Beste VPN tjeneste som øker din nettsikkerhet betraktelig

Beste VPN tjeneste
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Hva er VPN og hva er de beste VPN tjenestene?

VPN, eller Virtual Private Network, er en type internettforbindelse som lar deg koble til et hvilket som helst offentlig eller privat nettsted via en mellomserver. I denne artikkelen lærer du om hva som kanskje er den beste VPN tjenesten og mer om hva VPN er.

Kort fortalt er det er en online krypteringsteknologi som brukes til å sikre nettverkstrafikken din og kryptere dataene dine mens de overføres over Internett. Den lar nettleseren, appene eller datamaskinen din koble seg sikkert til enhver offentlig IP-adresse.

En VPN lar brukere koble seg til internett fra et sted som ikke er hjemme eller på kontoret. Dette betyr at når en bruker bruker en VPN, ser tilkoblingen fra datamaskinen til internett ut som om den kommer fra et sted som er atskilt fra den faktiske fysiske plasseringen til enheten din.

Det beste med å bruke en VPN er at den hjelper deg å skjule nettaktivitetene dine for snokende øyne, slik at de ikke kan finne ut noe om deg. Du kan bruke en VPN-tjeneste for å omgå geografiske begrensninger som kan være på plass for å blokkere deg fra å få tilgang til bestemte nettsteder eller tjenester.

En VPN er et må-ha-verktøy hvis du vil holde deg beskyttet på nettet. I denne guiden tipser vi deg om de mest populære tjenestene så du kan finne en som passer for deg.

Prøv også: Få sikker kontroll på passordene dine med NordPass

Den beste VPN-tjenesteleverandøren er den som fungerer på alle enhetene dine, inkludert Android, Mac, PC og iOS. I tillegg bør de ha mange års fartstid, ha gode anmeldelser og gode priser. Lær mer om VPN ved å lese lenger ned, eller besøk en av disse anbefalte tjenestene for mer informasjon:

Enkleste VPN tjeneste

Forsiden til NordVPN

Førstevalget – NordVPN

NordVPN er enkelt å sette opp og har gode priser for å komme i gang. Man kan laste ned app til mobil telefoner og ellers en desktop applikasjon til PCen din som styrer koblingen mot VPN serverne og setter opp riktige innstillinger. Det er enkelt å pause tjenesten i 5 min for eksempel dersom man trenger se en reklame eller besøke en side som blir blokkert.

Vi i redaksjonen bruker selv NordVPN når vi vil være trygge på nett, og er godt fornøyd med det. Velg denne om du ikke klarer bestemme deg.

 
Besøk NordVPN

Har du erfaring med denne eller andre en annen tjeneste kan du tipse oss og andre nettbrukere i kommentarfeltet nederst på siden.

Hvordan bli trygg på nett

Internett kan være et skummelt sted. Vi vet alle at det er veldig viktig å holde personopplysningene våre trygge når du bruker internett. Hvis du ikke beskytter datamaskinen og dataene dine, kan du ende opp med å gi bort identiteten din eller annen sensitiv informasjon. Dette kan få alvorlige konsekvenser. Med et virtuelt privat nettverk (VPN) kan du kryptere tilkoblingen din, beskytte personvernet ditt, identiteten og finansiell informasjon fra nettkriminelle. Offentlig Wi-Fi-hotspots er kanskje noe av det verste å koble seg på siden man aldri har kontroll over hvem som kan lese dataene dine.

VPN er en god løsning men det er viktig at du har en god VPN-tjeneste installert på datamaskinen eller mobiltelefonen din slik at informasjonen din er trygg når du går inn på nettet.

Hvordan virker VPN egentlig?

Den enkleste måten å forklare VPN på er å si at det er som å ha en ekstra datamaskin i huset. I stedet for å ha alle enhetene dine koblet til Internett via ett enkelt nettverk på kontoret ditt, kan du konfigurere én enhet til å koble til nettverket via en annen, som en venns hus, i stedet.

En VPN lar også brukere få tilgang til blokkert innhold som Netflix, Hulu eller andre strømmetjenester med geografisk blokkert innhold. Dette betyr at selv om du er i en region der disse tjenestene ikke er tilgjengelige, kan du bruke en VPN for å omgå begrensningene.

