Kan man kjøpe forlovelsesring på nett?

Nettbutikker med forlovelsesring
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Å kjøpe forlovelsesring på nett er enklere enn du kanskje tror

Kan man kjøpe forlovelsesring på nett er det nok mange som lurer på. Det å handle forlovelsesring er spennende men kan også være litt overveldende. Det er så mange alternativer å velge mellom og det er ikke helt det samme som å handle klær eller mat. Å finne den perfekte ring er nesten like vanskelig som å finne den perfekte partner, sies det. Dessuten er en forlovelsesring en stor investering som gjør at du må tenke nøye gjennom hva du kjøper.

Den gode nyheten? Netthandel og internett har gjort det utrolig enkelt å handle forlovelsesring på nett. Du kan forholdsvis enkelt finne din drømme-forlovelsesring uten å gå ut av døra. Nettbutikker lar deg bla gjennom ringer i mange forskjellige stiler og prisklasser og gir deg raskt overblikk over hva som finnes og hvordan din perfekte forlovelsesring bør være.

Se forlovelsesringer hos Diamanthuset

Lenger ned på siden finner du en stor oversikt over de beste og tryggeste stedene å handle forlovelsesring på nett.

Bare husk at før du drar kortet og betaler er det et par spørsmål du bør stille deg selv.

Hvilken stil bør forlovelsesringen ha slik at den passer deg? Tidløs, vintage eller moderne? Ønsker du hvitt gull eller gult gull? Vil du ha en naturlig diamant eller ikke diamant i det hele tatt? I så fall må du vurdere formen, om det skal være rundt, firkantet, ovalt, smaragd eller marquise (elliptisk)? Eller kanskje en hvit safir-, moissanite- eller morganittstein?

Holder det å kjøpe en ferdig designet ring fra en gullsmed, eller har du budsjett til å designe din helt egen og unike ring? Også må du tenke på budsjettet. Et god tips er å titte gjennom forskjellige ringer hos nettbutikker i ro og mak før du bestemmer deg. De fleste seriøse butikker har også mulighet til å besvare spørsmål og komme med gode råd.

Det er også en god i ide å lære seg litt grunnleggende kunnskap om diamanter. Det skriver vi om litt lenger ned.

Er det trygt å handle forlovelsesring på nett?

Du bør også stille deg noen spørsmål til nettbutikken du har tenkt å handle fra. Det viktigste er om den er trygg. Butikkene i vår liste er regnet som trygge ut fra en hel rekke kriterier. Det er helt trygt å kjøpe forlovelsesringen din på nettet så lenge du bruker en anerkjent gullsmed slik at du vet at ringen ditt kommer trygt frem med sertifikat og garanti.

Sjekk om nettbutikken er medlem av Norges Gullsmedforbund og godkjente Diamantgraderere, slik som Diamanthuset. De har også gratis frakt, 30 dagers angrerett hvis ringen ikke skulle passe og god garanti og reklamasjons mulighet.

Les også: Anmeldelse av Diamanthuset: En nettbutikk med bra service

Forlovelsesring på nett
Kan man kjøpe forlovelsesring på nett? Ja, det kan man!

Hvordan vet jeg hvor stor ring jeg skal ha?

Ring størrelsen er naturlig nok svært viktig for at ringen skal passe på fingeren. Standard størrelse for kvinner er 56, og standard størrelse for menn er 64. Diamanthuset, og flere andre nettbutikker med diamanter, har størrelsesguider du bør sette deg inn i før kjøp.

Finn riktig størrelse – Diamanthuset


5 Trygge nettbutikker med forlovelsesringer

Her finner du 5 av de beste trygge og gode butikker på nett som selger forlovelsesringer, diamantringer og gifteringer.

logoNavnSammendragHandle
David-Andersen
David-Andersen

David-Andersen selger eksklusive smykker og klokker på nett. De har også flere butikker. De har høy fagkompetanse og lidenskap for faget, noe som sikrer trygg handel. Kategoriene på nettsidene er smykker og produkter for dame, herre, barn, til bryllup og forlovelse og interiør. I tilleg har de gode gavetips og en outlet avdeling.

Trygg betaling med Klarna. Fri standardfrakt. Klikk og hent.

Diamanthuset
Diamanthuset

Diamanthuset er en nettside som tilbyr et bredt utvalg av høykvalitets smykker, inkludert forlovelsesringer, vielsesringer og hverdagssmykker. De har en omfattende beskrivelse av hvert produkt og tilbyr råd om valg av forlovelsesring. Bedriften tilbyr også reparasjoner og vedlikehold av smykker, samt enkel betaling.

Høy kvalitet og ekspertise. Sikker handel og full returrett. Gratis frakt. Anbefalt av oss. Anbefalt nettbutikk

Gullbutikken
Gullbutikken

Gullbutikken er en gullsmed på nett med gullkjeder, armbånd, diamantringer, øredobber, anheng og mye annet. Egen kategori for menn og for barn.

Høy kvalitet. Livstidsgaranti. Utvidet angrefrist. Trygg betaling med Klarna.

gullfunn_logo_200_
Gullfunn

Gullfunn er en gullsmed og urmaker butikk med lange tradisjoner i faget. De kaller seg selv en anledningsbutikk. De selger smykker, klokker og gaveartikler til dåp, navnedag, konfirmasjon, brullup og forlovelse. De har også butikker hvor de utfører reparasjoner, batteriskift og gravering blant annet. Hovedkategoriene på nettsidene deres er smykker, diamantsmykker, tilbehør, klokker.

Gratis frakt hvis du henter i butikk.  3-5 dagers levering. Klikk og hent eller klikk og reserver. 

