Hvordan bli kvitt bananfluer? Kan man kjøpe noe?

bli kvitt bananfluer
Siden kan inneholde annonselenker

Slik blir du kvitt bananfluer med tips og triks

Bananfluer, eller fruktfluer, er uønskede husgjester som de fleste har opplevd å få på besøk. Når du oppdager at du har fått bananfluer på kjøkkenet gjelder det å bli kvitt dem raskest mulig for å unngå at de formerer seg og tar fullstendig over hjemmet ditt. De kan være veldig irriterende men det finnes måter å bli kvitt dem på. Mange lurer også på om det er noe man kan kjøpe for å bli kvitt bananfluer som et apparat eller noe. Vi har et forslag her også.

Les videre for å lære mer om hvordan du kan bli kvitt bananfluer.

Hvor kommer bananfluer fra?

Noen ganger kan det virke som om bananfluer bare dukker opp fra ingensteds, men sannheten er at de ofte sniker seg inn med frukten du kjøper på butikken. Som navnet antyder liker de bananer godt, men trives godt med all frukt som inneholder mye fruktose. Bananfluer tiltrekkes spesielt av overmoden eller råtten frukt, og det er her de legger eggene sine.

Hver kvinnelig bananflue kan legge opptil 500 egg om gangen! Av den grunn er det viktig å ta grep så snart du ser den aller første bananfluen for å unngå å få hundrevis av dem på kjøkkenet ditt. Etter klekking fester larvene seg på frukten hvor de ble født i noen dager før de utvikler seg til voksne med vinger. Totalt sett er livssyklusen deres ganske raskt, og bananfluer er i stand til å pare seg bare to dager etter at de blir voksne, noe som betyr at det haster å bli kvitt dem.

Hvordan blir man kvitt irriterende bananfluer?
Bananfluer, eller fruktfluer, er både irriterende og… irriterende.

Hvordan kan man redusere sjansen for å få bananfluer?

Bananfluer hater rene overflater, derfor er en av de viktigste tingene du kan gjøre å holde kjøkkenet rent og ryddig. Dersom det ligger gammel mat og smuler på kjøkkenbenken eller i vasken kan det gi bananfluen gode levevilkår. Det er også viktig å unngå at man har overmoden frukt liggende åpent på kjøkkendisken.

Spesielt dersom frukten allerede var litt overmoden da du kjøpte den er det en sjanse for at den allerede har egg eller larver på seg som snart vil kunne bli til bananfluer. Når det er sagt kan det være vanskelig å fullstendig unngå bananfluer selv om du vasker ofte og er forsiktig med overmoden frukt.

Hvordan bli kvitt bananfluer?

Den første du bør gjøre er å kaste ut overmoden eller råtten mat. Du bør kaste dette helt ut av huset, ikke bare i et søppelspann under vasken. Dersom du har frukt som du ønsker å beholde for å spise senere bør du oppbevare den i en plastpose eller lignende for å unngå at bananfluene får tilgang. Det neste du bør gjøre er å rengjøre alle overflater som nevnt tidligere. Husk spesielt å holde vasken fri for matrester da dette også er et sted hvor bananfluene ofte liker seg godt.

Når disse første tiltakene er tatt vil ofte mye av jobben være gjort, men det vil likevel være noen bananfluer igjen som kan være vanskelige å bli kvitt. For å bli kvitt de siste bananfluene og unngå at populasjonen blusser opp igjen kan det være lurt å sette opp noen feller. Det finnes produkter man kan kjøpe som er laget for dette, men det er fult mulig å lage dette selv uten å bruke giftige innsektsmidler.

En av de enkleste fellene man kan lage for å drepe bananfluer krever kun ingredienser som finnes i de fleste kjøkken. Fyll en bolle eller et glass med eplecidereddik (eller bland vanlig eddik med litt eplejuice), dekk over med plastfolie og bruk en gummistrikk for å sørge for at folien sitter tett rundt kanten, stikk deretter bittesmå hull i toppen av folien. Eddiken vil tiltrekke seg bananfluene som vil krype inn gjennom hullene i folien, og når de først er inne vil de ikke klare å komme seg ut igjen. En annen vanlig variant er å droppe plastfolien helt og i stedet blande inn en dråpe Zalo i eddiken. Oppvaskmiddelet reduserer overflatespenningen i væsken, noe som gjør at bananfluene drukner når de prøver å smake på eddiken.

Eddik, Zalo og eplejuice er noe du kan handle i en matbutikk på nett.

Kjøp en insektdreper

En elektrisk insektdreper kan være en ide om du har veldig mye problemer med fluer som fruktfluer, husfluer og bananfluer. Nettbutikker som Kjell & Company, 24hshop og Skadedyrbutikken har et lite utvalg. Andre elektrobutikker kan også ha slike apparater.

Her er også 3 par raske produktforslag:

Dyr insektsdreper

Perfekt for kjøkkenet

Denne Blaupunkt insektdreperen for innendørs bruk passer for rom på 50 kvadratmeter og er perfekt til kjøkkenet. Den har moderne konstruksjon med UV LED lys og vifte som suger inn fluene og myggen. Den har to vifteinnstillinger som påvirker lydnivået litt.

Les mer om produktet hos Kjell & Company som har den:

Sjekk produkt
Medium insektsdreper

Mindre insektdreper

Denne varianten minner om den over med UV LED lys og sugende vifte, men passer til hakket mindre rom. Den er også noe rimeligere. Den er fri for kjemikaler og lukt og er sikker i bruk. Klarer du å samle opp en haug fluer eller mygg har apparatet en uttrekkbar skuff som gjør det lett å fjerne fluene.

Les mer hos Kjell & Company:

Sjekk produkt
Insektsdreper

Billig insektsdreper

Her ser du en enkel og ganske billig insektsdreper som ikke koster mange hundrelappene. Men vi synes den ser ganske fin ut. Varehuset CDON har flere varianter som du kan se her:

Sjekk produkt

En nyttig video

Her er en nyttig video som viser mer hvordan man blir kvitt bananfluer tilsvarende det vi nevnte over. Dette er den billige gjør det selv løsningen:

Hva har dette med nettbutikker å gjøre lurer du kanskje på? Nei, ikke nødvendigvis så mye. Vi ønsket bare å tipse om et velkjent problem.

Har du selv noen tips til hva som fungerer og ikke fungerer kan du skrive det i kommentarfeltet. Kanskje du har et produktforslag som vil hjelpe andre?

Les også: 5 flotte nettbutikker med drivhus og hagestuer

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.