Kjøpe romaskin? 7 Beste nettbutikker med romaskiner

Norske nettbutikker med romaskin
Siden kan inneholde annonselenker

Romaskin gir svært god trening og du kan fint kjøpe din i en nettbutikk

Tenker du på å kjøpe romaskin kan du fint gjøre det på nett. Det er mange fine fitness- og sportsbutikker og nettbutikker med romaskiner som sender treningsapparatet rett hjem til deg. Romaskiner har såpass høyt prisnivå at du som regel får gratis frakt som kan være hyggelig og praktisk.

Vi gir deg våre forslag til hvor du kan kjøpe romaskin på nett litt lenger ned på siden. Kanskje tipser vi om hvilken romaskin som er best og viser deg den romaskinen vi bruker selv.

Gå rett til butikkforslag der de selger romaskiner

Romaskiner er et genialt treningsapparat hjemme som hjelper deg å nå dine trengsmål. Den havner i kategorien over populære kondisjonsapparater til hjemmebruk sammen med blant annet crosstrainer og tredemølle.

Når du trener med en romaskin bruker du hele 86% av musklene i kroppen din. Dermed får du en fantastisk treningsøkt som øker styrken og utholdenheten, samtidig som du får en real økt med kondisjonstrening.

Faktisk aktiverer du muskler i både sete, mage, rygg, legger og lår, fordi bena brukes hele veien under treningsøkten. Også armene får en meget effektiv treningsøkt.

Dette gjør romaskiner til en ettertraktet maskin både hjemme og på treningssentre, der de ofte brukes for oppvarming før annen styrketrening.

Samtidig som du aktiverer store deler av muskelgruppene i kroppen, er treningen også mer skånsom for kroppen enn ved løping. Spesielt sparer du deg for slitasje i knær og ankler.

Det er ikke uten grunn at romaskiner har eksistert i over 2000 år, og fremdeles er det en populær treningsform for mennesker i alle aldre.

Dagens moderne romaskiner tar både mindre plass og er mer praktiske enn de var før i tiden. De kan forholdsvis enkelt stues bort hvis du trenger plassen til noe annet.

Slik velger du din neste romaskin

I dag finnes det modeller som bruker alt fra den klassiske friksjonsmekanismen til lufttrykk. Felles for de fleste romaskiner på markedet, er at de måler ytelsen og treningsøkten ved hjelp av digitale verktøy, slik at du kan maksimere resultatene.

Typer motstand

Romaskiner i dag kommer med en rekke bremsemekanismer, slik at du kan justere intensiteten og motstanden på treningen selv.

Romaskin med magnetisk motstand er ofte de mest stillegående og minst plasskrevende. De byr også gjerne på mange justeringsmuligheter for motstanden. Derfor er de også veldig populære i private hjem.

Romaskin med luftmotstand og vifte gir deg ofte den mest naturlige følelsen av å ro, men lager til gjengjeld noe mer lyd enn maskiner med vannbasert motstand i bruk.

Vannmotstandsbaserte romaskiner er gjerne favoritten hos de som virkelig elsker denne typen trening. Nærmere den ekte opplevelsen av å ro får du neppe i ditt eget hjem. Samtidig tar de gjerne litt større plass.

Flere tips før kjøp samt tips til hvordan bruke romaskin finner du under oversikten over beste romaskoner og selve butikklisten.

Beste romaskin (luftmotstand)

Disse 3 romaskinene syns vi er de beste akkurat nå. Vi er spesielt fan av kvalitetsmodeller med luftmotstandsmodeller som du kanskje ser.

1. Abilica Premium TopRower

Dette er en fantastisk romaskin på alle måter. Abilica er et solid og populært merke på treningsapparater det er trygt å kjøpe. Denne modellen passer både til treningsstudioer og seriøse hjemmetreningsrom med sin solide byggekvalitet og stødige utforming. Den har tilkoblet datamontitor som viser treningsprogrammer, watt, antall meter, fremdrift og annet gøy.

Romaskinen er en såkalt luftmotstandsmodell som gir motstand ved at du slipper inn en gitt mengde modell til luft propellbladene snoren er surret på. Dette er som sagt den metoden som gir mest mulig naturlig rofølelse. Modellen er sammenleggbar og lett å stue bort noe som er spesielt viktig for deg som trener hjemme.

Sjekk pris, tilgjengelighet og leveringstid hos Training365, Gymgrossisten og Treningspartner.

Abilica Premium TopRower
Abilica Premium TopRower

 

2. inSPORTline Bravos

Romaskinen inSPORTline Bravos er et rimelig alternativ som koster noe mindre enn andre luftmotstandsroere. Det kan jo komme godt med om du er usikker på om du vil legge så mye penger i det. Uansett vil denne gi deg mange gode treningstimer så lenge du bruker den. Kondisjonen blir bedre, musklene blir større og du vil merke det i rygg, armer og ben. Dette er også en modell med propeller og vifteblader som gir motstand i kombinasjon med magneter. Den har et enkelt display som viser tid, puls, rotak, distanse og forbrenning av kalorier.

