Nettbutikker som tar Bitcoin (BTC)

Innholdet er oppdatert i 2024. Siden kan inneholde annonselenker.

Oppdatert oversikt over nettbutikker hvor du kan betale med kryptovaluta som Bitcoin (BTC)

Bitcoin har kanskje ikke slått helt ann som betalingsmiddel her til lands. Årsaken er i hovedsak at Bitcoin ikke egentlig anses som et gydlig betalingsmiddel av skattemyndighetene og at man må betale merverdiavgifter på transaksjonen som ikke gjør prisen av et produkt billigere.

Det er ikke mange butikker som tar Bitcoin i Norge enda, men jeg håper denne listen blir lenger etterhvert. Mitt ønske er å samle alle gode, trygge online butikker som tilbyr betaling med denne litt særegne valutaen. Mine egne investeringer i Bitcoin (BTC) og Ethereum (ETH) har ikke helt kastet av seg, men hvis du er en av de som har fått det til, eller har en god slump liggende du ikke vet hva du skal bruke til?

Hvorfor ikke bruk det som betalingsmiddel for handel i en nettbutikk?

Hva er kryptovaluta og Bitcoin?

Det står mye skrevet om kryptovaluta og Bitcoin, og jeg kommer ikke til å skrive en lang avhandling her om det. Du kan for eksempel lese denne fine forklaringen her. Er du ekstra interessert i å lære mer om hvordan blokkkjede teknologien som dette bygger på fungerer, les denne fine artikkelen.

Ideen er forsåvidt grei nok; Bitcoin er en hel-digital valuta som ikke er knyttet opp mot noen storbank. Transaksjoner går lynkjapt uten mellomledd og helt uten kostnad.

Hovedhensikten med kryptovaluta er å kunne overføre valuta mellom personer uten at det går igjennom fordyrende og trege mellomledd som en bank.

Man kjøper Bitcoins ned til sin egen digitale lommebok gjerne via markedsplassen Coinbase. Tidligere kunne det lønne seg å mine etter Bitcoins, men det begynner også å bli såpass lite effektivt at det ikke nødvendigvis lønner seg. Når man betaler for tjenester og varer går ofte transaksjonen via tjenesten BitPay.


Nettbutikker som tar Bitcoins

Så, har du en slant liggende og lurer på hvor man kan bruke dem? Her er en oppdatert liste over de få norske nettbutikker og tjenester som godkjenner Bitcoin samt utenlandske som sender til Norge. Har du forslag til andre butikker eller har funnet feil, ta for all del kontakt! Meld gjerne inn din egen.

BildeNavnSammendragKjøp

Takk for at du deler, kommenterer og linker til denne siden. Ta også en titt på listene over nettbutikker som tar AfterPay, Vipps, Walley, Apple Pay, Elpy, Klarna, Amex og PayPal. God netthandel!

Har du lest: 10 Beste Byggevarehus Med Byggevarer På Nett

Tilfeldig annonse fra Google (ikke nødvendigvis relevant til siden du er på):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å fungere. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du dette.