10 Beste nettbutikker med Bildekk og Felger! (2019)

Bildekk på nett

Her er de beste nettbutikkene som selger bildekk, MC-dekk, felger, sommer- og vinterdekk samt komplette hjulpakker i 2019!

Skal du kjøpe bildekk eller felger er det nå flust av muligheter på nett. Du kan i ro og mak bla deg gjennom produktene i dekkbutikken, bestille og få de tilsendt rett hjem. De seriøse nettbutikkene samarbeider med firmaer som kommer hjem til deg og monterer dekkene. Enklere blir det ikke!

For å velge riktig bildekk, har de fleste butikkene verktøy som gjør det enkelt å finne riktig dekk ved å taste inn enten bilnummer eller kjente dimensjoner. Sjekk prisen hos flere dekkforhandlere og spør gjerne om et tilbud før du bestemmer deg. Det er ingen problem å finne gode pakker med billige bildekk på internett.

Siden inneholder annonselenker – les forklaring helt nederst på siden. Anbefalinger bygger på mine egne erfaringer.

Hvordan foregår dekk-kjøp på nett?

Det å kjøpe bildekk på nett er både enkelt og populært i dag. Gå inn på nettstedet til en av de anbefalte forhandlerne lenger ned på siden. Tast inn bilnummer og få opp alternativer, putt i handlekurven og betal. Leveringstid varierer litt, men tar stort sett alt ifra noen dager til en uke.

Du vet selv om du leter etter sommerdekk, piggfrie vinterdekk, piggdekk eller helårsdekk. Du finner også et stort utvalg til SUV, varebil, lett lastebil, lastebiler, racing, oldtimere, Norden dekk, offroad 4×4, motorsykkel, kompletthjul med felger og spesialdekk . Trenger du mer hjelp er det god service å få fra disse butikkene. Innen felger velger man stort sett mellom stålfelger og lettmetallfelger. Dekkonline.no, som eksempel, har et stort utvalg av dekk og produktspekteret streker seg fra ATV og golfbil til personbil og lastebil.

For noen kan listen ligge litt høyt for å bestille hjul på nett siden produktet er såpass stort, men det er ingen sak. Stort sett velger man om varene skal leveres på ditt lokale postkontor, til lokalt verksted eller mobilt monteringsteam.

Nederst på siden finner du både rabattkoder til dekkbutikker i gult og en grei fremgangsmåte på hvordan du enkelt skifter hjul selv.

Leter du etter internettbutikker med reservedeler til bil? Les denne artikkelen om 10 Steder Å Kjøpe Bildeler På Nett!


Min topp 3 dekkbutikker på nett

Her er våre topp 3 anbefalte dekkbutikker som er verdt å sjekke ut. Du får stort sett alltid tak i populære merker som Michelin, Dunlop, Goodyear, Continental, Hankook, Vredestein, Pirelli, Nokian og Bridgestone her.

Anbefalt: Byttdekk, Dekkonline og Tirendo!


eButikker.no har også en helt egen kategori med dekkbutikker på nett. Ser du en butikk som mangler, meld den inn her.

Hvilken er din favoritt? Skriv gjerne en kommentar nederst om du har andre erfaringer eller forslag! Du kan også trykke på hjerte-symbolet på logoen for å lagre din helt egen liste over favoritter.

Her er oversikten over de 10 beste stedene å handle.


De 10 beste dekkbutikkene på nett

Her er en liste over de beste dekkbutikkene. Klikk på den blå knappen merket Til Nettbutikken til for å gå rett til deres side. Bruk filtrene til å sortere ut om online butikken, for eksempel, har gratis frakt over et visst beløp:

logoNavnSammendragHandle
Finner du ikke det du leter etter i disse nettbutikkene? Her er alle dekkbutikkene på nett.