Trykk på bildet for pris og leveringstid hos Sporttema:

inSPORTline Bravos
inSPORTline Bravos

3. Concept 2 Modell D PM5

Concept 2 Modell D PM5 bruker undertegnete artikkelskribent selv hjemme. Den minner litt om den på plass 1, men Concept 2 er en svært populær romaskin som er basert på luftmotstand. Motstanden kan justeres ved å åpne og lukke åpningen for luftgjennomstrømning. Det fine med denne er også at den er sammenleggbar og kan deles i to. Når delene stables på høykant tar de ikke mye plass.

I tillegg har den egen monitor kalt PM5 (Performance Monitor) som er en skjerm med all informasjon du trenger når du ror. Den har også treningsøkter og spill. Jeg har pleid å koble den med USB kabel til PC og bruker programmet RowPro som er et treningsprogram for roing. Her kan man også sette opp ro-programmer, se visuelt med 3D grafikk at man ror og konkurrere med andre online.

Trykk på bildet for priseksempel hos Training365:

Concept 2 Modell D PM5
Concept 2 Modell D PM5

Skriv i kommentarfeltet om du er enig i vårt valg eller om du helst skulle ønske å se noen andre treningsapparater i listen.


7 seriøse nettbutikker som selger romaskiner

Slik ser vår nøye utvalgte topp-liste over nettbutikker der du kan gjøre et sikkert romaskin-kjøp ut:

logoNavnSammendragHandle
fitnessengros logo
Fitness Engros

Fitness Engros er en nettbutikk som spesialiserer seg på salg av treningsutstyr for treningssenter, bedrifter og private. De tilbyr et bredt sortiment av utstyr for styrketrening, cardio, crossfit, yoga og mer. De forhandler produkter fra kjente merker som Lifemaxx, Body Bike, Assault Fitness og flere. God rådgivning brukervennlig plattform for å finne utstyr til hjemmegymmen.

Klarna betaling. Alle priser er inkludert moms og avgifter.

Fitnessshoppen
Fitnessshoppen

Fitnessshoppen selger et bredt utvalg treningsutstyr og treningsapparater. De har også alt du trenger til styrketrening og mye innen aktiv lek. I tillegg får du fitnessklær fra kjente merker. Her finner du treningsutstyr i alle prisklasser. Trenger du hjelp har de produktguider og størrelsesguider.

Rask levering på 3-5 dager. 90 dagers returrett. Fri frakt over 999 kr.

Gymgrossisten
Gymgrossisten

Gymgrossisten har slagordet ‘For athletes, By athletes!’ og har siden 1996 vært en svært populær nettbutikk for mosjonister og elitesatsende atleter som vil ha produkter av høyeste kvalitet. De selger det treningsklær, treningsutstyr og kosttilkudd. Her får du varemerker som som Star Nutrition, Under Armour, Better Bodies, Gymshark, Optimum Nutrition, Mutant og Chained Nutrition.

Gratis levering over 500,-  Gratis retur.  Prisløfte.

Sportmaster
Sportmaster

Sportmaster er en stor sportsbutikk på nett med fokus på treningsutstyr og treningsapparater. Kategoriene på sidene deres er Kondisjon, Styrke, Frivekter, Basistrening, Treningsgulv og Idrett/Formål. De har bedriftsside med stort utvalg utstyr til bedrift, idrettslag og treningssenter.

Trygg betaling med Klarna eller Vipps. Mulighet for montering. 60 dagers returrett. Levering over hele landet.

Sporttema
Sporttema

Sporttema er en rendyrket nettbutikk med treningsutstyr, crosstrainere / ellipsemaskiner, trimsykler, yogautstyr og alt du trenger for styrketrening og boksing. Nettbutikken er ryddig og fin og enkel å handle fra. Innen boksing har de boksehansker, boksesekk, mitts, speedbag og stående boksesekk. Av trimsykler har de alt fra minisykkel til større mosjon sykler, trimsykkel og treningssykler. Styrke er en stor kategori hos Sporttema med bryst/skulder maskiner, chinup bars, vekter, kettlebells, treningsbenker, magetrenere, vektvest, ryggtrener og multigym pluss mye annet. Besøk nettsidene for å se alt de har.

Svea betaling. Ingen tilleggsavgifter – priser inklusive moms. UPS dør til dør. Anbefalt nettbutikk. Anbefalt nettbutikk

Training365 nettbutikk
Training365

Training365 er en komplett nettbutikk for trening og treningsglede. Butikken er drevet av folk som elsker trening og gir deg mer en gjerne gode tips til utstyr og inspirasjon. De har gode priser på produkter innen kategoriene kondisjon, styrke, fitness, crossfit, boksing, racketsport, sport og fritid, friluftsliv, kosttilskudd, rehab og helse, sykler og annet. Andre populære kategorier er treningsapaprater, dumbbells, pulsklokker, massasje, sykkel, trampoline, yoga og vannsport. Training365 har populære varemerker som Master Fitness, Garmin, Casall, Abilica, Titan Life, Reebok, Eleiko og mange fler. Besøk nettsiden for komplett liste.

