Utenlandske nettbutikker fra nærliggende land

Utenlandske nettbutikker
Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Handle fra utlandet? Her finner du mange gode utenlandske nettbutikker som sender til Norge

Internett gjør det enkelt å handle fra nettbutikker over hele verden. Det er gøy og man kan får tak i rare produkter man ikke finner her til lands, gjerne med gratis frakt. Det finnes fordeler og ulemper ved å handle i utenlandske nettbutikker. Vi ser litt på begge aspekter i denne artikkelen og hvorfor det er så populært å handle fra utlandet, men i hovedsak skal vi gi deg en liste over kule nettbutikker med masse gøy.

Rask navigering til butikkliste – hopp forbi tekst

De mest populære internettbutikkene er gjerne kinesiske og amerikanske nettbutikker. Man kan kjøpe mye nyttig og gøy fra Kina, men man må beregne god tid til levering. Det kan ta mange uker før forsendelsen dumper ned i postkassen. En liste over populære kinesiske nettbutikker finner du helt nederst på siden.

Når prisene er billige og frakten ofte er gratis hender det ofte at man kjøper litt for mye rart som til syvende og sist ikke er like bra som man kanskje trodde da man bestilte. Hva er ditt beste og verste kjøp? Kommenter gjerne nederst.

Sverige og Danmark har også mange bra nettbutikker. Det går gjerne i klær, dingser, brus og godis. Les artikkelen om danske nettbutikker og svenske nettbutikker ved å følge pekerne.

Fordeler og bakdeler med å handle i utlandet

Fordelene med utenlandshandel for forbrukerne er i hovedsak to ting. For det første kan man handle produkter og merker man ikke får tak i i Norge. Enkelte ting, gjerne innen hobby, har såpass lite miljø og kunder at en norsk nettbutikk ikke ville kunne overleve innen nisjen. Da er det greit å kunne handle utenfor grensene hvor det finnes større utvalg. Vi handler mye spesielle gaver, dronedeler og småelektronikk fra Bangood for eksempel.

For det andre er prisene gjerne mye lavere enn i Norge. Husk bare at når du kjøper dyre ting må du betale moms og tollgebyr på toppen. For produkter med lav verdi, det vil si under 3000 kr, kan man snart betale norsk merverdiavgift direkte i utenlandske nettbutikker registrert i VOEC registeret. Lær mer om VOEC her.

Nettbutikker med VOEC

Det er også noen ulemper ved å handle i utenlandske nettbutikker. En av de er det som ble nevnt i setningen over, fordyrende gebyrer for dyre produkter. 1. april 2020 forsvant 350 kr tollgrensen helt noe som kan gjøre det mer attraktivt å handle i norske nettbutikker. Vi får håper det blir enklere å handle sære og sjeldne varer her til lands i nisjebutikker. Utfordringen for dem blir å klare å overleve i et marked med forholdsvis få kunder.

Her finner du Tolletatens importkalkulator hvis du ønsker å regne ut hvor mye du må betale i toll og merverdiavgift for varer du bestiller fra utlandet.

Dessuten må du beregne land frakttid på forsendelser fra spesielt Kina. Det kan ta 7-8 uker å motta det du har kjøpt hvis du går for billigste frakt alternativ. Det kan også være noe utfordrende å returnere og klage på kjøp som ikke virker eller er feil, selv om dette også har blitt mye bedre de siste årene.

Sist men ikke minst må man passe på å ikke kjøpe piratkopierte merkevarer i utenlandske nettbutikker. Dette er ikke lov å ta inn i Norge. Ulovlig varer reflekteres gjerne i prisen. Kommer du over et altfor billig tilbud på noe som egentlig er et dyrt varemerke bør varsellampene blinke. Endel altfor billig kritisk elektronikk bør man også være forsiktig med da det kan være brannfarlig og mangler nødvendig sertifisering og kvalitet.

Men nok om det… shopping skal også være gøy. Her er listen over utenlandske varehus og nettbutikker du kan kose deg med.


3 store populære utenlandske varehus

Når vi handler fra utlandet, enten det er bøker, hobbyartikler, gadgets, interiørartikler, klær, eller andre produkter, sjekker vi alltid de store nettvarehusene først. Kall dem gjerne de 3 store.

Hvilke nettvarehus i utlandet bruker du mest selv? Har du kanskje forslag til andre bra store nettbutikker? I så fall setter vi pris på om du legger igjen en kommentar nederst på siden.

1. Amazon begynte som en bokhandel på nett i USA men er nå verdens største nettvarehus. De finnes nå i Storbritannia, Tyskland og Spania blant annet. Linken under leder til det britiske varehuset som er lurt å handle fra i Norge.

Amazon nettbutikk
Amazon nettbutikk

2. AliExpress er eid av Alibaba og er svært i Kina. De har gode kampanjer på klær, elektronikk, sport med mer.

AliExpress nettbutikk
AliExpress nettbutikk

3. eBay et amerikansk auksjonsnettsted for kjøp og salg av alle typer varer etablert i 1995.


Flere utenlandske nettbutikker som sender til Norge

Her er en miks over alle internettbutikker i mange forskjellige land. Bruk nedtrekks menyen Land for å sortere ut butikker basert på land. Har du forslag til andre bra nettbutikker du har god erfaring med så meld det inn til oss.

logoNavnSammendragHandle

Populære kinesiske nettbutikker

Kinahandel åpner for kjøp av veldig mange forskjellige typer varer. Her kan du handle billig fra kina:

  • Wish – Med slagorder Shopping Made Fun kan du handle gadgets, hobbyartikler, interiør, accessories, lommebøker, vesker, mobiltilbehør, mote, sko, bilrekvisita, topper, underdeler og klokker. Prisene oppleves som ekstremt lave, så tenk på at du sannsynligvis ikke får ekte varer.
  • Gearbest – Stort varehus. Får noe blandet tilbakemelding fra kunder, så vær forsiktig. Vareutvalget er ganske likt som butikkene lenger opp.
  • AliExpress – Stor nettbutikk lansert i 2010 basert i Kina som eies av Alibaba. Hovedkategoriene er Women’s Clothing, Men’s Clothing, Phones & Accessories, Computer, Office, Security, Consumer Electronics, Jewelry & Watches, Home & Garden, Appliance, Bags & Shoes, Toys, Kids & Baby, Sports & Outdoors, Beauty & Health, Hair, Automobiles & Motorcycles og Home Improvement, Tools.
  • Banggood – Banggood er et kinesisk e-handelsselskap som tilbyr varer innen detaljhandel. Her får du alt fra gadgets, gaver, klær, elektronikk, ting til hjem og hage, klokker, sportsutstyr og mye mer.
  • Mini in the Box – Kinahandel med tusenvis av billige produkter i mange kategorier som elektroniske gadgets, ting til mobiltelefon, deksel, tilbehør til PC og tablet, smykker, klokker, kjæledyrting, leker, hobbyting, herremote, kvinnemote, klær og produkter for baby og barn, ting til bil, hjem og kjøkken og elektronikk.
  • GeekBuying – Billig forbruker elektronikk fra Kina. Tar American Express.

Fordeler og ulemper ved å handle i utlandet

Kort oppsummert kan vi si at fordeler og ulemper ved utenlandsk netthandel er at det kan være lavere priser og større utvalg, men også lengre leveringstid og muligheten for toll og moms.

Takk for at du deler, kommentarer og linker til denne siden. God e-handel! Sjekk også de norske nettvarehusene vi anbefaler her.

Les også: 10 Rå nettbutikker som selger proteinpulver

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.