Slik skifter du enkelt bildekk selv – dekkskifte for dummies

Selv om mange tyr til dekkhoteller og profesjonelle oppbevaringssteder for bildekk, er det ganske enkelt å oppbevare og montere selv. Fordelen er at man får gjort jobben når det passer deg, i ditt tempo og uten å stå i kø. Bakdelen er at det tar bittelitt dyrbar tid og tar opp plass.

Uansett, her er en kjapp og enkel fremgangsmåte for å skifte mellom sommerdekk og vinterdekk:

 1. La bilen stå på et flatt og stabilt underlag. Sett på brekket.
 2. Gå løs på ett og ett hjul, det pleier være lurt.
 3. Bruk hjulkryss eller felgnøkkel for å løsne boltene litt mens bilen står på bakken.
 4. Heis opp bilen med jekken. Avhengig av hvilken type du har løfter du bilen enten forfra/bakfra eller på dedikerte jekkepunkter på rammen ved siden av hvert hjul. Ta en titt i instruksjonsmanualen om du er i tvil! Ligg aldri under bilen når den står på jekk, den kan ramle ned.
 5. Når hjulet er over bakken løsner du boltene helt med hjulkryss eller muttertrekker. Legg dem fra deg, men pass på at de ikke får sand og støv på seg.
 6. Ta av hjulet og legg det klart til vask.
 7. Smør litt kopperpasta, universalpasta eller drypp på noen dråper tynnflytende olje på boltene.
 8. Sett på det nye hjulet. Mens du holder det oppe sett inn boltene.
 9. Dekk SKAL være i bra kvalitet med god mønsterdybde for at du og andre trafikanter skal ha det trygt. Mønsterdybde skal minimum være 1.6 mm, men anbefalingen fra NAF er minimum 3 mm. Har du derimot variabel kvalitet på dekkene dine skal du sette de beste bakerst. Noen dekk skal rotere bare i en bestemt retning, så sjekk om dine dekk er slik. Det er ofte piler som viser rotasjonsretning.
 10. Bruk hjulkryss eller muttertrekker for å skru dem inntil, altså ikke hardt. Skru bolteparet diagonalt overnfor hverandre fast først, ta deretter de andre.
 11. Senk bilen forsiktig.
 12. Stram boltene, men ta ikke for hardt i. Bruk gjerne momentnøkkel.
 13. Gjenta på resten av hjulene.
 14. Sjekk dekktrykket på bensinstasjon eller med eget utstyr og fyll på luft om nødvendig. Dekktrykket står i instruksjonsmanualen eller på skilt ved døren på førersiden.
 • Husk å merk hvilket hjul som satt hvor. Det finnes praktiske merkelapper for ventiler å få kjøpt. Neste år bytter du plass på hjulene så de ikke slites likt.
 • Vask hjulene og gjør dem klar til oppbevaring. Vask er spesielt viktig når du skifter fra sommer til vinter for å spyle av salt.
 • Husk å sjekke om boltene sitter og etter stram når det har gått noen dager eller du har kjørt noen mil.

Tips for å løsne felger og bolter som sitter fast:

Hvis vinterhjulene sitter helt fast etter en lang vinter med salt og rust, kan det være vanskelig å få løs felg og bolter. Jeg har opplevd å måtte løsne litt på boltene, heve bilen, løsne boltene litt mer men ikke så de ramler av, og senke jekke forsiktig for å løsne felgen fra navet. Dette er ikke å anbefale, men kan være eneste utvei. For å unngå dette neste år, smør på litt kopperpasta eller universalpasta på boltene og påfør litt WD40 på kontaktflaten mellom nav og felg. Pass på å ikke få WD40 på bremseskiver.

Takk for at du deler, kommenterer og linker til denne siden. Del gjerne dine egne erfaringer om bildekk-handel på internett og skryt litt av din favoritt dekkbutikk i kommentarfeltet. God handel!
Les også: 10 Beste klokkebutikkene på nett!

Aktuelle kampanjer og tilbud

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.