Julegaver i siste liten som ikke trenger frakt 🦌🛷

Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Litt stressa og trenger julegaver i siste liten? Her er noen tips til gaver uten frakt du kan skaffe i en fei.

Julegaver i siste liten? Nå nærmer Julaften seg snart og julegavene bør snart være i boks. Alle hinter om at man må ta det med ro, ikke stresse under juleshoppingen og ikke kjøpe julegaver i siste liten. Men når man står på lille julaften og butikkene er stengt, er det kjedelig å ha glemt noe. I hvert fall til kone, kjæreste, samboer eller barn. Selv om netthandel i utgangspunktet er veldig enkelt og tidsbesparende krever det noen dager på frakt fra nettbutikkene.

Derfor gir vi deg her noen tips til gaver folk blir kjempeglade for å få men som krever minimal innsats å skaffe og som ikke krever frakt. Du bestiller dem på nett og får til sendt på epost med en gang og kan skrive ut et enkelt gavebevis for eksempel. Putt det i en gave eske eller konvolutt og skriv et koselig kort ved siden av. Det kommer til å bli helt perfekt!

Hvis du har andre forslag så skriv gjerne en kommentar helt nederst på siden eller les hva andre har foreslått. Les også vår lange oversikt over de 50 beste gavebutikkene, men mange av disse krever altså frakt, noe det ikke er tid til i dette scenariet. Her finner du flere nettbutikker som tilbyr hjemlevering på døra.

Her er 10 forslag til frakt-frie julepresanger du fikser i siste liten som ikke trenger å sendes og som er super enkelt å kjøpe:


1. Opplevelsesgaver

Årets mest populære gave er gode opplevelser. Materielle gaver som mottakeren egentlig ikke ønsker seg eller trenger, er liten vits. De fleste har faktisk det de trenger av ting og tang.

Men en god opplevelse av ett eller annet slag går aldri av moten. Da er det jo flaks at slike kan bestilles rett på nett fra proffe leverandører.

Slike opplevelser kan enten være basert på eventyr og action, kulinariske mat opplevelser, kultur, velvære, motorsport, overnattinger og natur.

I nettbutikker som selger opplevelsesgaver kan du enten kjøpe en bestemt opplevelse innen forskjellige kategorier, eller du kan gå for et generelt gavekort på en viss sum som gjør at mottaker kan velge selv. Hva du går for er egentlig opp til deg.

Beste nettbutikker for opplevelsesgaver er:

1. YouWish gavekort på opplevelser

YouWish har tonnevis av gavekort med opplevelser, hyggelige stunder og ting å gjøre. Perfekt å gi bort til de fleste, og krever ikke frakt.

 • Nesten 1000 ulike opplevelsesgaver.
 • Over 230000 fornøyde kunder.
 • Skreddersy personlig hilsen.
 • Direkte levering med eGaverkort eller Gaveeske.
 • Gratis bytterett.
 • Noe for enhver smak.
Besøk Youwish her
Filmweb kinogavekort nettside

2. Filmweb Kinogavekort

Kinogavekort – alle elsker film og en god kinoopplevelse.

Vil du virkelig slå på stortromma kan en uforglemmelig opplevelsesreise være tingen. De er ikke billige, men det gir en opplevelse for livet. På disse reisene er det perfekt å bli med selv også så du kan dele den unike opplevelsen med den du er glad i.

Kjøp Kinogavekort her

2. Elektronisk gavekort på sportsutstyr eller klær

Et generelle gavekort på klær, sko eller sportsutstyr er en fin ting å gi bort dersom du ikke vet nøyaktig hva du skal gi bort. I denne konteksten er det også en enkel gave å skaffe i siste liten. Elektroniske gavekort kan mottas på epost. Det er ikke alle som støtter dette, men forslagene våre under gjør det. Fremgangsmåten er at man kjøper et gavekort på en bestemt sum og får det til sendt enten per post eller langt raskere epost.

Her er forslag til tre gode nettbutikker der du får elektronisk gavekort. Nelly og Stylepit er gode kles- og skobutikker mens Skistart er en sportsbutikk med skiutstyr og mye innen klær, sko og annet sportsutstyr.

Gavekort fra Nelly her Gavekort fra Miinto her Gaverkort fra Skistart her nettbutikker med gavekort

Sjekk også med andre bra klesbutikker og sportsbutikker om de har gavekort.


3. Send en artig hilsen

Med tjenesten Memmo kan du sende en hilsen digitalt. Memmo er en nettbasert plattform som gir brukere mulighet til å bestille personlige videomeldinger fra kjendiser. Den fungerer ved at brukerne blar gjennom tusenvis av kjendisers profiler, fra ulike felt som TV, musikk, sport, og mer, for å finne en kjendis de ønsker en video fra. Etter å ha valgt en kjendis, forklarer brukeren hva de ønsker at videoen skal inneholde. Kjendisen tar deretter opp den personlige videohilsenen og sender den til kunden. Memmo tilbyr en pengene-tilbake-garanti og sikker betaling. Levering av videoen kan skje innen 24 timer. Plattformen gjør det mulig å gi bort unike og minneverdige gaver, som personlige hilsener eller gratulasjoner fra kjendiser.

Memmo videohilsen

Prøv Memmo

 • Personlige videohilsener fra kjendiser.
 • Kjendiser fra sport, musikk, og TV.
 • Gaveide til spesielle anledninger.
 • Pengene tilbake-garanti og sikker betaling.
 • Levering innen 7 dager, 24-timers mulighet.
Besøk Memmo her

10%

Memmo rabattkode

Rabattkode som kan brukes hos Memmo: mybenefit10

Mer Mindre
Utløper:
LinkedIn

4. Reiser og hotellopphold

Reiser og hotellopphold kan fort komme opp i greie summer, men er kanskje nettopp det som skal til når du trenger en rask gave til kone, mann, kjæreste eller samboer. Det vil i hvert fall bli satt pris på og sannsynligheten er stor for at du kan være med selv. En reise hvor mottaker reiser helt alene er kanskje ikke så hyggelig som om man er flere.