Hvis du vil holde datamaskinen din trygg, må du bruke en VPN for å skjule den. Dette betyr at datamaskinen din vil se ut som om den er online, men den vil egentlig være bak et annet nettverk som datamaskinen din bruker. Ved å gjøre dette kan du være sikker på at alle som prøver å hacke datamaskinen din ikke vil være i stand til det.

Hva slags bruker vil ha nytte av å bruke en VPN?

En VPN er viktig for alle som ønsker å beskytte personvernet og personlig informasjon på internett. Enten det er privatpersoner som ønsker å ta forhåndsregler eller bedriftseiere som ønsker å sikre sine data. Nå som mange har hjemmekontor byr det på utfordringer i forhold til IT sikkerheten rundt ansattes datasikkerhet i hjemmet.

Det er også flere andre grunner til at folk trenger å bruke en VPN. Kanskje de er på reise, for eksempel, og de må fjerne blokkering av innhold og surfe trygt på nettet. Eller kanskje de bor i et område med strenge sensurlover og prøver å få tilgang til et nettsted de trenger for virksomheten. Faktisk fungerer VPN-er ved å kryptere trafikk mellom enheten din og VPN-serveren. Datamaskinen din er tildelt en offentlig nøkkel som samsvarer med den private nøkkelen som sitter på VPN-serveren. På grunn av dette er krypteringsprosessen på plass, og du er trygg fra nettverkssniffere og hackere.

Les også: 23 tips til en trygg og sikker netthandel

Hva er fordelene og ulempene ved å bruke en VPN?

Det er både fordeler og ulemper med å bruke en VPN. På den ene siden er det relativt enkelt å sette opp og krever ikke mye teknisk kunnskap for å få til å fungere. Når det er satt opp kan du føle deg trygg på nettet, hvor som helst og når som helst. Nett trafikken din er beskyttet og skulle du slumpe borti å surfe på usikre sider er du trygg.

  • En bieffekt er at du kan blokkere enkelte reklamer, noe som både kan være bra, men også irriterende om du ønsker å se slikt. I noen mobilspill kan man være avhengig av å se en reklame eller to for å enten komme videre eller få en eller annen fordel.
  • Ønsker du å se for eksempel amerikansk innhold fra Netflix og HBO kan du bare velge å være bak en server i USA, og vipps så ser det ut som du er i USA og får mer innhold.
  • Du trenger ikke å bekymre deg for at IP-adressen din blir eksponert, siden den blir erstattet av en virtuell. Dette betyr at ingen vil vite hvilke nettsider du besøker eller hvilket innhold du bruker på dine mobile enheter.
  • På den annen side tar de fleste seriøse VPN-leverandører månedlige avgifter, noe som kan gjøre at noen velger økonomi foran sikkerhet. Det koster derimot ikke veldig mye. Det finnes også noen gratis VPN tjenester, men de vi anbefaler her tar betalt.
  • En annen bakdel kan være at linker til sponsete tjenester (affiliate lenker) kan bli blokkert, selv om dette ikke er farlig i seg selv. Dermed kommer man ikke inn på sider man for eksempel ønsker å shoppe fra.

Hva er de beste VPN tjenestene akkurat nå

Her er en liste over de beste VPN tjenestene akkurat nå. Har du forslag til andre er det fint om du legger igjen en kommentar under.

logoNavnSammendragHandle

I denne flotte videoen fra NordVPN lærer du mer om hva VPN er og hvordan du bruker en VPN for å beskytte personvernet ditt på nettet.

Lær mer om VPN fra disse informative artiklene hos NordVPN:
Du finner også mange spennende og nyttige artikler i bloggen deres med titler som
Alt du trenger å vite om dark web, Hva er phishing og hvordan unngå phishing svindel, Digital mobbing: Hvordan holde deg trygg på nett, Hvordan sjekke om VPN-et ditt fungerer og Hva er Ransomware og hvordan kan du stoppe det.

Jeg håper du finner denne informasjonen nyttig. Skaff deg en VPN-tjeneste i dag og nyt privat surfing. Har du andre forslag hvilken VPN som er best, skriv gjerne en melding i feltet under. Ha en trygg og sikker surfing videre!

Les også: Beskytt og samle passordene dine på ett sted

 

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.