10 beste byggevarehus med byggevarer på nett

Beste byggevarehus med byggevarer på nett
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Planlegger du årets byggeprosjekt? Spar tid ved å handle i et byggevarehus på nett

Dette er artikkelen for deg som lurer på hvor man kjøper trelast og billige byggevarer på nett, gjerne billig, og hvilken norske nettbutikk man egentlig bør velge. Butikklisten over bra forretninger innen bygghandel finner du lenger ned på siden under teksten.

Enten du skal bygge hus, platting eller pusse opp inne kan du enkelt handle verktøy og byggematerialer på nett. Skal du ha store mengder plank, gipsplater og trelast er det både praktisk og enkelt å bestille på web og få alt fraktet hjem til deg. Det er også smart i tilfelle du har lang vei til byggebutikken, ikke har hengerfeste eller ikke har mulighet til å ta turen selv. Det eneste du trenger gjøre er å være tilstede for å ta det imot på selve leveringsdagen. Det kan ta noen dager ekstra mot å dra i butikk og handle selv, men som regel klarer man med riktig planlegging å vente litt.

De fleste store byggevarehus har i dag egen nettbutikk med hjemlevering eller henting i butikken. Butikkene er beregnet både for hjemmefiksere, semi-proffe og proffe håndverkere. Noen kjente store byggevarehus ramler også utenfor uten egen nettbutikk, og er dermed ikke med i våre anbefalinger. Vi nevner ikke navn.


Topp 3 internettbutikker innen bygghandel:

Her er våre topp 3 favoritter for netthandel av trelast og byggvarer. Under disse finner du resten av online butikkene som selger innen denne nisjen.

1. Byggmax er ofte vårt førstevalg når vi skal handle billige og bra byggevarer på nett. Fraktkostnader blir estimert utfra hvor du bor og fra hvor varene sendes. De har 365 dagers åpent kjøp og operer med samme priser på nett og i butikk. De har prisløfte, men det skal godt gjøres å finne billigere byggevarer enn Byggmax.

Byggmax nettbutikk
Byggmax nettbutikk

2. Bygger’n er en landsdekkende byggevarekjede med omtrent 100 utsalgssteder. I noen av disse kan du handle på nett og få varene sendt hjem. De har et stort og bredt vareutvalg som gjør at man alltid finner det man er på jakt etter.

3. Bauhaus Nettbutikk får du trelast, elektriske artikler, belysning, verktøy og jernvare, ting til hagen og oppussingsartikler. Her får du alt du trenger. De har 4 ukers bytterett og Click & Collect.


10 beste og tryggeste byggevarehus med byggematerialer på nett

Her er 10 nøye utvalgte byggevarehus på nett som vi syns er de beste. Sjekk alltid flere og sammenlign priser som ofte kan varierer stort. Klikk på knappen Til Nettbutikken for å rett til siden. Enklere blir det ikke!

logoNavnSammendragHandle

Ta også en titt på kategorien Trelast og Byggevarer hvis du trenger forslag til flere internettbutikker.


Hvordan handle byggematerialer på nett

Som i vanlige nettbutikker blar du deg gjennom varekatalogen i forskjellige kategorier eller søker etter det du trenger. Som eksempel bruker vi BYGGmax som er en velkjent og trygg byggevarebutikk på nett og butikk med billige varer. Når du går inn på siden vil den først at du velger hvilket varehus som er nærmest deg. Dette for å kunne estimere leveringskost og tid samt gi deg korrekt lagerbeholdning.

Byggevarehusene sender fra sine egne butikklagere og har dermed forskjellig lagerbeholdning avhengig av hvor du er i landet.

Hos Byggmax kan du i skrivende stund søke blant 45200 varer, eller du kan gå inn på hovedkategoriene Trelast & Byggevarer, Utemiljø, Interiør, Dør & vindu eller VVS og elektro. Vet du hva du skal ha er det enklest å bruke søkefeltet. Når du finner de varene du skal ha, har sjekket dimensjoner, materialer og andre kvaliteter, legger du det i handlekurven. Her får du valget om å til kassa og betale eller skrive ut en plukkliste du kan ha med deg om du ønsker å kjøpe i fysisk butikk.

Velger du å betale og få det levert vil du få opp fraktalternativer og pris på dette. Avhengig av hvor mye du bestiller blir disse varene sendt til nærmeste utleveringssted for post, med budbil eller stor kranbil. Husk å lese vilkår for levering med bil så du er sikker på at den kommer fram. På dagen varene blir levert må en myndig person inspisere at alt er med og i god stand og signere før byggevarene blir losset av.

Det kan i grunn ikke bli enklere og vi anbefaler at du gir det et forsøk. Skriv gjerne en kommentar nederst på siden med dine erfaringer med å bestille trelast og byggematerialer på nett.

Her er anbefalingene våre til bra internettbutikker for en trygg netthandel:

Proffe verktøybutikker på nett

Det finnes også bra internettbutikker som fokuserer på verktøy på nett (se egen artikkel) samt utstyrs aspektet ved oppussing og bygging. Vi forslår at du sjekker utvalget til Globaltools, Staypro, Verktøy4u og Verktøy.no for de beste verktøyene,  prisene, tilbehøret, verneutstyret og instrumentene.

Her på eButikker.no er det også en egen kategori for nettbutikker med arbeidstøy.

Typiske byggeprodukter du kan handle på nett

Her er en liten liste (byggvareliste) over typiske ting som er fullt mulig å handle på internett. Vi håper det gir det noen gode ideer til hva som er mulig:

 • Trevirke (impregnert og til konstruksjon)
 • Terrassebord
 • Listverk
 • Plater (Gipsplater, MDF og byggeplater)
 • Spiker og skruer (Terrasseskruer blant annet)
 • Isolasjon (Mineralull, skumplast, fuktsperre osv)
 • Støp og grunnmur (Sement, forskalingsblokker, armering, murblokker med mer)
 • Verktøy
 • Ting til tak (Takpapp, takplater, takrenner, takstein for eksempel)
 • Kledning og panel
 • Rekkverk og gjerder
 • Innedører
 • Utedører
 • Vinduer
 • Maling, fug og malerutstyr
 • Parkett
 • Tapet og lim
 • Bygg til utemiljø som drivhus, anneks, garasje og boder
 • Leca
 • Og mye, mye mer…
Hvis du savner en online nettbutikk så meld den inn her. Skriv gjerne en omtale til selve nettbutikken om du er fornøyd med den eller ikke. Vi setter stor pris på deling av denne artikkelen til venner, på blogger eller forum. Takk. 🙂 God netthandel og lykke til med byggeprosjektet ditt!

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.