Elektrisk bil til barn? Her er noen kule forslag.

Elektrisk bil til barn
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Her er våre forslag til valg av elektrisk bil til barn og hvor den kan kjøpes.

Å dure rundt i en elektrisk bil som kan bevege seg selv er en stor drøm for mange små. Det var i hvert fall noe jeg drømte masse om selv da jeg var liten. En slik elektrisk bil til barn kan kanskje virke som en veldig dyr leke, men selv om de koster noen tusen trenger det ikke være helt avskrekkende. De kommer i mange forskjellige prisgrupper fra under tusenlappen og oppover, så her er det bare å velge etter lommeboka. Jo større bilen er, jo mer finesser den har og jo flere barn som får plass oppi er utslagsgivende på prisen. Du finner knapt større gave en dette til barna dine.

Bosituasjon og uteområde dikterer gjerne hvor stor bil man kan kjøpe. Siden et slikt kjøretøy ofte er ganske store betyr det at det er utfordrende å bruke hvis man bor i en liten leilighet, men det finnes muligheter her også. Som regel er elektriske biler for barn beregnet til å bruke utendørs i sommerhalvåret. Men har man hus med en rimelig stor gårdsplass er det egentlig ingen begrensninger. Det anbefales at man kjører på fast og flatt underlag som asfalt, plen, fast grus eller brostein.

Elektriske kjøretøy der barnet sitter oppi passer typisk for barn mellom 3 og 8 år, eller så lenge det ikke overskrider størrelse og vekt. Sjekk spesifikasjonen til produktet eller hør med nettbutikken før du handler. Noen biler har også plass til flere barn oppi, men det er gjerne de aller største. Hvor gøy er det ikke å suse rundt med broren sin eller søsteren sin?

Ellers er det mange forskjellige finesser og teknologier som kanskje følger med, eller man kan kjøpe ved siden av. Det er forskjell på hjul og dekk – noen er hard plast, mens andre har gummi med mer grep. Det kan være forskjell på batterier, ladere (og om det er inkludert) og fjernkontroll for fjernstyring. Noen biler har også Mp3 inngang, lyd, lys, mulighet for å åpne dører og panser pluss en drøss andre ting.

Nettbutikker med elektrisk bil til barn

Det er flere nettbutikker og lekebutikker som selger elbil og det er ganske mange varianter å velge mellom. Det går mye i sportsbiler, jeep’er, suv’er, traktorer, ATV’er og motorsykler. Vi viser deg de modellene vi mener skiller seg ut og er ekstra kule. Vi anbefaler at du blar deg nedover i ro og mak, gjerne sammen med barnet, og vurder hvilken som passer best.

Utvalget av elbiler for barn er mye større en de vi har valgt ut her, så besøk nettbutikkene for å se mer på utvalget. De gode nettbutikkene som er representert i denne artikkelen er Choppi, Villakids, KidsDreamStore, Jollyroom, EuroToys, CDON, VidaXL og Lekekassen. Du finner flere butikker i elbil kategorien under lekebutikker her på siden. Du finner dem også praktisk listet opp i denne artikkelen som heter 10 Nettbutikker Med Elektriske Biler For Barn.

Choppi.no og Ruller.no har også et stort utvalg som er verdt å sjekke ut. Choppi selger for eksempel el-kjøretøy av merkene Polaris, John Deere, Audi, LaFerrari, Mercedes og Ford Ranger.

Vet du om en annen kul elbil og hvor den kan kjøpes, skriv en kommentar nederst!

Kule elkjøretøy for kids

Semitrailer trekkvogn

Vi begynner med en stor elektriske lastebil som er en sann drøm for små gutter og jenter som liker store kjøretøy. Den detaljerte og innholdsrike Mercedes Benz trekkvognen kommer i to farger og klistremerker som gir kjøretøyet et heftig racingpreg. Den passer barn i alderen 3 til 8 år, går i 3-5 km/t, har LED lyst, MP3 audio inngang, USB kontakt og minnekortleser. Bilen går både framover og bakover og har setebelte for økt sikkerhet.

Besøk Villakids for flere detaljer om bilen. De har et spennende utvalg av elektriske biler til barn som ikke finnes andre steder.

villakids_stor-elektrisk-lastebil
Stor elektrisk trailer trekkvogn i hvit eller rød. (Villakids)

Anleggsmaskiner

Disse små gule elektriske anleggsmaskinene er også vanvittig kule. De kommer i variant som bulldoser eller gravemaskin. Har man to barn er det nesten så man bør kjøpe begge typer. Det følger med fjernkontroll så du som forelder kan overstyre kjøringen ved behov. Elkjøretøyene har LED lys her og der som blinker i forskjellige farger og gjør arbeidsplassen trygg. Man kan også spille av musikk via minnekort eller USB minnepinne.

