6 beste nettsider å kjøpe ergometersykkel på nett

kjøpe ergometersykkel på nett
Innholdet er oppdatert i 2023. Siden kan inneholde annonselenker.

5 treningsfordeler med ergometersykkel og hvor du kjøper en på nett

Tenker du på å investere i en ny ergometersykkel? En trimsykkel eller spinningsykkel, som det også heter, er kanskje den enkleste måten å komme i gang med regelmessig trening. Sykling gir kjempebra kondisjonstrening samtidig som du effektivt forbrenner kalorier. Og med innendørs trimsykkel er du dessuten ikke avhengig av været for å gjennomføre treningen. Du kan fint handle ergometersykkel på nett og vi gir deg de beste tipsene til hvor lenger ned.

Gå rett til listen over nettbutikker som selger ergometersykkel

Hva er egentlig en ergometersykkel?

En ergometersykkel er en stasjonær treningssykkel som fungerer veldig likt en vanlig sykkel. Dette er en type trening det er enkelt å komme raskt i gang med og krever minimalt med instruksjoner. Og siden syklingen foregår innendørs kan ergometersykkelen benyttes i all slags vær, noe som passer bra i Norge med lange vintermåneder!

Kontroller intensiteten på syklingen

Ved hjelp av et elektronisk display kan du velge motstand og stigning slik at treningen blir tilpasset ditt eget kondisjonsnivå, og ved hjelp av pulsmåling har du hele tiden full oversikt over intensiteten på treningen. På denne måten holder du deg motivert under treningen og kan sette deg stadig høyere mål etter hvert som du kommer i bedre form.

Avanserte funksjoner via mobilen

Når det gjelder selve treningscomputeren har det skjedd en enorm utvikling de siste årene og de fleste av de nyere modellene har innebygget Bluetooth tilkobling. På denne måten kan du koble til eksterne treningsapper på mobilen med virtuelle rutekart og muligheten for å konkurrere mot andre brukere rundt om i verden. Perfekt for alle med stort konkurranseinstinkt!

Hva er treningseffekten med ergometersykkel?

1.     God styrketrening for bena

Sykling med ergometersykkel styrker benmuskulaturen, både når det gjelder de primære musklene foran på lårene (quadriceps), setemusklene, hamstrings (baksiden av lårene) og hoftepartiet. Siden man ofte blir sittende i en ensformig stilling kan det også være bra å legge inn tøyeøvelser før og etter treningen.

2.     God kondisjonstrening

På samme måte som andre aktiviteter som svømming og jogging, er sykling en veldig effektiv form for kondisjonstrening. Kondisjonstreningen hjelper kroppen din å bedre blodsirkulasjonen og bygger opp et tettere nett av blodkar i benmusklene.

3.     Skånsom treningsmetode

Sykling er mye mindre belastende enn andre typer trening, som f.eks. løping. De jevne bevegelsene uten støt gjennom kroppen gir en trening som er lett for både muskler og ledd. Husk å bruke god tid på å justere treningssykkelen slik at du minsker trykket på rygg, knær og ankler.

4.     Praktisk og rimelig

En stasjonær treningssykkel er kompakt og tar ikke mye plass. Ergometersykler lar deg også utnytte tiden din maksimalt: du kan se på TV, lese en bok eller lytte til musikk mens du trener. Dessuten er det mye billigere enn å betale skyhøye gebyrer på treningssentre.

5.     Vektreduksjon

Dersom vektreduksjon er et mål for deg er sykling en veldig effektiv treningsform. Selve effekten avhenger av intensiteten og formen på den som sykler, men ved intensiv trening på over 20 km/t kan man forvente seg en forbrenning på godt over 500 kalorier per time. Det er viktig å finne en godt tilpasset intensitet slik at man klarer å holde på en god stund.

Les også: 10 Rå steder å kjøpe proteinpulver på nett

Hvordan velge riktig type?

Det finnes en rekke ulike typer ergometersykler på markedet, og ofte brukes betegnelser som trimsykler, treningssykler, spinningsykler og ergometersykler om hverandre.  Selv om egenskapene ofte er veldig like skiller man gjerne mellom trimsykler som er designet for lettere kondisjonstrening og spinningsykler som er laget for høyere intensitet.

