10 Bra nettbutikker med klorestativ til katt

klorestativ til katt
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Her er noen flotte nettbutikker der du kan kjøpe kloremøbler og klorestativ til katt

Som katteeier vet jeg alt om kattens behov for å klore og kvesse klørne sine. For å unngå at denne aktiviteten går utover sofaer, lenestoler, tepper, gardiner og annet interiør har vi et eget klorestativ for katt. Har du katt, eller skal ha, er dette noe du trenger å ha i hus! Spesielt for innekatter er det helt essensielt, men også katter som går mye ute har nytte av det innendørs. Et stativ, eller kloretre, kan også bruker som soveplass og lekeplass, det kommer an på utforming, størrelse og pris.

Litt lenger ned på siden finner du mange interessante og anbefalte internettbutikker du kan handle i med klorestativer i solid kvalitet. Mange av de dyrebutikkene finner du også i denne listen over de beste Dyrebutikkene på nett.

Hopp gjerne direkte ned til butikklisten, eller les litt mer om hvorfor katter trenger klorestativ og andre tips.

Hvorfor trenger katten klorestativ?

Det å klore og kvesse klørne er en del av kattens naturlig oppførsel og iboende behov. Katten bruker kloringen til å trene muskler, holde klørne trimmet, redusere stress, markere revir og det frigjør nytelseshormoner i kroppen. Du kan ofte høre at katten maler mens den klorer som et tegn på velvære. Aktivitet reduserer risikoen for overvekt, vektøkning og leddproblemer for huskatter. Det er viktig for huskatten å ha klørne i orden for å kunne bevege seg raskt og spontant og være aktiv.

Som nevnt over vil katten benytte seg av det den finner i hjemme for å klore, så for å spare den fine sofaen bør man ha et dedikert møbel og plass til dette.

Forskjellige typer kloremøbler

Det finnes flere varianter å velge mellom i mange størrelser. Det er ikke alle hjem som har plass til de aller største, så da går man for noe litt mindre. Man skiller gjerne på klorebrett, klorematter, klorestativ, klore tre, klorestolpe eller kloretønne.

Klorebrett er rett og slett en avlang eller firkantet flate dekket av sisaltau man kan skru rett på veggen. Noen har også hjørneform. Kloretønner er frittstående søyler dekket av kloretau, gjerne med hull i som katten kan oppholde seg inni.

Noen varianter har også små rom og avsatser katten kan sove i og slappe av på. Katter elsker å ligge i høyden og ha god utsikt over det som skjer i rommet. Kloretrær eller klorestativ er mer forseggjorte byggverk bestående av klorepåler med tau, oppholdsrom dekket med mykt materiale, hengende leker og avsatser. Størrelsen på disse kan variere veldig.

Sjekk det flotte utvalget til ZooPlus her.

Husk å kjøp nytt kloremøbel når det begynner å bli slitt. De varer ikke evig!


Topp 3 nettbutikker som selger klorestativ for katt:

Sjekk ut sortimentet i disse nettbutikkene med kloremøbler og klorebrett slik at katten din kan stimuleres og ha det bra. Dette er butikkene som ligger helt på toppen akkurat nå basert på kjøpsopplevelse og vareutvalg. Scroll også ned til listen nederst på siden.

1. ZooPlus har et stort utvalg stativer, matter, tønner, stolper og andre kloreutstyr til katten. Det er lett å finne fram i menyene og prisene er gode. De har gratis frakt over 499 så kjøper du et større stativ får du fraktet det gratis.

Zooplus nettbutikk
Zooplus nettbutikk

 

2. Petster er en dyrebutikk for hest, hund og katt med et bra utvalg morsomme kloremøbler i forskjellige størrelser. Sender fra Sverige.

3. I Love Dogs.no er en norsk butikk og har et greit utvalg klorestativ. Tidligere het kattebutikken I Love Cats, men har nå flyttet varesortimentet under hundebutikken. Nettbutikken har spesialisert seg på utstyr til hund og katt med mange bra produkter.


Plassering av kloremøbel

Mange anbefaler at man plasser kloretreet eller kloremøbelet ved et vindu slik at katten får utsikt og stimulering. Er ikke dette mulig velger man en annen plassering. Trær med soveplass bør ligge uforstyrret til slik at tamkatten får maksimalt med hvile uten forstyrrelser. Kanskje i et hjørne av stuen?

Det bør være god plass rundt kloreområdet slik at katten kan strekke seg godt ut i full lengde.

Noen av de store variantene av kattemøbler er ikke så vakre å se på og mange kvier seg for å ha dem i de mest aktive rommene i huset, men hvis du ønsker å hindre katten i å ødelegge sofaene i for eksempel stuen kan det være lurt å ha kloreplassen akkurat der.

Skriv gjerne en kommentar nederst om hvor du syns det er lurt å plassere det.

Hvordan velge riktig kloretre

Se an hvor mye plass du har tilgjengelig i huset. I en liten leilighet er et klorebrett eller mindre møbel godt nok, men har du et større hus med god plass blir katten lykkelig om den får et stort stativ å boltre seg på.

Det er viktig å tenke på at treet må være stabilt og kunne håndtere flere katter hvis du har det. Da trenger det også flere avsatser og rom med sovekøyer. Trær med flere stolper er mer stabilt en de med en søyle.

Liker katten din høyder og gjemme seg bort er det også noe å tenke over.


10 beste nettbutikker der du kan kjøpe klorestativer

I tillegg til de flotte nettbutikkene i listen under, kan det være verdt å se over de billige produktene til VidaXL og utvalget til CDON. Pekerne leder rett til riktig kategori. Klikk på de blåe firkantete knappene for å gå rett til nettbutikken. Bruk filtrene til å sortere ut om internettbutikkene for eksempel har gratis frakt:

logoNavnSammendragHandle

Likte du artikkelen? Legg igjen en kommentar nederst med dine erfaringer. Har du en katteblogg så si fra om det også. Del gjerne artikkelen på ditt favoritt katteforum.
God handel! Mjau, mjau.

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.