Mer detaljer og pris i denne nettbutikken.

Elektriske anleggsmaskiner barn
Elektriske anleggsmaskiner barn. (Villakids)

Brannbil

Nok en kul elektrisk bil for barn som gjør ungen din til den kuleste i gata og klar til å bistå i enhver liksom-brann-situasjon. Denne svære røde elektriske brannbilen på nesten 1.5 meter har to seter, sirene, motorlyd, oppbevaringsrom, musikkavspilling, kul belysning og fungerende brannslange. Fulloppladet kan den brukes i 1,5 time før den må kobles i lader. Hastigheten er på mellom 3 og 7 km/t.

Perfekt for små som drømmer om å bli brannkonstabel. Les mer om elbilen her.

Elektrisk brannbil for barn
Elektrisk brannbil for barn. (Villakids)

Toyota Tundra

Offroad kjøretøy har alltid vært svært populært for barn som liker å teste litt grenser i hagen med bilen. Detaljnivået er fantastisk med dører som kan åpnes og støtdempere. Bilen har plass til to barn og utstyrt med lys, lyd, volumknapp, MP3- og USB inngang. Det følger med fjernkontroll som gjør at en voksen kan kontrollere ferden utenfra.

Lær mer om Toyota Tundra hos Jollyroom samt sjekk ut deres store utvalg av elkjøretøy til barn.

Toyota Tundra Elbil
Toyota Tundra elbil. (Jollyroom)

Lamborghini

Lamborghini har noen av de beste superbilene som finnes med historie tilbake til 1948. Selv om en ekte variant kanskje er i dyreste laget for mor og far, er det fullt mulig å la smårollingene kose seg i en luksuriøs sportsbil. Disse miniversjonene av elektriske Lamborghini-er har et røft og detaljert design og kommer i fargene rød og sort. De har plass til to barn og har finesser som dører som svinger opp, skinninteriør, LED lykter, musikkspiller og Bluetooth fjernkontroll.

Les også om flotte Ferrari modeller lenger ned.

Gå inn på Villakids og sjekk de rå bildene av bilens bakparti!

villakids_elektrisk-lambo-farger
Elbil Lamborghini i to farger. (Villakids)

McLaren P1

Denne knallgule McLaren P1 sportsbilen med rå felger og frekt bakparti falt vi veldig for. Den passer for ett barn fra 3 år. Vi ser for oss at denne blir vanskelig å dele med søsken, men det går kanskje. Den har ultratøffe måkevingedører, sikkerhetssele, lyd, lys og musikkmuligheter. Batteri, lader og fjernkontroll til foreldre følger selvfølgelig med bilen. Dette er et bra julegavetips fra nettbutikken selv!

Finn ut mer om bilen hos Jollyroom.

Gul McLaren P1 Elbil
Gul McLaren P1 elbil. (Jollyroom)

Jeep

Denne kule elbilen har høy bakkeklaring, bakhjulsdrift og mange fine detaljer som verktøykasse bak. Dørene kan åpnes, lysene lyser og knappene på rattet kan tutes med. Alex’s Garage Jeep har plass til ett barn og kommer i sort og hvit. Sett på musikken, still inn retningen med bilens girspak, forover eller bakover, og trykk på gasspedalen for å kjøre. Slipper man pedalen stopper bilen. Med denne kommer barnet ut på mange fine ekspedisjoner!

Sjekk priser, lagerstatus og andre detaljer her.

Alex's Garage Elbil Jeep Farger
Alex’s Garage elbil Jeep i to farger. (Jollyroom)

Audi Q7

De fleste store bilmerker har elektriske kjøretøy i barnestørrelse som BMW, Mercedes, Volvo, Ferrari, Land Rover og Jaguar. Dette er barneversjonen av Audis eksklusive Q7. Den finnes i flere versjoner og størrelser, men begge har et fantastisk detaljnivå. Den har fjernkontroll for voksenstyring, gummihjul for godt grep, 3 gir, støtdempere og sikkerhetsbelte.

Bilden har 2 stykk 35W motorer og 12V7Ah batteri. Med det kan man kjøre rundt i 1 time. På dashbordet finnes batteriindikator slik at barnet kan følge med på når det trenger kjøre til ladestasjonen for tanking.

Flere detaljer om bilen finner du her.