Tradisjonell trimsykkel for hjemmebruk

Tradisjonelle ergometersykler likner på vanlige sykler uten dekk. Pedalene, setet og styret er festet til en solid base som holder sykkelen i bevegelse mens du sykler. Med fokus på komfort er det justerbare setet vanligvis bredere på trimsykkelen enn på et vanlig sykkelsete, og du kan enten stå oppreist eller ligge avhengig av hvilken modell du benytter. Når du sykler i oppreist posisjon, er det mer fokus på pedalbruk og benkraft som kan være spesielt gunstig for de med ryggskader.

Spinningsykkel for høyere intensitet

Spinningsykler ble opprinnelig designet for treningsstudioer med stor vekt på intensivitet og robusthet. Etter hvert har spinningsykler blitt vanlige for hjemmebruk og det finnes en rekke modeller og prisklasser å velge mellom. Spinningsykler likner mer på tradisjonelle landeveissykler uten samme grad av komfort som trimsykler og leveres ofte uten treningscomputer. Dessuten er bremsesystemet som styrer motstanden ofte forskjellig fra trimsykler.

 

Gruppe med kvinner og menn på spinningsykkel
Gruppe med kvinner og menn på spinningsykkel

Beste ergometersykkel / spinningsykkel

Noen treningsapparater selger bedre enn andre og er regnet som populære. Her er noen bestselgere du kan vurdere:


1. Abilica Stream UB VIII Trimsykkel

Abilica Stream UB VIII Trimsykkel er en super trimsykkel med lavt innsteg noe som gjør det svært enkelt å komme av og på. Den blir levert med elektronisk justerbar magenetmotstand med 32 nivåer som gjør at den passer ferske og mer vante trimsykkel brukere.

Via skjermen kan du velge mellom 12 forskjellige løypeprofiler og trenignsprogram. De er fordelt på 3 ulike nivåer fra Beginner (lett motstand), via Advance (middels) til Sporty (høy motstand).

Sykkelen justeres motstanden automatisk utfra puls hvis du bruker pulsbele og justeres også automatisk utfra tråkkfrekvens for å gi konstant motstand i watt under trening.

Abilica Stream UB VIII kan også kobles via Bluetooth til en app for å lage sykkelruter på kart og vise dem på nettbrett eller mobil.

Denne trimsykkelen kjøper du enkelt hos nettbutikken X-life som vi har anbefalt flere ganger tidligere.

ABILICA Stream UB VIII Trimsykkel
ABILICA Stream UB VIII Trimsykkel. Du får den hos X-life.

2. ET6 Trimsykkel

ET6 trimsykkel er en stabil og robust trimsykkel som gir deg god kondisjonstrening hjemme. Den har hele 24 motstandsnivåer (40-400 watt) som gjør at denne trimsykkelen kan følge deg fra du starter med trimsykkel, til du er bedre trent. Den har et stort touch display med syv vinduer som viser tid, hastighet, distanse, watt, total distanse, kalroforbrenning, pedaltramp per minutt og puls.

ET6 har en egenvekt på bare 38 kg og har hjul foran som gjør den enkel å flytte til for eksempel foran TVen.

Pulsbelte og underlagsmatte er lure tilleggsprodukter til trimsykkelen. Denne kan du lese mer om samt kjøpe i nettbutikken Sporttema.

Trimsykkel ET6
Trimsykkelen ET6 får du hos Sporttema

3. Toorx SRX 65 EVO Spinningsykkel

SRX 65 EVO spinningsykkel fra merket Toorx er den nyeste modellen de har. Med et svinghjul på 22 kg, beltedrift og fast gir det en veldig fin og jevn bevegelse. Den har LCD skjerm som gir deg tilbakemelding på hastighet, treningstid, avstand, kaloriforbruk og RPM. Den kan også vise hjertefrekvens med hjelp av valgfri pulsmåler.

SRX 65 EVO har 12 innebygde treningsprogrammer og veier 45 kg. Denne fåes hos nettbutikken Fitnessshoppen.

TOORX SRX 65 EVO Spinningsykkel
Toorx SRX 65 EVO Spinnsykkel – hos Fitnessshoppen


Top nettbutikker med trimsykler

Disse trygge nettbutikkene har egometersykler og trimsykler i sitt varelager. Sjekk dem ut og finn ditt nye treningsapparat her og nå! Bruk knappen for å gå rett til nettbutikken.

logoNavnSammendragHandle
fitnessengros logo
Fitness Engros

Fitness Engros er en nettbutikk som spesialiserer seg på salg av treningsutstyr for treningssenter, bedrifter og private. De tilbyr et bredt sortiment av utstyr for styrketrening, cardio, crossfit, yoga og mer. De forhandler produkter fra kjente merker som Lifemaxx, Body Bike, Assault Fitness og flere. God rådgivning brukervennlig plattform for å finne utstyr til hjemmegymmen.

