23 kule vinterleker, snøleker og utstyr til akebakken og isen

Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Vinteren er den perfekte tiden for lek og moro i snøen. Her er en liste over morsomme vinterleker, snøleker og utstyr til akebakken og isen

Har du snø denne vinteren er det bare å komme seg ut! Her er forslag og tips til morsomme vinterleker du kan kjøpe for å underholde barna dine og deg selv og med anbefalte nettbutikker der du kan handle. Det er en god blanding av lekebutikker og sportsbutikker. Her finner du sannsynligvis flere fantastiske uteleker for barn du ikke visste om fra før. Det er mange nye produkter spesielt for akebakken som vi skulle ønske vi selv hadde da vi var små. STIGA Snow Skate (i nummer 19) ser helt fantastisk ut. Vi har i tillegg inkludert en del klassikere du kanskje har glemt.

Listen taler for seg, så vi skal ikke dvele for mye med småprat. Håper du finner noe du liker og del gjerne denne artikkelen til venner og bekjente som kan ha nytte av den.


1. Kjør forover og bakover med STIGA Snowracer Curve Color Pro

Denne fargerike og morsomme snowraceren har twin-tip på alle skiene noe som gjør det enklere å utføre triks, svinge raskt og kjøre både forlengs og baklengs. STIGA Snowracer Curve Color Pro har gummiert håndtak for godt grep, avrundet form på setet, brems, solid stålramme og praktisk drasnor som spoler seg inn når den ikke er i bruk. Alt i alt et must for fart og spenning i akebakken.

Passer barn fra 3 år og oppover og kommer i fargene lyseblå og rødrosa.

Kan kjøpes hos blant annet Babyshop.


2. Oppblåsbare akebrett

Hvorfor ikke være unik i akebakken og suse nedover på et oppblåsbart akebrett formet som enten en rosa flamingo, en enhjørning eller en superrask flamme? Flamingoer og flammer passer kanskje ikke på snø, men som akebrett gjør de det. Alle tre kommer med to praktiske håndtak som gjør de enkle å bære opp igjen og er laget av kraftig PVC-vinyl. Disse anbefales ikke for de minste barna, men 8 åringer og oppover går fint.

Flamingoen måler 91,5 cm i diameter når den er oppblåst. Det anbefales at man bruker hjelm når du bruker disse, selv om modellene på bildene ikke gjør det (og tydeligvis ikke er ute i snøen heller) . Sjekk punkt 14 i denne listen for hjelm.

Kjøp de oppblåsbare akebrettene hos CoolStuff.


3. Vær en effektiv snøball kriger med en Snøball-lager

Denne artige, men ganske enkle, utendørsleken gjør deg uovervinnelig i snøballkrigen. Med Snowball Maker og litt trening kan man lage 60 stykk perfekte runde snøballer i minuttet. Dette er en amerikansk klassiker som er solgt i mer enn 1 million eksemplarer. Den er laget av solid rødfarget plast og måler ca. 36 x 10 cm. Kjøp en ekstra for å gi motstanderen din fair fight…. eller ikke…

Fås hos Coolstuff.


4. STIGA SnowFlyer akematte

Akematten SnowFlyer fra STIGA har ingen fancy finesser, men fort går de og de er fantastisk morsomme. De kommer i sort og grønn og måler 100 x 50 x 4 cm og med snor som gjør den enkel å dra etter seg. De koster litt, men kvaliteten er så bra man forventer av et STIGA produkt.

Kjøp med fri frakt og retur hos Extra Leker.

 


5. Se ut som en skiboms

Har du ikke skjegg men ønsker å fremstå som en kul skiboms samtidig som du holder varmen og beskytter ører, ansikt og hals mot vind og kulde? Da er dette produktet for deg. BeardSki løsskjegg kommer i mange farger og typer og er laget av vanntett fleece. Skjegget festes enkelt med borrelås i nakken og over munnen er det netting som hjelper til med å stoppe kald luft.

Den er enkel å ta av og på og kommer i kun en størrelse som passer alle. Skjegg (evt sjekk) ut mulighetene med BeardSki hos Coolstuff.


6. STIGA Snowghost

Nok et morsomt produkt fra STIGA for kids. Dette er SnowGhost som er et lite hendig snowboard for mindre bakker. Passer barn mellom 7-12 år. Håndtaket med drasnor gjør det enkelt å trekke opp bakken igjen og kan samtidig brukes å holde seg i på vei ned. Under bakenden på brettet er to stålmeier som gir stabilitet og kontroll.


