85 Populære nettbutikker med Gavekort på nett

Gavekort på nett
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Her finner du gavekort på nett og tips til mange bra nettbutikker det er best å bruke

Kjøpe gavekort på nett? Gavekort, verdikort eller gift cards på engelsk, kan være en fin gave å gi bort til voksne hvis de ønsker seg noe spesielt i en bestemt butikk eller du ikke vet hva annet du skal gi. Til barn og unge pleier man gjerne fortsatt å gi penger.

For å gi deg god oversikt over gavekort på nett, lister vi opp en drøss fantastiske nettbutikker og tjenester som tilbyr gavekort.

Dette er også en god idé om du har hastverk og mangler noe å gi bort i siste liten. De fleste gavekort hos de seriøse aktørene kan du få tilsendt på epost og gi bort med en gang.

Hva er gavekort?

Et gavekort er et kort med forhåndskjøpt verdi som kan brukes til å kjøpe varer eller tjenester. Formen er enten et plastkort, papir eller elektronisk. Bruksområdet er hovedsakelig som gave, premie eller erstatning. Kortet varer bare en viss periode, gjerne et år, og kan aldri byttes i penger.

Butikkene du får presentert her er en god blanding av enkeltstående butikker innen forskjellige nisjer, kjedebutikker og egne nettbutikker som kun driver med digitale gavekort.

I sistnevnte kategori finner man ofte opplevelse gaver og gavekort på ting å gjøre. Det blir spesielt godt mottatt av de som har det meste og ikke trenger en fysisk ting.

Vi pleier å ha som hovedregel at man ikke bør gi bort hva som helst og at det beste er om mottaker selv ytrer et ønske om gavekort i den eller den butikken. Det er nemlig endel ulemper med slike kort, som vi kommer litt tilbake til.

Skum også over artikkelen vår med de 50 beste gavebutikkene på nett.

5 Kjappe gavekortbutikker

For å gjøre netthandelen din enklere og raskere, i tilfelle du har dårlig tid, anbefaler vi at du sjekker ut disse. De elektroniske gavekortene du får her gir mottaker en god opplevelse, kanskje også sammen med deg. Du finner også disse i listen lenger ned.

1. YouWish – Rundt 500 kvalitetsopplevelser å gi bort. Ett års gyldighet. Gratis bytterett.

Klikk for å se alle de fantastiske opplevelsesgavekortene til YouWish

2. Go Dream – Massevis av opplevelsesgavekort innen eventyr, adrenalin, reise, mat, velvære og kultur.

3. Kinogavekort – Gi bort en filmopplevelse. Kortet kan brukes til kjøp av kinobiletter og godteri i de fleste norske kinoer. Seriøs tjeneste fra Filmweb.

4. Truestory – Tjeneste med personlige opplevelsesgaver, håndplukket for å sikre høy kvalitet. Tar PayPal og American Express som betalingsmåte blant annet.

Truestory opplevelsesgaver nettside
Sjekk kjempeutvalget på nettsiden til Truestory opplevelsesgaver

5. Startselect – Gavekort på digitale tjenester som spill, apper, abonnement som alle liker. Disse inkluderer iCloud, Apple Music, Google Play, Playstation, Xbox, Nintendo, Spotify og Netflix med flere.

Så til resten av den komplette listen …

Les også: Supre nettbutikker som har gavekort på treningstøy


Nettbutikker som har gavekort

Denne listen gir deg oversikt over hvilke nettbutikker som har digitale gavekort. Dette er nøye og manuelt sjekket av oss. Inne på selve nettstedet må du som regel søke på gavekort for å finne fram hvis du ikke finner en egen snarvei i menyen. Butikkene varierer fra store kjeder, små nisjebutikker og nettbutikker med opplevelser.

Ta deg god tid og let etter den perfekte nettbutikken. Husk på mottaker når du kjøper.

BildeNavnSammendragKjøp

Verdt å tenke på

Nordmenn er litt dårlige til å brukt kort de får. Hvert år taper forbrukere mye penger på gavekort som ikke blir løst inn. Dette er gjerne fordi de blir glemt eller går ut på dato før man rekker bruke dem. Forbrukerrådet peker på at flere ulemper med gavekort det er greit å gjøre seg kjent med.

Ikke kjøp gavekort som foreldes fort og husk å notere utløpsdato bakpå. De fleste varer i ett år, men Hvitserk har for eksempel kort som varer i 3 år. Det anbefales å alltid ha det med og å bruke det opp raskt slik at det ikke blir glemt.

Husk også at noen butikker, av en eller annen grunn, ikke godtar verdikort som betaling når det er salg. Tenk også på at de fleste kort bare kan brukes en gang og at man ikke får ut resten av summen om man kjøper noe som er verdt mindre. Noen butikker gir tilgodelapp, men det er det lurt å sjekke.

Motsatt må man betale mer om man kjøper noe dyrt. Ikke kjøp kort i en smal nisjebutikk hvis du ikke er sikker på at mottaker virkelig ønsker seg det – da blir det fort til at det ikke blir brukt i det hele tatt.

Ellers ønsker vi god netthandel. Vet du om andre gavekortbutikker eller har erfaring med å kjøpe gavekort på nett kan du skrive en melding til oss i kommentarfeltet.

Les også: 6 spennende butikker med gaming merch!

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.