Nordens største treningsspesialist med treningsapparater på nett. Stort lager. Sender raskt. Trygg betaling med PayPal.

Treningspartner
Treningspartner

Treningspartner er nettbutikk som selger treningsutstyr til både private og bedrifter. Her får du produkter innen kategoriene kondisjon, styrke, treningselektronikk, kampsport og sportsernæring.

Fri frakt over 500,-. Trygg e-Handel sertifisert.  

X-Life
X-life

X-Life er en kul nettbutikk som selger treningsklær, treningsutstyr og kosttilskudd. De har også ullklær, turklær og fritidsklær for dame og herre. I skoavdelingen finner du treningsko, løpesko, løftesko, sneakers og terrengsko for kvinner og menn. De selger kosttilskudd innen proteiner, som proteinpulver og proteinbarer, samt smartmat og tilskudd innen vektkontroll, treningsytelse og generell helse og velvære. De har alle kjente merker som Johaug, Reebok, adidas, Proform, Miiego, Famme med mer.

X Life har fri frakt over 500,-. Gratis bytte og retur. 1-4 dagers levering.


Les også: 10 Rå nettbutikker som selger proteinpulver.

Flere tips: Sjekk dette når du kjøper romaskin

Oppbevaring av romaskiner

Når du skal gå til innkjøp av en romaskin er det lurt å tenke på lagring. De er ofte rundt to meter lange, men det finnes også sammenleggbare modeller som fint passer inn i skapet eller boden når du ikke bruker de.

Lydnivå

Før du går til innkjøp av en romaskin bør du vurdere lydnivået som vi påpekte tidligere. Bor du for eksempel i en leilighet med sensitive naboer er det lurt å gå for en stillegående type. Nettbutikkene er behjelpelig med å svare på de spørsmålene du måtte ha.

Funksjoner og komfort

Før du velger din neste romaskin bør du vurdere komforten nøye. Bakenden din vil befinne seg på det samme setet over tid, så det er viktig at dette er behagelig og passer kroppsformen din.

Sjekk fotstøttene

Fotstøttene bør også være justerbare, slik at du kan feste føttene ordentlig, uansett skostørrelse.

Justeringsmulighetene

Muligheten til å justere motstand er også avgjørende for å kunne tilpasse treningsøkten til ditt styrke- og utholdenhetsnivå. Vann- og luftbasert motstand gir som regel de beste justeringsmulighetene, men også magnetisk motstand har gjerne gode justeringsmuligheter. Noen romaskiner lar deg justere motstanden etter eget ønske, mens andre justerer den automatisk basert på hvor hardt du ror.

Ergometeret

Ergometeret på romaskinen er spesielt viktig for å kunne overvåke egen trening. Noen viser bare hvor langt du har rodd og styrken som brukes, mens andre gir deg en rekke statistikker og verktøy for å måle kaloriforbrenning, ytelse og teknikk. Er dette din første romaskin bør du gå for et brukervennlig ergometer som ikke er for overveldende. Det finnes også romaskiner på markedet med innebygd skjerm, slik at du kan se på treningsvideoer for å lære deg teknikken mens du bruker maskinen.

Romaskin på treningssenter
Romaskin på treningssenter

Ekstrafunksjoner i en digital tidsalder

Selv ikke romaskinene har sluppet unna dagens digitalisering av samfunnet. Noen modeller kommer med forhåndsprogrammerte treningsøkter, Bluetooth, WiFi og muligheten til å koble opp pulsmåler og andre treningsapper. Dette kan være en stor fordel, spesielt for deg som tar treningen seriøst og har spesifikke mål du ønsker å nå.

Vedlikeholdsbehov

Du bør også sjekke hvor vedlikeholdsvennlig den er. En romaskin er et treningsapparat du kan ha i mange år, hvis du behandler den riktig. At den er enkel å reparere er derfor en stor fordel. I romaskiner som bruker vann er det også greit å huske på at du må bytte ut vannet med jevne mellomrom.

Slik bruker du en romaskin

Romaskiner er beregnet for å bruke hele kroppen. Det er viktig at du ikke overbelaster armene, men bruker alle musklene du har til rådighet. Hold ryggen rett mens du skyter fra med bena. Når bena er helt utstrakt skal du dra deg bakover med armene.

Dette er riktignok bare den grunnleggende robevegelsen, og det finnes mange andre treningsteknikker du kan bruke etter hvert som du blir mer komfortabel med apparatet.

Her er en fin video som viser hvordan:

 

Håper du ble litt klokere og valgte å kjøpe din første, eller ny, romaskin. Du kommer til å få mye glede av den! Her kan du forresten lese mer om best-i-test romaskiner i år. Husk at en romaskin helst ikke bør stå så mye i ro – derav navnet.

Les også: Fantastiske nettbutikker som selger treningsutstyr

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.