Klarna betaling. Alle priser er inkludert moms og avgifter.

Fitnessshoppen
Fitnessshoppen

Fitnessshoppen selger et bredt utvalg treningsutstyr og treningsapparater. De har også alt du trenger til styrketrening og mye innen aktiv lek. I tillegg får du fitnessklær fra kjente merker. Her finner du treningsutstyr i alle prisklasser. Trenger du hjelp har de produktguider og størrelsesguider.

Rask levering på 3-5 dager. 90 dagers returrett. Fri frakt over 999 kr.

Gymgrossisten
Gymgrossisten

Gymgrossisten har slagordet ‘For athletes, By athletes!’ og har siden 1996 vært en svært populær nettbutikk for mosjonister og elitesatsende atleter som vil ha produkter av høyeste kvalitet. De selger det treningsklær, treningsutstyr og kosttilkudd. Her får du varemerker som som Star Nutrition, Under Armour, Better Bodies, Gymshark, Optimum Nutrition, Mutant og Chained Nutrition.

Gratis levering over 500,-  Gratis retur.  Prisløfte.

Sportmaster
Sportmaster

Sportmaster er en stor sportsbutikk på nett med fokus på treningsutstyr og treningsapparater. Kategoriene på sidene deres er Kondisjon, Styrke, Frivekter, Basistrening, Treningsgulv og Idrett/Formål. De har bedriftsside med stort utvalg utstyr til bedrift, idrettslag og treningssenter.

Trygg betaling med Klarna eller Vipps. Mulighet for montering. 60 dagers returrett. Levering over hele landet.

Sporttema
Sporttema

Sporttema er en rendyrket nettbutikk med treningsutstyr, crosstrainere / ellipsemaskiner, trimsykler, yogautstyr og alt du trenger for styrketrening og boksing. Nettbutikken er ryddig og fin og enkel å handle fra. Innen boksing har de boksehansker, boksesekk, mitts, speedbag og stående boksesekk. Av trimsykler har de alt fra minisykkel til større mosjon sykler, trimsykkel og treningssykler. Styrke er en stor kategori hos Sporttema med bryst/skulder maskiner, chinup bars, vekter, kettlebells, treningsbenker, magetrenere, vektvest, ryggtrener og multigym pluss mye annet. Besøk nettsidene for å se alt de har.

Svea betaling. Ingen tilleggsavgifter – priser inklusive moms. UPS dør til dør. Anbefalt nettbutikk. Anbefalt nettbutikk

Treningspartner
Treningspartner

Treningspartner er nettbutikk som selger treningsutstyr til både private og bedrifter. Her får du produkter innen kategoriene kondisjon, styrke, treningselektronikk, kampsport og sportsernæring.

Fri frakt over 500,-. Trygg e-Handel sertifisert.  

X-Life
X-life

X-Life er en kul nettbutikk som selger treningsklær, treningsutstyr og kosttilskudd. De har også ullklær, turklær og fritidsklær for dame og herre. I skoavdelingen finner du treningsko, løpesko, løftesko, sneakers og terrengsko for kvinner og menn. De selger kosttilskudd innen proteiner, som proteinpulver og proteinbarer, samt smartmat og tilskudd innen vektkontroll, treningsytelse og generell helse og velvære. De har alle kjente merker som Johaug, Reebok, adidas, Proform, Miiego, Famme med mer.

X Life har fri frakt over 500,-. Gratis bytte og retur. 1-4 dagers levering.


Interessert i et annet treningsapparat? Vi har tidligere skrevet om både romaskiner, ellipsemaskiner og tredemølle. Alle disse er fine apparater egnet for hjemmegym, men de fleste har ikke plass til alle sammen og kjøper gjerne en eller to treningsapparater.

Skriv i kommentarfeltet om du er enig i vårt valg eller om du helst skulle ønske å se butikklister til andre treningsapparater.

Les også: Fantastiske nettbutikker som selger treningsutstyr

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.