VANBRUUN
VANBRUUN

VANBRUUN er en gullsmed på nett som har forlovelsesringer, gifteringer, diamanter, smykker og egne design. De holder til i Sverige men sender til Norge. Trygg betaling med Klarna.

Konfliktfrie diamanter. Trygg betaling.


Grunnleggende diamantlære (de fire C’er)

En forlovelsesring trenger ikke ha diamant, men har den det kan det være lurt å sette seg litt inn i selve diamanten slik at du vet hva du betaler for. Det er gjerne 4 ting man ser etter i en diamant og blir på engelsk omtalt som de fire C’er, eller 4C. Det står for Cut, Color, Clarirty og Carat. På norsk blir det noe som Slip, Farge, Klarhet og Vekt, eller Karatvekt. SFKV… Ikke like svingene som 4C, men ok.

Kombinasjonen av disse fire tingene bestemmer kvaliteten og prisen på en diamant. Det er ingen fasit, men en retningslinje når det kommer til gradering. Men å vite om disse fire kriteriene gjør det kanskje lettere å velge og finne den diamanten du liker best også. Uansett så er det hva du selv liker som er det viktigste.

For å gjøre diamantjaktprosessen din enklere har vi prøvd å beskrive forlovelesesringens 4C’er her på en kortfattet måte.

Cut – Slip

Slipet, kuttingen, er den eneste diamantkomponenten som ikke er påvirket av naturen men er kanskje den viktigste av de fire C-ene. Denne faktoren refererer til kvaliteten på diamantens slip og hvor godt steinen er fasettert, proporsjonert og polert. Dette bestemmer også hvordan diamanten samhandler med lys.

Briljans, som er diamantens evne til å returnere lys til øyet måles utelukkende ved steinens slip (farge og klarhet har ingen innvirkning). Når man vurderer en diamant, uavhengig av form, er slipet et første som vurderes etterfulgt av farge og klarhet så man finner ut im diamanten ikke har noen synlige feil.

Slipekvaliteten graderes deretter hovedsakelig som Excellent (e), Poor (p), Good (g) og Very Good (vg). Det anbefales at man holder seg til diamanter som er Excellent eller Very Good for å ha en ring som funkler og skinner perfekt. Slipekvaliteten er selvfølgelig noe som påvirker prisen veldig.

Diamanter Cut Slip Ulike Former
Cut (Slip) og vanlige former på diamanter

Color – Farge

Diamanter kommer i mange farger. Når man ser på mengden diamantfarge bruker man en skala som går fra D-Z, der D betyr helt fargeløs (og den aller dyreste) til Z som har en lys gul nyanse. Standard diamant kvalitet er som regel innenfor D-J. Formen på diamanten påvirker også hvor på skalaen den ligger.

En rund briljant, for eksempel, skjuler farge veldig godt noe som betyr at man kan gå lenger ned på skalaen uten å se gulning. Imidlertid avslører lengre diamant former, som ovale og radiant farge mye lettere.

Husk imidlertid at diamant farge i hovedsak er personlig preferanse og har ikke noe å for kvaliteten på diamanten.

Diamantfarge
Diamantfarge

Clarity – Klarhet

Klarhet innebærer antall naturlige ufullkommenheter, kalt inneslutninger, som finnes i diamanten. Som regel klarer man ikke se dette med det blåtte øyet men man må bruke lupe. Prisen på diamanter med få eller mindre inneslutninger er naturlig nok mye dyrere. I prinsippet finnes det ingen diamanter uten ørsmå feil.

Man rangerer klarhet på en skala der FL (Flawless) og IF (internally flawless) ikke har synlige feil.

Deretter kommer VVS1 (Very, very slightly included) og VVS2 som har veldig små inneslutninger som er umulig å se med øyet og som kan være vanskelig å se under 10x forstørrelse.

Så kommer VS1 (Very slightly included) og VS2 der man ser små slutninger med 10x forstørrelse men som regel umulig å se uten lupe. Kanskje man ser noe på litt større diamanter.

SI1 (Slightly included) og SI2 kan man hvis man ser godt etter kanskje se slutninger med det blotte øyet uten lupe. Dette er en vanlig klarhet som mange kjøper siden den fortsatt har bra klarhet og ser bra ut men prisen er noe helt annet enn for eksempel VVS1.

Nederst på rangstigen finner man I1 (Included), I2 og I3 med slutninger man lett kan se. Derfor er det en del gullsmeder og diamant forhandlere som ikke selger disse, men er du heldig kan du få tak i noe veldig rimelig.

Noen butikker opererer med andre bokstaver på skalaen, som F, IF, VVS, VS, SI, P1, P2 og P3, men de betyr det samme.

Diamant klarhet
Diamant klarhet

Carat – Vekt

Sist men ikke minst refererer karat (carat, CT) til en den faktiske vekten av diamanten. Én karat er er 0,2 gram, som i hovedsak er den samme vekten som en binders. Naturligvis blir det sånn at jo større karat, jo dyrere og mer sjelden er diamanten. Fordi ingen diamanter er helt identiske bør karat ses på som en retningslinje siden den kun bestemmer vekten på steinen i motsetning til den faktiske størrelsen. Du kan ha fem diamanter som alle er nøyaktig 2,00 karat, alle i samme farge, klarhet og slip, men de vil alle ha litt forskjellige størrelser og former.

Husk også at å ha en diamant på én karat er mer verdifullt enn å ha to på 0,5 karat.

Diamant karat oversikt
Diamant karat oversikt med størrelsesforhold

Vi håper du ble klokere av å lese og lære om diamanter og forlovelsesringer. God netthandel og godt bryllup.

Les også: 8 beste gullsmeder på nett

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.