Populære leker barn vil elske å få i år

leker_som_er_populære
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Hva regnes som populære leker i år? Lekebutikkene har svaret

Skal du kjøpe en gave til barn eller barnslige voksne kan det være greit å vite hva som er populære leker. Det er selvfølgelig alltid lurest å spørre et barnet eller gavemottakeren selv hva det ønsker seg først for å forsikre seg om at gaven blir mottatt med glede Men det kan også være interessant å vite hva som regnes som populære leker i år og i tiden vi er i.

Disse forslagene passer til både julegaver når det er jul og til bursdagsgaver året rundt.

For å finne ut dette spurte vi noen populære lekebutikker hva de selger mest av og hva de tror kommer til å gå som varmt hvetebrød i år. Vi sjekket også lekebutikkers egne ‘populære leker’ kategori der hvor det finnes.

Les også: De 10 beste lekebutikkene på nett

Har du dine egne formeninger om hva som regnes som populære gaver og merker er du hjertelig velkommen til å dele dette i kommentarfeltet. Her er ingen fasit og jo flere meninger jo bedre.

Populære leker og julegavtips

Lekia er en stor flott lekebutikk-kjede med mange populære leker. De har en egen julekatalog med god oversikt over alt som er kult. Du finner den inne på nettsiden deres i hovedmenyen. Noen bestselgere som er perfekte som julegaver er:

 • Boom-Trix Startpakke
 • Dovendyret Sleepeez
 • LAC Sticker Magic (klistremerkemaskin)
 • LEGO
 • Clixtracks bilbane med 240 deler og 2 biler

populære_leker_lekia

Du finner flere populære produkter ved gå inn på lekebutikken Lekia med knappen under og ved å sortere på popularitet inne på siden i de ulike produktgruppene. Husk at de evig populære LEGO settene også kan handles direkte fra den flotte LEGO butikken.


Lekeakademiet er et godt eksempel på en lekebutikk med kvalitet og trygghet i fokus. De hadde noen spennende svar å gi oss både basert på faktiske salg og deres forhåpninger mot jul . Ifølge deres statistikk er dette noen av deres mest populære produktet nå som egner seg fint å gi bort i gave:

 • Sparkesykkel, fra merket My Hood (200mm)
 • Havfruehaler
 • Basketkurv Pro på plate inkl. ball fra My Hood
 • Bordteater – De Tre Bukkene Bruse
 • Tell & Sorter – Bondegårdsdyr eller Dinosaurer

populære_leker_lekeakademiet

I tillegg forventet de at de følgende lekene og merkene under vil bli de store julegave hit’ene i år:

0-2 år

For barn opp til 2 år er det leker fra merket Baby-Einstein som kommer til å selge stort. Dette er leker med lyd, lys og med masse av lærende funksjoner som stimulerer både nysgjerrighet, musikalitet, motorikk og sanser. Det er flere varianter og velge mellom.

3-10+ år

Folkene hos Lekeakademiet falt pladask for Osmo produkter på en leketøysmesse. Dette passer som gave til barn mellom tre og ti år. Osmo gjør at den teknologiske utvikling med iPads og nettbrett i alle hjem blir en enda mer positiv utvikling av barns aktive læring. De tok straks Osmo inn i sortimentet sitt og benytter en hver anledning til å anbefale foreldre i å investere i dette flotte konseptet.

6-10+ år

Enda en populær leke for seks til tiåringer er 3D tegnepennen 3D Doodler. 3D Doodler start sett sørger for at man har de grunnleggende elementene til å leke med 3Doodler og ideer til hva dere kan lage. Man kan også starte med å kjøpe en 3D Doodle penn og en stak av de fargede rismelsstaver, som skal inn i pennen, også la deres egen kreativitet styre slagets gang.

I tillegg forslår de Eksperiment sett og interaktive, snakkende roboter som vinnere av årets julegaverace.

Søk etter produktene inne på nettsiden deres.


Forskerfabrikkens smarte leker tror vi blir populære under treet. I tillegg til en meget populære julekalender, selger Forskerfabrikken mange interessante leker innen kategorier som byggeleker, pedagogiske leker, gadgets, spill og kjemisett. Dette er smarte gaver som stimulerer barns nysgjerrighet og kreativitet.

Vi regner med at for eksempel de flotte eksperimentpakkene vil ligge under mange trær i år. Dette er pakker med titler som Dinosaurutgravingssett, Lag egne Badebomber, Lag slimete slimdyr, Overlevelsessett og Mitt første laboratorium.

Forskerfabrikken selger også LEGO!

Populære leker Forskerfabrikken

Søk etter disse produktene inne på selve nettbutikken via knappen under:


Lekebutikken Lekebua sier de har gjort det sånn at de viser de mest populære produktene og det de selger mest av som ‘bestselgere som barna vil elske’ på førstesiden. De påpeker at dette automatisk blir oppdatert på bakgrunn av det de selger og ikke puttes der manuelt.

På det tidspunktet vi stilte dem spørsmålet var det Pokémon kort og LOL Suprise som lå på topp. Nå ligger det Lego Super Mario, Pokémon kort og fotball kort på topp.

Dette kan naturligvis ha endret seg når du går inn. Men de diser LOL Surprise, Paw Patrol og Lego er noen av de merkene de selger mest av også ute i butikkene.

De nevner også NA!NA!NA! som er ett relativt nytt produkt lignende LOL dukkene som de solgte ut veldig fort.

Les også: 10 lekne nettbutikker med gaver til barn


Coolshop har også leker. Personen vi kontaktet svarer at de dessverre ikke har tilgang noen direkte statistikk på hva det blir solgt mest av på deres hjemmesider. De forklarer at de har over 3 millioner kunder i 8 forskjellige land og har vansker med å finne hva det blir solgt mest av.

Men de sier at man kan se over leketøysavdelingen i nettbutikken deres der man finner leketøy og se over de populære merkene der.

I tillegg sier de, som flere andre påpeker, at LEGO alltid er en sikker vinner.


Kjedene Ringo og Kozmoz, som du finner butikkene til over hele landet og under nettsiden lekeglede.no sier de selger mest av dette før jul:

 • Lego Super Mario
 • Pokemon samlekort
 • Paw Patrol
 • Baby Born dukke (fortsatt etter snart 30 år…)
 • LOL Surprice dukker
 • Sminkehode Camilla
 • Lego Ninjago

LEGO har blitt mye nevnt her… husk at de også har sin egen offisielle nettbutikk der du finner enda mer av hva de anser som årets LEGO-julegavehitter og spesielle esker du ikke finner andre steder. For eksempel:

 • Smånissenes klubbhus
 • LEGO Harry Potter julekalender
 • Vinterlandsbyens brannstasjon
 • Disney slottet
 • Diagonallmenningen
 • LEGO Nintendo Entertainement System
 • Colosseum (med hele 9036 brikker – kjøpes her)

Håper du fikk noen tips etter å ha lest gjennom teksten. Still gjerne spørsmål og kom med forslag til hva du tror blir populære leker denne julen.

Les også: Kule nettbutikker med gadgets og duppedingser

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.