Hvor reisen skal gå og hvor mye du legger i det, må du bestemme selv. Det er mye å velge i blant kortreiste storbyferier i Europa som Paris, London og Amsterdam. Siden det er en julegave, er kanskje en helgetur til en slik by nok. Ferier på en uke eller mer bør kanskje avklares litt mer med mottaker.

Her er to bra nettsteder der du kan bestille reiser og flybilletter:

Booking.com nettreisebyrå

Booking.com

 • Globalt nettreisebyrå med et bredt tilbud på 43 språk.
 • Plattformen inkluderer nå fly, leiebil, opplevelser, og privat ferieutleie.
 • Ledende, brukervennlig reiseplattform med litt frynsete rykte.
 • Tilbyr alt fra flyreiser og hoteller til aktivitetsbooking.

Les mer om vår Booking.com erfaring i denne artikkelen.

Besøk Booking.com
Expedia nettside

Expedia

 • Omfattende reisetjenester: Hoteller, flybilletter, leiebiler, og pakkereiser.
 • Bredt utvalg av destinasjoner og overnattingsmuligheter.
 • Fordelaktige priser ved samtidig booking av fly og hotell.
 • Expedia Rewards gir rabatter og medlemsfordeler.
 • Praktisk app for enkel reiseplanlegging og -håndtering.
Besøk Expedia

Og her er tre bra nettsteder for hotellbestilling:

Trivago Hotels.com Strawberry

En annet og litt rimeligere gave, som fortsatt er hyggelig, er en weekendtur med båt. En båtreise til København med DFDS Seaways er alltid hyggelig. Legger man inn litt shopping og gode matopplevelser blir turen fullkommen.

Sjekk også artikkelen vår Topp 10 Nettsteder Med Fly Og Hotell for flere forslag.


5. Send blomster

Når nøden er størst, kan du alltids ty til blomster. Som julegave bør man kanskje tenke seg litt om, men floristene på nett gir deg gode tips. De leverer raskt personlig levert på døren.

Her er to forslag til bra nettbutikker med blomster:

Euroflorist jul

Anbefalt: Euroflorist

 1. Levering i hele Norge og internasjonalt gjennom et omfattende nettverk.
 2. Et bredt utvalg av blomster for alle anledninger.
 3. Mulighet for å inkludere tilleggsgaver som sjokolade og bamser.
 4. Tilbyr levering samme dag ved tidlig bestilling.
 5. Garantert kvalitet på blomster med ulike betalingsalternativer.
Besøk euroflorist

Les også vår artikkel om blomsterbutikker og lær mer om Rosespråket her.


6. Lydbøker og fortellinger

Abonnement på streamingtjenester av lydbøker er en fin fraktfri gave som kan bestilles raskt og enkelt. Storytel og Fabel er slike tjenester med lydbøker og ebøker.

Denne Storytel-direktelinken fører rett til der du kan bestille gavekort. Du velger mellom 1, 3, 6 eller 12 måneders abonnement å gi bort. Har du SAS Eurobonus-poeng til overs kan du betale med det også.

Hvis du ønsker å prøve Fabel selv kan du prøve noen uker ved å klikke på bildet under.


7. Abonnement på …

blader og magasiner spesielt til barn får du hos Stabenfeldt.

kaffe får du hos KaffeBox.


8. Billetter

Billetter til kulturelle opplevelser, sportsarrangementer, severdigheter, museum, messer, musikaler, teaterstykker, opera, ballett og fornøyelsesparker er fine gaver. De trenger ikke å fraktes og kan bestilles veldig raskt og greit.

Tre steder som er lure å bestille billetter:

 1. Ticket Service

 2. Kinogavekort

 3. Latter

 4. Nationaltheatret

  Filmweb kinogavekort nettside
  Å kjøpe gavekort på kino fra Filmweb Kinogavekort blir nesten ikke enklere.

9. Medlemskap og støtte

Medlemskap i forskjellige foreninger og lag som passer mottaker er en god idé. Er mottaker tur interessert kan du for eksempel sjekke ut Den Norske Turistforening, DNT. De har til og med en egen artikkel som handler om julegaver i siste liten.

Har du andre forslag til hvor man kan gi bort medlemskap og gi støtte i gave?


10. Elektroniske magasin og blader

Du kan gi bort magasiner og blader i digitalform slik som Illustrert Vitenskap. På nettstedet Wype får man også abonnement på 12 digitale magasiner som også kan deles med andre i familien. Her har du også mulighet til å bestille gavekort der mottaker selv kan velge mellom 5, 8 eller 11 magasiner.

Bladene man kan velge mellom er Bo Bedre, BoligPluss, iForm, Illustrert Vitenskap, Historie, Tara, Gjør Det Selv, Aktiv Trening, Komputer for alle, Digital Foto, National Geographic og Costume. Gå inn på siden og sjekk hvordan du gjør det.


Hva synes du om julegave-tipsene? Du har selvfølgelig også selvlagde gaver, personlige tjenester og andre gaver du egentlig ikke trenger kjøpe. Dette kan også være hyggelig å gi bort selv om det er i siste liten.

Les også: Ny juletrefot? Her er 12 fine varianter å velge mellom

Lykke til, stress ned og God Jul!

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.