Sort_Audi Q7 Elbil
2-seter: Utrolig fin Audi Q7 Elbil i sort. (Jollyroom)

I varehusene CDON.com og VidaXL kan du også kjøpe en Audi Q7 med ett sete. Den er litt billigere enn toseteren over og fåes i fargene hvit, rød og sort. Den har brukstid på ca 30 minutter og et stykk 15W motor. Bilen har to gir, framover og revers, musikkanlegg med volumknapp og hvite LED lys samt hjuleoppheng med støtdempere.

audi_q7_ett_Barn
1-seter: Versjon av Audi Q7 til ett barn. (CDON og VidaXL)

Hummer

Amerikanske Hummer har noen fantastiske biler for offroad-kjøring. Opprinnelig laget de biler for militæret med betegnelsen High-Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle forkortet HMMWV, eller populært kallt Humvee. Senere i 1992 ble disse tilgjengelig for sivile og nå også for barn. Hummer-elbilen kommer i fargene rød og svart og med setebelte, lys og lyd. Dashbordet har også lys og rattet har horn for å advare fotgjengere rundt.

Avbildet under er varianten med plass til to barn, men den finnes også som en-seter.

Sjekk prisen på to-seteren og detaljer rundt versjonen med ett sete her.

Alexs Garage Elbil Hummer Toseter
Toseters Alexs Garage Elbil Hummer. (Jollyroom)

Volvo XC90

Den flotte Volvo XC90 elbilen har fine runde detaljer på karosseri, kule felger, tre-fargede detaljer på interiør, brede hjul og dør som kan åpnes. Den ser rett og slett ut som en virkelighetstro modell som har krympet til en søt liten bil. Kjøretøyet har to gir og mulighet for å koble til MP3 inngang til musikk. Også denne bilen har fjernkontroll en voksen kan bruke for å styre bilen på avstand før barnet kan kjøre selv.

Flere detaljer om bilen finner du her.

Elektrisk Volvo XC90 Elbil
Detaljert Volvo XC90 elbil. (Jollyroom)

Mercedes Unimog

Mercedes Unimog fra Elite Toys har et ekstremt tøft design og er en av de dyreste bilene i denne listen i det vanlige prissjiktet. Unimog er navnet på en serie terrenggående lastebiler fra Mercedes opprinnelig brukt innen forsvar, jordbruk, skogbruk og redningsvesen. Denne barnebilen har punkteringsfrie plastdekk, lyd og musikk funksjon som styres fra rattet, doble motorer, gir framover og bakover og sikkerhetsbelte. Foreldre kan styre bilen med medfølgende fjernkontroll. Med denne kan ekspedisjonen gå til verdener med dinosaurer, gamle ruiner i jungelen, eller kanskje månen? Bare fantasien bestemmer.

Bilen finner du i nettbutikken CDON. 

Mercedes Unimog
Råtøff Mercedes Unimog (CDON)

Polaris Ranger RZR Green Shado

Denne kostbare elbilen fra italienske Peg Perego passer for litt større (og veldig heldige) barn. Det anbefales at den brukes av 6-åringer og oppover. Terrengbilen har to kraftige 340W motorer driftet av et 24 volts batteri. Her er det god plass til to barn godt festet med belter. Man kan absolutt ta denne bilen utenfor gårdsplassen og bevege seg ut i skog og mark. Bilen klarer en helning på 17%, har veltebøyle med lys, støtdempere bak og solide hjul. I midten av hjulene er en gummiremse for bedre grep.

Andre finesser er koppholdere, FM radio og MP3 inngang. Setene kan justeres i lengderetning

Pris og flere detaljer finner du her og i den norske nettbutikken Choppi som fører Polaris.

Polaris Ranger RZR Green Shado
Polaris Ranger RZR Green Shado (Eurotoys)

Mercedes Benz NZ 300SL

Her er en søt og kul elektrisk bil for ett barn i retrostil. Den koster ikke så mye som mange av alternativene over, så det kan jo være verdt å vurdere om man er på jakt etter noe billigere. Lekevarianten av Mercedes Benz NZ 300SL passer barn fra 3 til 6 år. Den er fin og svart i «lakken» og har flotte detaljer som krommet listverk og støtfangere foran og bak. Det følger med fjernkontroll, batteri og lader samt funksjoner som MP3 tilkobling, volumknapp, lys og lyd.

Den kommer også i fargen rød med sort sete, men uten krommet list på siden.

Denne og mange flere alternativer finner du hos Jollyroom.