7. Action kamera

Dokumenter skituren, latteren i akebakken eller farten og spenningen i skibakken. Det finnes mange dyre action kamera som or eksempel GoPro. Ønsker du noe rimelige du også kan sende ut med ungene uten å være redd for at altfor dyrt utstyr går dukken i heftig lek, kan Camlink CL-AC40 være et alternativ.

Det filmer i 4K med oppløsning 3840×2160, kan styres fra mobiltelefon med innebygget Wifi og har funksjoner som timelapse. Kameraet leveres med et vanntett deksel som er et must om man skal ha det med ut i snøen.

I skrivende stund er Camlink CL-AC40 på tilbud hos Kjell & Company.


8. Oppladbare varmehansker

Fryser du lett på hendene uansett hvilken snø aktivitet du bedriver? Disse praktiske oppladbare varmehanskene er løsningen. Hanskene er laget av behagelig fleece og polyester og føles akkurat som vanlige hansker men har i tillegg en innebygget Li-Po 3,7 V batteripakke på 2600 mAh. Ferdig oppladet gir de en behagelig varme i opptil 4 timer.

Rubiscon Oppladbare varmehansker fåes hos Kjell & Company. Ta også en titt på varmesålene i nummer 12.


9. Bruder Mercedes-Benz Arocs Brøytebil

Lekekassen selger morsomme vinterleker som denne robuste Bruder Mercedes-Benz Arocs brøytebilen. Den har mange fine detaljer og har en bred plog som kan justeres i høyden og tas av. Pass på å holde veiene åpne i hagen slik at resten av lekebilene kommer fram i vinter!


10. STIGA SnowPower akebrett med brems

STIGA SnowPower er et godt og slitesterkt akebrett med klassisk design og tøft utseende. Rattet gjør det lett å manøvrere og lærer barna hvordan man svinger. Det er ikke alltid like lett å lære… (ref. egne barn). Plastkonstruksjonen gjør at SnowPower er vesentlig lettere i vekt enn rattkjelker og er dermed lettere å dra opp bakken igjen. Styrepulten er utstyr med brems og refleks som en ekstra sikkerhet.

Akebrettet passer mindre barn på rundt 3-7 år og det fås i fargene rosa, grønn eller sort med grønne detaljer.

Undersøk tilgjengelighet og pris hos Lekmer og Babyshop.


11. Hockeymål med skuddtrener

Disse feiende flotte små hockeymålene fra ishockeyeksperten CCM hjelper den håpefulle til å trene skuddteknikk og presisjonsskudd på og utenfor isen. Kanskje dere har en glatt og snøete gårdsplass? Målene er rørmontert for enkel montering og er 81 x 53 x 30,5 cm store.

Kjøpes hos Lekmer.


12. Oppvarmede såler

Oppladbare varmesåler med fjernkontroll som holder føtter gode og varme en kald vinterdag ute er vel drømmen til de aller, aller fleste. Eller hva? De drives av oppladbare batterier på 3,7 V / 1 800 mAh. Velg mellom 3 forskjellige varmenivåer avhengig av hvor lenge du vil batteriene skal vare fra 3 til 6 timer.

Sålene bygger litt så de bør kun brukes i litt romslige sko. Pass også på å bestill riktig størrelse.

Varmesålene selges hos Coolstuff. Så du varmehanskene lenger opp på punkt 8?


4. STIGA Snow Rider

Den nye og fantastiske Snow Rider’en fra STIGA passer til barn fra 7 år til de runder 150 cm høyde. Fargekombinasjonen sort og lime er sprek og morsom. Dette fremkomstmiddelet for akebakken har ikke bremser og gir barnet god fart nedover bakken, veldig nær snøen. Den er solid bygget på en robust aluminiums ramme med gummierte håndtak for godt grep. STIGA slutter aldri å imponere med sine flotte kvalitetsprodukter.

Sjekk prisen hos Babyshop.

 


14. Hjelm

En god hjelm er alfa og omega i skibakken men bør også brukes i de heftigste akebakkene. Disse lette hjelmene fra Cébé ser både kule ut og minker sjansen for hodeskader hvis ulykken skulle være ute.

Les mer om størrelser, detaljer og design samt andre hjelmtyper hos Lekmer.


