifiserte på eButikker.no

Man kan aldri bli for trygg når man handler på nett. Men en ting du kan gjøre som hjelper deg å unngå useriøse nettbutikker er å handle hos butikker som er sertifisert hos Trygg e-Handel. Se etter logoen som oftest er plassert nederst på nettstedet. De har gjennomgått et sertifiseringsprogram som gjør at de, om ikke annet, blir fulgt opp av en tredjepart årlig og må følge visse krav. Dette er en viktig pekepinn for meg også når jeg velger ut trygge nettbutikker til eButikker.no.

Hopp ned til listen over Trygg e-handel sertifiserte butikker

Det er ikke sånn at en nettbutikk nødvendigvis er utrygg uten å ha denne sertifiseringen på plass da det finnes andre ting å se etter, men det gir en god pekepinn på ønsket om å fremstå profesjonelt. Lenger ned på denne siden er en oversikt over alle nettbutikker på denne shoppingportalen eButikker.no som er kvalifisert.

Hva er Trygg E-Handel?

Trygg E-handel er en garantist for at du kan handle trygt på nettet. Siden nettet flommer over av falske nettbutikker, også i Norge, må man ha øynene åpne og passe på at man ikke går i fella. Seriøse nettbutikker som kvalifiserer til Trygg E-Handels godkjenningskrav kan smykke seg med Trygg E-handels merket og være sikker på å framstå som sikker og trygg. Vær obs på at en del nettbutikker velger også å ikke vise denne logoen selv om de er sertifisert. I tillegg er det litt forvirring rundt norsk og svensk sertifisering som jeg skriver litt om lenger ned.

For at en webbutikk skal bli godkjent må den gjennom en betalt søknadsprosess. Siden, må den også igjennom fornyelser og betale årsavgift. Det er med andre ord en liten prosess og ikke noe man bare kan melde seg på for enkelt og gratis. Medlemmer av Virke e-Handel, bransjeforeningen for distansehandlere (altså postordre eller nettbutikker) får rabatter.

De 12 kravene for godkjenning kan du lese mer utfyllende om her, men hovedpunktene oppsummert er:

  • Tydelige firmaopplysninger, kontakt info, support og finansiell stabilitet.
  • Butikken skal vise tydelig totalpris inkludert moms og andre avgifter samt leveringskostnader.
  • Informasjon om korrekt leveringstid, oppdateringer på leveransen og mulighet for kansellering hvis forsinkelser.
  • Tydelighet rundt reklamasjon og garanti.
  • Krav til vedlagt forståelig bruksanvisning på produkt (kan være digital).
  • At personvern blir ivaretatt og at betalingsløsningene er sikre.

Hvordan blir nettbutikker sertifisert?

Medlemsbutikkene sender inn en søknad når de mener de oppfyller alle kravene. Så sender de inn en søknad og får avslag eller godkjennelsesbevis etter 14-30 dager. Deretter blir butikkene løpende kontrollert blant annet med at de kredittsjekkes hver dag.

Den norske offisiell liste

Husk dette er ikke den offisielle butikklisten, vi bare elsker netthandel, nettbutikker og det å benytte seg av trygge steder å handle. Husk alltid å dobbeltsjekke med den offisielle norske Trygg E-handel listen hvis du vil være helt sikker på at nettbutikken er sertifisert. Jeg har etter nøye gjennomgang funnet ut at deres egen liste ikke virker veldig oppdatert, og har derfor bedt om en riktig liste. Finner du online butikker med logoen som ikke er på denne listen anbefaler jeg at du tar kontakt med dem og spør. Send gjerne en melding til eButikker også dersom du finner feil med denne listen.

OBS: Sverige har egen Trygg E-handel sertifisering. Det viser seg at en del norske nettbutikker med opphav i Sverige bruker den svenske gule Trygg E-handel logoen på sine norske sider uten å være sertifisert i Norge. Sertifiseringen er forskjellig for de to landene. Den norske logoen er blå og det står Norge på logoen i tilfelle den er svart hvitt. Den svenske er gul. Før var den norske rød, og det kan hende du finner butikker som ikke har byttet til den blå enda.


Medlemsbutikker kan nå også kostnadsfritt bli med i den Europeiske godkjenneklesordningen Ecommerce Europe Trustmark for å være bedre rustet i kampen om utenlandske kunder.

Sjekk om sertifikatet er ekte

Det skal være mulig å trykke på logoen og få opp selve sertifiserings sertifikatet. Den har blå ramme hvor det i grønn skrift står Sertifisert. Det viser seg at falske nettbutikker har begynt å legge ut falske slike. På de ekte skal det være mulig å klikke på en tekstlenke det står ‘Se hele rapporten’ på hvor du blir ledet til Trygg E-handel sine sider.


Nettbutikker som er Trygg E-handel godkjent

Her er listen over nettbutikkene som går under ordningen her på siden. Flere kommer til etter hvert, og noen fjernes kanskje.

BildeNavnSammendragKjøp

Takk for at du deler, sier fra om feil, kommenterer og linker til denne siden. Sjekk også ut denne artikkelen om Tips for å unngå svindel og useriøse nettbutikker. Gi gjerne lyd fra deg om du har tips og råd om useriøse nettbutikker.

Les også: Nettbutikker som aksepterer Vipps!

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.