Mercedes Benz NZ 300SL Elbil
Stilfull og sort Mercedes Benz NZ 300SL Elbil. (Jollyroom)

Traktorer

Elektriske traktorer er alltid populært blant de små. Noen har henger og andre har forskjellige graveredskap og skuffer. Forslagene under er forskjellige varianter av Peg Perego John Deere med maksfart på 7 km/t. Gass og brems er samme pedal, og den stopper når man slipper opp. Setet kan tilpasses barnets størrelse og har armlener man kan lene seg på mens man kjører, jobber og kanskje leker at man har gård.

Kan kjøpes her og hos Choppi.

lekekassen_eltraktorer
Eltraktorer fra Lekekassen.

Ferrari-aktig

Ferrari er et fantastisk italiensk bilmerke. Disse elektriske variantene for barn som minner om Ferrari kan kanskje døyve ditt eget ønske om en i virkelig skala og med ekte motor bittelitt. Den kommer i fire forskjellige farger som er rød, gull, blå eller hvit, ellers er de helt like. Anbefalt aldersgrense på disse er fra 3 til 7 år og man velge hastighet på dashbordet. Det følger også med Bluetooth fjernkontroll til forelderstyring.

Detaljer som tøffe dører som slår opp, skinnseter, over en times batteri levetid og musikkanlegg gjør denne bilen til et godt og sikkert valg for jenter og gutter.

Finn ut mer om variantene her.

villakids_elektrisk-bil-ferrari-farger
Elektrisk Ferrari for barn i fire farger. (Villakids)

Ford Ranger Monstertruck

Wow, her snakker vi rått kjøretøy! Den lisensierte Ford Ranger Monster trucken har STORE gummihjul og høy bakke klaring og ser utrolig flott ut. Bilen har 4 stykk 12V motorer og 2 stykk 12V7AH batterier med krefter nok til gress og røff asfalt. Av finesser kan nevnes skinnseter, dører som kan åpnes, batteriindikator i front, radio, sidespeil, musikkvennlig, sikkerhetsseler og lys i alle lykter. Kanskje ikke egnet for små stuer …

Monstertrucken kan kjøpes her.

elektrisk_monstertruck_barn
Elektrisk monstertruck for barn med gigantiske hjul! (Eurotoys)

Trike

Disse kule elektriske motorsyklene med tre hjul, såkalt trike, kommer med effekter som blinkende lys og røyk i form av damp fra pottene. Det ser kult ut og er helt ufarlig. De kommer i fargene blå, rød, hvit og oransje så det vanskelige her blir å velge. Den har oppgitt kjøretid på 2-3 timer som er lenger enn mange av de andre kjøretøyene over. Passer barn fra 2 til 8 år.

Velg versjon og se flere bilder i denne butikken.

Kul elektrisk motorsykkel med lys og røyk
Kul elektrisk motorsykkel med lys og røyk. (Villakids)

ATV

Vi kommer ikke utenom en skikkelig ATV, eller All Terrain Vehicle. Det er tøffe kjøretøy med fire hjul som kommer fram overalt. Det er mange nettbutikker som selger slike, men variantene under er hentet fra Lekekassen.

elektriske_atv_barn
Elektriske ATV’er for barn i gul og grønn. (Lekekassen)

Hjullaster

Choppi selger mange elektriske biler til barn og vi valgte ut denne som et kult eksempel. Deere Construction Loader passer unger fra 3 – 7 åre. 12 volts traktoren har to kraftige 165W motorer og håndterer stigning på inntil 10%. Her kan poden virkelig hjelpe til med hagearbeidet.

Kjøretøyet har en nyttelast på 40 kg og man kan kjøpe tilhenger å feste på samt ekstra lys.

Deere Construction Loader
Deere Construction Loader (Choppi)

Volkswagen Boble (Beetle)

Disse artige Boblene fant vi hos Ruller.no som har et stort utvalg el-biler i småskala. De kommer i fargene rosa og grønn og kan også passe innendørs for ett barn opp til 6 år. Toppfarten er 5 km/t og den har innebygd stereoanlegg med MP3 inngang.

søt_elbil_barn
Søt Elbil Boble for jenter og gutter. (Ruller.no)

Sikkerhet med elkjøretøy for barn

Husk at sikkerhet alltid må komme først. Barn bør helst være under oppsyn når de kjører rundt og pass på at de ikke forviller seg ut i åpen trafikk. Pass på at underlaget det kjøres på et forholdsvis flatt, ikke for glatt og at det ikke er sjanse for å velte bilen, kollidere eller komme i klem. Bruk sikkerhetsutstyr som hjelm og sikkerhetsseler hvis dette finnes. Les mer om sikkerhet i trafikken hos Politiet.

Da er det bare å si god tur! Tut og kjør.

Les også: 10 Morsomme nettbutikker med gaver til barn

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.