Trygge nettbutikker – unngå å bli svindlet!

svindel useriøse nettbutikker
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Bruk trygge nettbutikker så unngår du å bli svindlet på de hektiske handledagene.

Nettavisen skrev i dag en artikkel om at svindlere gnir seg i hendene av de store salgsdagene som Black Friday, Cyber Monday og Black Weekend. På slike dager øker sjansen for å gå i nettfellen og handle i useriøse butikker som lurer pengene fra deg, men aldri sender deg noen varer, eller at man får falske varer.

Nettavisen skriver at det er over 15.000 falske nettbutikker her og der som prøver å lure deg som du bør styre unna. Hvor det tallet kommer fra vet vi ikke sikkert, men omfanget er i hvert fall stort og alvorlig. Mange slike web butikker dukker opp rett rundt de store handledagene og fjernes etterpå. Vi tror også at Google blir flinkere og flinkere til å luke ut falske nettbutikker så det skal bli vanskeligere for slike å nå fram i Google søk.

Trenden nå er å lure kunden selv til å oppgi personlige opplysninger eller overføre penger frivillig, og ikke hacke selve datamaskinen. Det går på e-poster eller SMS som sier du har vunnet gavekort, nettbutikker som ser like ut som for eksempel Elkjøp, eposter om gratis gaver og falske annonser på for eksempel Instagram.

I typiske e-poster blir man bedt om å klikke på link, logge seg inn og oppdatere sensitive personlige opplysninger som passord, kredittkortnummer, fødselsnummer eller bankkontonummer. ALDRI send fra deg dette ukritisk og aldri etter å ha trykket på lenker i e-poster. Nettbutikker trenger oppdateringer av kundedata av og til, men dette skal gjøres innlogget fra riktig side. Tast gjerne inn adressen til nettbutikken du skal besøke i nettleseren selv for å vite at du kommer riktig sted.

Sjekk: Alle trygge nettbutikker!

Råd på veien

  1. Første råd er alltid å brukt sunn fornuft og ikke tro at man får dyre merkevarer til unormalt lave priser.
  2. Andre hovedtips er stol på nettleseren hvis den sier at siden du vil besøke ikke er trygg. Sjekk om nettleseren har hengelås og har SSL sertifikat i feltet med nettadresse øverst.

Vi har tidligere samlet en god liste med tips for trygg netthandel som er særlig viktig å sette seg inn i nå før Black Friday. Her finner du også lenker til mange andre seriøse og bra artikler om hvordan handle trygt på nett.

Artikkelen heter 23 Tips For Sikker Og Trygg Netthandel. Del den gjerne med andre for å spre budskapet! Er det noe vi virkelig vil er å sette folk i stand til å ta vurderinger som gjør at man ikke blir lurt og gjøre useriøse nettbutikker ubrukelige.

Vi skjønner godt det kan være vanskelig å skille ekte web butikker fra falske, i hvert fall om man ikke er vant til å handle på nett. Denne siden, eButikker.no, har sett denne utfordringen lenge og et av våre hovedmål er å vise forbrukerne trygge nettbutikker å handle i. Nettbutikkene oppført på denne siden er trygge av flere grunner:

  1. Mange av nettbutikkene er sertifisert som trygge av norske Trygg eHandel. Alle disse butikkene kan du finne i denne listen.
  2. Mange av nettbutikkene i vår netthandelportal er oppført her fordi det finnes partnerprogrammer, affiliateprogrammer, som gjør at vi samarbeider med dem og får en liten provisjon som belønning hvis folk handler der. Falske nettsider har IKKE slike partnerprogrammer og siden VI tjener kommisjoner av å anbefale nettbutikkene vi samarbeider med lister vi ikke useriøse butikker, såpass ærlige er vi.
  3. Vi bruker mange av disse nettbutikkene selv.
  4. Du finner lister over trygge betalingsmetoder som Klarna, AfterPay, PayPal og andre som «forsinker» betalingen din noe som som gjør det lettere å få igjen penger eller hindre betaling før man får varen.
  5. Vi er alltid åpne for tilbakemeldinger fra deg som forbruker hvis du opplever en dårlig handelsopplevelse – da fjerner vi nettbutikken herfra.

Bruk eButikker.no

Bruk nettsiden vår og sjekk om nettbutikken du ønsker handle fra er her. Da er den i hvert fall trygg. Vi jobber hardt med å tilby en komplett oversikt over trygge nettbutikker slik at din netthandel går enklest mulig. Vet du om nettbutikker du bør styre unna, skriv det i en kommentar under så hjelper det andre.

God handel!

Les også: Hva gjør jeg om jeg blir svindlet i en nettbutikk?

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.