15. STIGA Micro Blade Miniski

Miniski var noe av det morsomste vi lekte med da vi var små. Det finnes flere alternativer her, men STIGA har et fint produkt som heter MicroBlade. De passer barn i alderen 5-12 år. Miniskiene er 60 cm lange og spennes fast over vanlige sko. Så er det bare å sette utfor bakken. Størrelsen gjør at de er enkle å ha med en full bil på vei til vinterferie.

MicroBlade kommer i rød, sort eller grønn og kjøpes hos Babyshop.


16. Snow Boogie Fantom X Kjelke

Denne morsomme utendørskjelken får du kjøpt hos Extra Leker. Den har to svingende ski festet til håndtaket for styring og er bygget på en slitesterk metallramme. Snow Boogie Fantom X kjelken er ca. 119 x 48 x 12 cm stor og har anbefalt aldersgrense 8 år.


17. Barneskøyter

Skøyter er en flott vinteraktivitet for store og små. Det finnes mange typer skøyter å velge mellom, men vi fant disse fine nybegynner-skøyene for barn fra Bauer hos Sportamore. Skallet er laget som en del for best mulig holdbarhet og passform. Inni er de foret med mykt nylon for komfort. En enkel spenne gjør det enkelt å ta av og på. Leter du etter den perfekte første-skøyen til barnet ditt, så prøv disse.

De kommer i to versjoner, tilsynelatende for å passe gutter og jenter. Bauer Lil Angel BTH11 er rosa og Bauer Lil Champ BTH11 er blåaktig.


18. STIGA SnowKick

STIGA SnowKick er en vinterens variant av sparkesykkelen. De fungerer på helt samme måte, bare at hjulparet er byttet ut med ski. Skisparesykkelen kommer i tre forskjellige fargealternativer som er grønn (selv om den ser gul ut på bildet), rosa og blå.

Undersøk pris og lagerstatus, samt kjøp, hos Babyshop.


19. STIGA Snow Skate

Puh… STIGA har så mange morsomme vinterleker at man nesten ikke klarer velge mellom dem. Et av de nye produktene kalles SnowSkate og er et snowboard som kanskje ligner mest på et skateboard uten hjul. Den er laget i hardplast og glassfiber som gir fleksibilitet og holdbarhet. Spor på undersiden sørger for stødig kjøring og oversiden har EVA-foam for godt grep. Brettet passer barn i alderen 7 år og oppover og er garantert morsomt.

Kjøp det nå hos Lekmer.


20. Bøtte og spade

Bøtte og spade er slett ikke bare for sand og strand. Det kan likegodt brukes om vinteren til å lage herlige snøkaker og snøborger. Her er et forslag til bøttesett fra Lekmer om barnet ditt ikke har det fra før.


21. God gammeldags skihopper

Skihopperen og bob’en er begge klassiske leker vi hadde mye glede av. Du får dem hos Sprell til en rimelig penge. Hvilke klassiske snøleker husker du?


22. Priam ski til barnevogn

Dette er mest en praktisk greie for barnevogner, men den er nesten så smart at den kan kalles en gadget. Skal du ut med barnevognen i snøen på vinteren kan du bytte ut forhjulene med disse skiene. Akkurat disse passer kun til Cybex Priam understell, men kanskje du finner noen som passer din vogn hvis du har en annen.

Cybez Priam vognskiene fåes hos Lekmer.


23. Fjernstyrt bil til snø

Sist men ikke minst måtte vi rett og slett vise fram en helt fantastisk vinterleke for litt eldre barn og voksne. Rovan Baja305AS er en radiostyrt farkost som ligner på en blanding av snøscooter og beach buggy. Om sommeren kan man faktisk bytte ut med hjul. Dessverre har vi ikke funnet noen norske webbutikker som fører denne ultimate snøgadgeten, men du kan klikke inn på kinesiske Banggood for å lese mer om den hvis du er interessert.

Husk at dette er en utenlandsk butikk. Husk toll og avgifter som kommer på toppen om du kjøper herfra. For et så gøyalt produkt er det kanskje verdt det, men husk å regne på det. Si gjerne fra om du finner denne i en norsk nettbutikk!

Vi kan ikke russisk… men denne er verdt å titte på for det:


Vi håper du syntes dette var en fin liste over flotte vinterleker og at du fikk noen ideer. Takk for at du deler, kommenterer, handler og ikke minst lenker til denne artikkelen fra ditt eget nettsted eller blogg. Har du noen andre snøleker som burde vært med så skrik ut i kommentarfeltet. Leter du etter flere lekebutikker, les her hvilke vi anbefaler.

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.